Malzemeler
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı nişasta, 1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya
Ara kreması için
Vanilyalı toz puding,
2 su bardağı süt
1 paket krema(200ml)
2 tane muz
Üzeri için
1 poşet toz krem şanti, 1 paket krema(200ml)
Bitter çikolata, Hindistan cevizi
Yapılışı
İlk önce pudingimizi sütle pişirelim.Kremayıda ekleyip bir taşım kaynatıp ocaktan allaım.Dolapta buz gibi olana kadar karıştırarak ara sra soğutalım.
Kek için, yumurtaları şekerle birlikte eriyinceye kadar mikserle çırpalım.Nişastayı, unu, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek karıştırmaya devam edelim.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine karışımı boşaltıp ısınmış 175 derecede 25-30 dk kadar pişirin.Hafif pembeleşecek.Çok yakmayın.
Kekimiz soğuyunca kremamızı sürelim.Uzun kenarına iki muzu yan yana dizelim.Ve rulo şeklinde keki saralım.
En üstüne bitter çikolatayla süs yapmak için bir paket kremadan bir çay bardağını ayırıp geri kalanını bir poşet krem şantiyle çırpalım.
Bunu kekimizin dışına sıvayalım.
Ve bol Hindistan ceviziyle kekin her yerini kaplayın.
Bir tencereye su koyup içine cezveyi oturtup ocakta çikolatayı benmari usulü eritin içine ayrıca bir çay bardağı kremayıda ekleyin.Çikolata daha akışkan olacaktır.
Eriyip soğumuş çikolatayı bir çorba kaşığı yardımıyla pastanın üzerine ince ince saçın.Bir gece dolapta bekletip servise sunabilirsiniz…
Bebe Bisküvili Pasta Tarifi
Bebe Bisküvili Pasta için gereken malzemeler aşağıda sıralanmaktadır;
- 1 paket bebe bisküvisi
- 1 paket kakaolu puding
- Çikolata sosu
- hindistan cevizi
Kısık ateşte karıştırarak pişirin. Bir yandan da bebe bisküvilerini borcamın tabanına dizin. Puding hazır olduğunda bisküvilerin üzerine tamamını boşaltın. En üstüne de çikolata sosu gezdirerek hindistan cevizi serpin. Dolaba soğumaya bırakın.
Yalancı Ağlayan Pasta Tarifi
Yalancı Ağlayan Pasta tarifini paylaşacağız. Pratik bir pasta tarifi istiyorsanız tam sizlere göre. Yalancı Ağlayan Pasta için gereken malzemeler aşağıda verilmiştir;
- 1 paket petibör bisküvi
- süt
- 2 paket krem şanti
- çikolata sosu
Pudingli Pratik Yaş Pasta Tarifi
Pudingli Pratik Yaş Pasta için gereken malzemeler şu şekilde sıralanmaktadır;
- 3 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1,5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı un
- 1 adet kabartma tozu
- 125 gram erimiş margarin
- 1 su bardağı süt
- 500 ml süt
- 1 paket puding
Keki fırından aldıktan sonra üzerine çatalla delikler açalım, 2 çay bardağı kadar sütü üzerine gezdirelim. Diğer taraftan pudingi tarifinde olduğu gibi karıştırarak pişirelim. Soğumuş olan kekin üzerine hazırladığımız pudingi yayalım ve soğumaya bırakalım.
Limonlu İrmik Pasta Tarifi
Limonlu irmik pasta için gereken malzemeler şu şekilde sıralanmaktadır ;
- 5 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı irmik
- Yarım limonun suyu
- Yarım limonun rendelenmiş kabuğu
- 1 çorba kaşığı margarin
- Limon dilimleri
İyice karıştırıp ocaktan alın. 25 santimetre çapındaki 1 kek kalıbını streç film veya alüminyum folyo ile kaplayın. İrmikli karışımı kalıba boşaltın. Buzdolabında 2-3 saat dinlendirip, soğumasını sağlayın. Kalıptan çıkarıp rendelenmiş limon kabuğu ve limon dilimleri ile süsleyip servis yapın.
Aşk Pastası Tarifi
ıslak kek tarifinin bu pasta tarifi yazısında aşkınızı ifade etmeniz için yapacağınız Aşk Pastası Tarifini sizlerle paylaşacağız. Aşk Pastası Tarifi için gereken malzemeler şu şekilde sıralanmaktadır;
Aşk Pastası Tarifi Pandispanya için
- 1 paket Pandispanya Un
- 3 yumurta
- 9-10 yemek kaşığı su
- 1 su bardağı öğütülmüş ceviz
- 1 poşet Krem Şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
- 1 adet muz
- 1 paket Vanilinli
- Pasta Kreması
- 1,5 su bardağı soğuk süt
- 1 poşet Meyveli Sos,
- 2 çay bardağı su
Şimdi de dolgunun yapılışını anlatalım. Krem şantiyi 1 su bardağı süt ile çırpın. Bu şantiden süslemek için 1 su bardağı ayırıp kalanının içine çatalla ezdiğiniz muzu ekleyin ve iyice karıştırın. Kare pastanın üzerine muzlu dolgunun 2/3′ünü sürün ve ikinci kare pastayı kapatın.
Dolguyu hazırladıktan sonra son olarak kremayı da hazırlayarak pastamızın yapımını tamamlayalım. Pasta kremasını 1,5 su bardağı sütle çırpın. Bir miktarıyla kare pastanın üzerini kaplayın. Kalp şeklindeki pastaya kalan muzlu krem şantiyi sürüp üzerine ikinci pastayı kapatın. Kare pastanın üzerine yerleştirip kalan pasta kremasıyla kaplayın. Meyveli sosu 2 çay bardağı su ile tarifine göre hazırlayın. Ayırdığınız krem şantinin içine 2 yemek kaşığı koyup iyice çırpın ve pastayı süsleyin. Kalan sosu kalbin üzerine yayın
Likörlü Çikolatalı Ekler Tarifi
Likörlü Çikolatalı Ekler için gereken malzemeler şu şekilde sıralanmaktadır;
- Hamur ekler kurabiyeleri
- 1 çubuk vanilya
- 3 su bardağı süt
- 6 yumurtanın sarısı
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1,5 çay bardağı un
- 100 gram bitter çikolata
- 30 gram tereyağı
- 80 ml krema
- 1 yemek kaşığı portakal likörü
Yumurta sarılarını şekerle birlikte mikserle çırpın. Unu ilave edip karıştırmaya devam edin. Karışımı vanilyalı süte ekleyin ve mikserin düşük hızında çırpın. Karışımı ocağa alıp kaynamaya başladığında kısık ateşte ağzı kapalı şekilde 2 dakika pişirin. Tencereyi ocaktan alın. Kremanın üzerini kapatıp soğutun. Krema torbasına alın. Çikolatayı küçük parçalara ayırın. Tereyağı, krema ve çikolatayı 1 tencerede karıştırıp kısık ateşte pişirin. Ocaktan alıp likörü ilave edin. Ilık olana kadar karıştırın. Ekler kurabiyelerinin içlerine kremayı doldurun. Üzerlerine likörlü çikolatayı gezdirerek servis yapın.
Kestaneli Pasta Tarifi
Kestaneli Pasta için gereken malzemeler şu şekilde sıralanmaktadır;
- 350 ml krema
- 350 gram bitter çikolata
- 500 gram kestane
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket yulaflı bisküvi
- 1 tatlı kaşığı kakao
- 40 gram tereyağı
- 50 gram çikolata
Bisküvileri mutfak robotunda kakao ile birlikte çekerek ufalayın. Tereyağını eritip bisküvilere karıştırın. 8 santimetrelik pasta çemberlerlerine paylaştırın. Tatlı kaşığının tersiyle bastırıp buzdolabında bekletin. Kremayı 1 sos tenceresinde ısıtın. Çikolatayı küçük parçalara bölüp kremaya ilave edin ve eriyinceye kadar karıştırın. Hazırladığınız kestane püresini çikolatalı karışıma ekleyip karıştırın ve bisküvi tabanların üzerine aktarın. Buzdolabında 2 saat beklettikten sonra çemberlerden çıkartın ve çikolata ile süsleyerek servis yapın.
Frambuazlı Pasta Tarifi
Frambuazlı Pasta için gereken malzemeler aşağıda sıralanmaktadır;
- 200 gram bitter çikolata
- 50 gram tereyağı
- 4 yumurta (akları ile sarıları ayrılmış)
- 200 gram toz şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı kek unu
- 250 ml krema
- 250 gram bitter çikolata
- 200 gram frambuaz
Kakao, un ve eritilmiş çikolatayı ilave edip karıştırın. Ayrı 1 kapta yumurta aklarını katılaşıncaya kadar karıştırın, Şekerin kalan yarısını ekleyip biraz daha çırpın ve metal 1 kaşık yardımıyla yumurta aklarını çok söndürmeden çikolataya karıştırın. 180 dereceye ayarlı fırında 40 dakika veya kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Eritilmiş çikolatayı kremaya ekleyip katılaşıncaya kadar çırpın. Kremayı yıldız uç takılı sıkma torbasına doldurup kekin üzerine sıkın. Frambuazları kremanın üzerine dizin. Biraz buzdolabında bekletmeyi unutmayın. Afiyet olsun.
İrmikli Tatlı Tarifi
ıslak kek tarifi sitemizin bu günkü yazısında sizlerle İrmikli Tatlı tarifini paylaşacağız. Bu ekonomik tatlıyı arkadaşlarını geldiğinde onlara ikram edebilirsiniz. İrmikli Tatlı için gereken malzemeler aşağıda sıralanmaktadır;
- 1 litre süt
- 10 yemek kaşığı şeker
- 11 yemek kaşığı irmik
- 1 paket vanilya
- 12 adet kakaolu petit beurre bisküvi
- 3-4 yemek kaşığı hindistan cevizi
Kremanın yarısın tepsinin tabanına yayalım. Üzerine kakaolu bisküvileri düzenli 1 şekilde dizelim. Kremanın kalan kısmını da bisküvilerin üzerine yayalım. Soğuduktan sonra buzdolabında bekletelim.Servis edileceği zaman tepsiyi ters çevirelim ve dilimleyelim. Afiyet olsun.
Karaorman Pasta Tarifi
Karaorman Pastası için gereken malzemeler şu şekilde sıralanmaktadır;
- 125 gram margarin
- 4 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya ve kabartma tozu
- 1.5 su bardağı un
- 1 kahve fincanı süt
- 2 yemek kaşığı nişasta ve kakao
- 350 gram vişne
- 1 su bardağı vişne suyu
- 2 yemek kaşığı nişasta, şeker ve vişne likörü
- 3 yaprak jelatin
- 3-4 yemek kaşığı ılık su
- 2 paket toz kremşanti
- 1.5 su bardağı soğuk süt
- 1 paket vanilya
Nişastayı vişne suyuyla karıştırıp pişirin Çekirdeksiz vişneleri, şekeri ve vişne likörümı ekleyip soğutun. Jelatini 3-4 yemek kaşığı ılık suda eritin. Krem şantiyi soğuk sütle çırpıp jelatini ekleyin. Vanilyayı ekleyip karıştırın Kekin alt diliminin üzerine vişneli karışımın yarısını ve kremanın yarısını kat kat yayın. İkinci keki üzerine kapatıp 1 kat krema ve kalan vişneli karışımla kaplayın. Pastanın çevresini krenşanti ile kaplayıp kenarlarını süsleyin. Rendelenmiş çikolata serperek dekore edip buzdolabında 60 dakika kadar bekletin. Afiyet olsun.
Alman Usulü Yoğurt Pasta Tarifi
Alman Usulü Yoğurt Pastası için gereken malzemeler şu şekilde sıralanmaktadır;
- 2 su bardağı un
- 1 çay bardağı toz şeker
- 100 gram tuzsuz tereyağı
- 1 yumurta, vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 4 yumurta, vanilya
- 500 gram yoğurt
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 100 gram tuzsuz tereyağı
- 1 çay bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı kuru üzüm
- Marmelat
Yoğurtlu karışım için yumurta sarılarını aklarından ayırın. Yumurta sarılarını çukur 1 kaba alın. Şeker ve vanilyayı ilave edip birkaç dakika çırpın. Yoğurt, nişasta ve tereyağını ekleyip pürüzsüz sos kıvamına gelinceye kadar çırpmaya devam edin. Yumurta aklarını mikserle iki misli kabarana kadar çırpın. Yoğurtlu karışıma ekleyip. En son kuru üzümleri ilave edin. Tahta 1 kaşıkla alttan üste doğru havalandırarak karıştırın. Kelepçeli kalıbın içine dökün. Önceden ısıtılmış 140 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Meyveli marmelat ile servis yapın. Afiyet olsun
Çilekli Kremalı Pofuduklar Pasta Tarifi
Çilekli Kremalı Pofuduklar Pasta Tarifi için gereken malzemeler;
- 2 yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı mısır unu
- 4 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 su bardağı çırpılmış krema
- Yarım su bardağı pudra şeker
- 250 gram çilek
Unları 3 kez eleyip yumurtalı karışıma ilave edin. Kabartma to/unıı ekleyin. Karışımı hazırlanan kalıplara bölüştürün. Orta ısıda 8 dakika pişirin. Fırındın alıp soğumaya bırakın. Çilekleri temizleyip doğrayın. Kremayla pudraşekerinin yarısını çırpın ve çilekleri ilave edin. Krema karışımını pandispanyaların yarısına dökün. Kalanlarıda üstüne örtün. Pudraşeker serpip servis yapın.
Pavlova Pasta Tarifi
Pavlova Pastası için gereken malzemeler şu şekilde sıralanmaktadır;
Pandispanya için
- 1 poşet Pandispanya Un
- 3 yumurta
- 10 yemek kaşığı su
- 1 çay bardağı öğütülmüş antep fıstığı
- 1,5 su bardağı süt
- 4 çay kaşığı neskafe
- 1 paket vanilya Pasta Kreması
- 40 gram sütlü çikolata rendesi
- 2 yemek kaşığı antep fıstığı
Şimdi de kremayı hazırlamaya başlayalım. Sütü ılıtın, içinde nescafeyi eritin ve buzdolabında iyice soğutun. Daha sonra bu sütle pasta kremasını 2-3 dakika çırpın.
Pandispanyanın alt patının üzerine nescafeli kremadan sürün ve çikolata rendesi serpin. İkinci patı kapatın ve pastanın tamamını kremayla kaplayın. Üzerini kalan krema, antep fıstığı ve çikolata rendesi ile süsleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder