ni vermeye başlayabiliriz. Öncelikle mikserde krem peynirimizi 3 dakika kadar çırpalım. Eğer varsa mikserin hamur ucunu kullanalım. Çeyrek su bardağı şekeri ve 1 tutam tuzu ekleyip 3 dakika daha çırpalım.
1 adet yumurtanın sarısını, yoğurdumuzu ve vanilyayı ekleyin ve karıştıralım. 1 kaba boşaltıp yarım saat kadar buzdolabında bekletin. Şimdi fırını 175 dereceye ayarlayalım. Mikserde yağı ve kalan çeyrek su bardağı toz şekeri 1 kaç dakika karıştıralım. Kalan çeyrek tatlı kaşığı tuz ile yumurta sarısını da ekleyin. Şimdi de unu yavaş yavaş karışıma boşaltalım. Karışımdan bir silme yemek kaşığı kadar hamur alıp yuvarlayalım. Yağlı kağıdı serdiğimiz tepsinin ortasına unlanmış 1 tahta kaşığın arkası veya parmağınızla bastırın. Hepsini bittikten sonra 10 dakika kadar pişirin. Fırından çıkartıp tekrar ortalarına bastıralım. 10 dakika kadar pişirin. Küçük 1 tatlı kaşığı ile kurabiyelerin tam orta yerine bir tatlı kaşığı krem peynirli karışımdan dökelim. Tekrar fırına koyup 7-8 dakika daha yani karışım katılaşana kadar pişirelim. Fırından çıkarttıktan sonra soğutun ve aralarına yağlı kağıt sererek hava almayan bir kaba yerleştirip buzdolabında en az 4 saat dinlendirin.
Kahveli Kurabiye Tarifini paylaşacağız. Kahveli Kurabiye için gereken malzemeler şu şekilde sıralanmaktadır;
- Yarım paket oda sıcaklığında margarin
- 2 adet yumurta ( 1 yumurtanın akını üzeri için ayırın)
- 1 su bardağı toz seker
- 1 çorba kasığı dolusu neskafe
- 1 paket kabartma tozu
- 3 çorba kasığı süt
- 3 su bardağı un
Üzerine:
- 1 su bardağı fındık yada ceviz
Kahveli Kurabiye için gereken malzemeleri hazırladığımıza göre tarifi vermeye başlayabiliriz. Margarini, sekeri, yumurtaları, sütü 1 kabin içinde elinizle karıştırın. Daha sonra 2 su bardağı un, kabartma tozunu , kahveyi yavaş yavaş bu karışıma karıştırın. Halen hamuru çok cıvık ise elinize kalan 1 su bardağı undan 1 kısmını dökün ve elinizdeki hamurları kaptaki hamura katın.
Böylece kalan unu hamura karıştırırken elinize hamur yapışıp kalmayacaktır. Yavaş yavaş kalan unuda hamura yedirin. Hamurdan cevizden çok az küçük parçalar koparıp önce yumurta akına daha sonra fındığa bulayıp yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizin. Hamurları koparıp yuvarlarken ara ara elinizi unlayın . Böylece yapışmaz. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kabarıp üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırın tepsisinde 15 dakika kadar soğuttuktan sonra tepsiden alin.
Pastane kurabiyesi tarifi

Bu günkü kurabiye tarifinde sizlerle Pastane kurabiyesini paylaşacağız.
Pastane kurabiyesi için gereken malzemeler aşağıda sıralanmaktadır.
- yarım paket margarin
- 1 çay fincanı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı tozşeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlıkaşığı mahlep
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- alabildiği kadar un
üzeri için:
- 1 yumurta sarısı
- çörek otu
Gereken malzemeleri hazırladığımıza göre
Pastane kurabiyesi tarifi vermeye başlayabiliriz. Karıştırma kabına oda ısısındaki margarini alalım, elimizle iyice yumuşatalım. Yumurta, sıvıyağ ve yoğurdu ekleyelim elimizle karışmalarını sağlayalım. Unu 1 kaba alalım üzerine kabartma tozunu, mahlebi, şekeri, tuz harmanlayıp, karıştırma kabına alalım. Yoğurarak bir hamur elde edelim.
Hamurdan parçalar koparalım, uzun şeritler yapalım, ikiye katlayalım ve bükelim, yağlanmış tepsiye dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürelim, çörekotu serperek 170 derecelik fırında pişirelim. İçine sevginizi katmayı unutmayınız. Afiyet olsun.
Güllü Kurabiye Tarifi
Kurabiye tarifi köşesinin bu bugünkü yazısında sizlerle Güllü Kurabiye Tarifini paylaşacağız.
Güllü Kurabiye Tarifi için gereken malzemeler şu şekilde sıralanmaktadır;
- 250 gram tereyağı veya margarin
- 1 su bardağı pudra şekeri
- vanilya, yarım paket kabartma tozu
- yaklaşık 4 su bardağı un
- kündan ucu ile gıda boyası
- arzuya göre gıda için kullanılan gül suyu (1 çay kaşığı) veya gül mayası
Güllü Kurabiye için gereken malzemeleri hazırladığımıza göre tarifi vermeye başlayabiliriz. Oda ısısındaki yağı, pudra şekeri ve gıda boyası ile kabarıp krem olana kadar çırpın. Un, kabartma tozu vanilya ve 3 su bardağı un ilave edip elinizle yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayacak kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edene kadar un ekleyip hamuru yoğurun. Daha fazla un eklemeyin.
Hamuru yarım cm. kalınlığında hafif unlu tezgahta merdane ile açın.
Yuvarlak kalıp ile kesip artı şeklinde çizikler atın. Parçaları teker teker ortada birleştirip gül şekli verin. Hamurun hepsini bitirip hafif yağlı tepsiye yerleştirin.Isıtılmış 160C derece fırında hafif kızarana kadar pişirin. Ilınınca az pudra şekeri eleyip servis yapın.
Kömbe Kurabiye Tarifi
Kömbe Kurabiye için gereken malzemeler aşağıda sıralanmaktadır;
- 150 gram tereyağı veya margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı toz karanfil
- 2 çay kaşığı mahlep
- yarım su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
- yaklaşık 3buçuk 4 su bardağı un
- susam
- kömbe kalıbı (şart değil)
Kömbe Kurabiye için gereken malzemeleri hazırladığımıza göre tarifi vermeye başlayabiliriz. Yağları, süt ve toz şeker ile elinizle mıncıklayarak karıştırın. 2 su bardağı unu ekleyin. Unun üzerine baharatları, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yoğurmaya başlayın.
Elinize yapışmayacak orta sert 1 hamur elde edene kadar un eklemeye devam edin. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp hafif susam bulayın. Kömbe kalıbına bastırıp ters çevirin ve bir kesme tahtasına veya tezgaha uç kısmını sertçe vurup hamuru çıkartın. Hafif yağlı tepsiye hamurları dizip 170C dereceli fırında kızarana kadar pişirin.
Kalıbınız yoksa yine yuvarlak şekil verip susama buladıktan sonra tepsiye dizin. Altı düz 1 bardakla bastırıp yassılttıktan sonra aynı şekilde pişirebilirsiniz.
Zencefilli Kurabiye Tarifi
Zencefilli Kurabiye için gereken malzemeler aşağıda sıralanmaktadır;
- 125 gram tereyağı (oda ısısında)
- 1 su bardağından biraz az toz şeker
- 1/3 su bardağı (yarım su bardağından az) sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 silme tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı vanilya
- 3-4 adet dövülmüş karanfil
- 1 silme tatlı kaşığı toz zencefil
- 2 buçuk 3 su bardağı kadar un
- üzerine arzuya göre file fındık
Zencefilli Kurabiye için gereken malzemeleri hazırladığımıza göre tarifi vermeye başlayabiliriz. Yağla toz şekeri mikserle kabarıp krema gibi olana kadar çırpın. Sıvı yağı ilave edip yarım dakika daha çırpmaya devam edin.
Yumurtayı ilave edip karışana kadar çırpın. 2 su bardağı unu, kabartma tozu, vanilya, karanfil ve toz zencefille birlikte bir kaba eleyin.
Yağlı karışıma ilave edip yoğurmaya başlayın. Gerektiği kadar un ekleyerek ele yapışmayan ama çok sert olmayan bir haur elde edin. Daha fazla un koymayın. Hamurdan limondan küçük parçalar kopartın. Uzunlamasına oval şekil verip arzuya göre file fındık veya iri tozşekere batırın ve tepsiye alın. Bıçakla fotoğraftaki örneğe göre her iki tarafından kesikler atıp aralarını olduğu yerde bıçakla biraz açın. Isıtılmış 170C derece fırında yanları hafif kızarana kadar pişirip ılındıktan sonra servis yapın.
Kakaolu Un Kurabiyesi Tarifi
Kakaolu Un Kurabiyesinin yapılışını paylaşacağız. Bunun için gereken malzemeler şu şekilde sıralanmaktadır;
- 250 gram tereyağı veya margarin
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 6-7 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1/3 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 3 buçuk 4 su bardağı un
- üzerine elemek için: pudra şekeri
Kakaolu Un Kurabiyesi için gereken malzemeleri hazırladığımıza göre tarifi yapmaya başlayabiliriz. Un hariç tüm malzemeleri hamur yoğurma kabında elinizle mıncıklayarak karıştırın.
3 su bardağı unu ekleyin. Elinize yapışmayacak ancak çok sert olmayan 1 hamur elde edene kadar un ekleyerek yoğurun. Cevizden büyük parçalar koparıp yuvaralayın ve hafif yağlanmış tepsiye dizin. Isıtılmış 170C dereceli fırında içi 20-25 dakika pişirin. İyice soğuduktan sonra pudra şekeri eleyip servis yapın.
Kakaolu Kesme Kurabiye Tarifi
Kakaolu Kesme Kurabiye tarifini paylaşacağız.
Kakaolu Kesme Kurabiye için gereken malzemeler şu şekilde sıralanmaktadır;
- 250 gram. tereyağı veya margarin
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 yumurta
- yaklaşık 4 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı karbonat
- 3 yemek kaşığı nişasta
Kakaolu Kesme Kurabiye için gereken malzemeleri hazırladığımıza göre tarifi yapmaya başlayabiliriz. Yağı ufak 1 tencerede ılık olarak eritin. Altını kapatıp kakao ve şekeri ilave edip karıştırın. Karışımı hamur yoğurma kabına alın.
3 su bardağı kadar un, kakao, karbonat, vanilya ve nişastayı ekleyin. Yumurtayı ilave edip yoğurmaya başlayın. Gerektiği kadar un ekleyip elinize yapışmayacak 1 hamur olana kadar yoğurarak hamurunuzu elde edin. 15-20 dakika hamurunuzu dinlendirdikten sonra hamuru merdane yardımıyla, hafif unlu tezgahta yarım cm. kalınlıkta açın. İstediğiniz kalıpla kesip tepsiye aktarın. Isıtılmış 180C dereceli fırında yaklaşık 20-22 dakika pişirin. İlk sıcaklığı gidince tercihen tel ızgaraya aktarıp soğumaya bırakın. Şeker sosu ile süsleyip sos setleştikten sonra servis yapın.
Şeker sosunu yapılışı:
Yarım su bardağı pudra şekerini 1 kaseye alın. 1 yemek kaşığı süt ekleyip karıştırın. Çok akıcı olmayan bir kıvam alana kadar her seferinde birer tatlı kaşığı su veya süt ilave ederek karıştırın. Sosu ufak sıkma torbasına veya kalın ufak jelatin poşete doldurun. Poşetin bir köşesini ufak keserek açın. Torbanın ağzını büzüp istediğiniz şekilde sosu sıkarak kurabiyeleri süsleyin. Sertleştikten sonra servise hazır hale gelecektir.
Çörekotlu Pastane Tuzlu Kurabiye Tarifi
Çörekotlu Pastane Tuzlu Kurabiye gereken malzemeler aşağıda verilmiştir. ıslak kek tarifi sitesindeki tarifleri devamlı takip etmeye çalışın.
Çörekotlu Pastane Tuzlu Kurabiye ;
- 250 gram tereyağı veya margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı çörekotu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yumurta akı
- 4- 4 buçuk su bardağı un
Çörekotlu Pastane Tuzlu Kurabiye için gerekenleri hazırladığımıza göre tarifi vermeye başlayabiliriz. Yağları, toz şeker ve yumurta akı ile elinizle mıncıklayarak karıştırın.
3 su bardağı unu kabartma tozu, tuz ve çörek otunu ekleyip yoğurmaya başlayın. Yeterince un ekleyerek ele yapışmayan, çok sert olmayan 1 hamur elde edene kadar yoğurun. Merdane ile 1 santimetre kalınlığında açıp ufak kalıplarla kesin. Veya alternatif olarak kalın çubular yapıp 3 santimetre uzunluğunda kesip ufak çubuklar oluşturabilirsiniz. Hafif yağlanmış tepsiye dizip yumurta sarısı sürün. Isıtılmış 180C derecelik fırında altı üstü kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun
Hurmalı Fas Kurabiyesi Tarifi
Hurmalı Fas Kurabiyesi tarifini paylaşacağız. Bunun için ilk önce gereken malzemelerimizi hazırlayalım;
- 125 gram tereyağı
- yarım su bardağı toz şeker
- 1 ufak çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurtanını beyazı
- yarım paket kabartma tozu
- yarım paket vanilya
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 3-4 su bardağı arası un
Hurmalı Fas Kurabiye içine:
- yarım su bardağı irice kıyılmış veya robotta çekilmiş ceviz içi
- yaklaşık 1 su bardağı kadar çekirdeği çıkarılmış robotta hafif çekilmiş yumuşak hurma
- 1 çay kaşığı tarçın
- bulabilirseniz 1 tatlı kaşığı portakal çiçeği suyu
- Servis için pudra şekeri
Hurmalı Fas Kurabiye için gereken malzemeleri hazırladığımıza göre tarifi yapmaya başlayabiliriz. Tereyağı ve toz şekeri hamur karıştırma kabında mikserle karışıp krema haline gelene kadar karıştırınız
Sıvı yağı ilave ederek karıştırmaya devam edin. Yumurta akını ve yoğurdu ilave edip karışıma yedirin. 3 su bardağı unu kabartma tozu ve vanilya ile birlikte karışımın üzerine ekleyip karıştırın. Ele yapışmayan orta sert 1 hamur elde edene kadar un ilave ederek hamuru elinizle yoğurun. İç malzemeleri karıştırın. Cevizden büyük bir parça hamur alıp avucunuzda bastırarak açın. Hurmalı içten tatlı kaşığı kadar koyup kapatın ve oval olacak şekilde hafif yuvarlayarak düzeltin. Az yağlı tepsiye bu şekilde kurabiyeleri dizin. Çatalla bastırarak verev çizgiler elde edin. Isıtılmış fırında altı üstü hafif kızarana kadar pişirin. Ilınınca pudra şekeri eleyip servis yapın.
Rüzgar Gülü Kurabiye Tarifi
Rüzgar Gülü Kurabiye tarifini paylaşacağız. Bunun için gereken malzemelerimizi hazırlamaay başlayalım;
- 150 gram tereyağı
- 1 su bardağı şeker pudra şekeri karışımı
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- yaklaşık 2 buçuk su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 çimdik tuz
- 1 silme tatlı kaşığından biraz az karbonat
- 2 yemek kaşığı kakao
- tepsi büyüklüğünde fırın kağıdı veya streç naylon
Malzemeleri hazırladığımıza göre Rüzgar Gülü Kurabiye Tarifini paylaşacağız. Terayağını şekerle birlikte kabarana kadar mikserle karıştırınız. Sıvıyağı ekleyip tekrar karışana kadar karıştırınız.
Yumurtayı ekleyip karıştırın. Unu karbonat, tuz ve vanila ile birlikte tereyağlı karışıma eleyip tahta kaşıkla veya elinizle karıştırın. Hamuru ikiye ayırıp birine kakaoyu eleyin ve birleşene kadar elinizle yoğurun. Her 2 hamuruda ele yapışmayacak, çok sert olmayan 1 kıvamda olması için gerekirse az un ekleyip hafif yoğurun. Hamurları buzdolabında 10 dakika dinlendirin. Sade hamuru hafif unlu tezgahta önce elinizle dikdörtgen şekil verip sonra merdane ile 1 santimetreden az kalınlıkta dikdörtgen olarak açın. Çok fazla büyütmeyin, şekil alması zorlaşabilir.
Gerekirse bir spatula yardımı ile dikkatlice açtığınız hamuru fırın kağıdına veya streç naylona aktarın. Kakaolu hamuruda yine yeterince unlu tezgahta aynı şekil ve büyüklükte açıp diğer hamurun üzerine koyun. Kısa kenardan başlayarak fırın kağıdı yardımıyla hamuru düzgün rulo yapın. İsterseniz ruloyu yuvarlayarak biraz daha uzun hale getirip daha fazla kurabiye elde edebilirsiniz. Fırın kağıdının kenarlarını burup paketleyin ve buzlukta 1-2 saat daha rahat kesilmesi için bekletin. ertleşmiş, rahat kesilebilen hamuru alıp düz ve geniş bir bıçakla yarım santimetreden fazla kalıklıkta kesip hafif yağlanmıış tepsiye dizin. Isıtılmış 165C dereceli fırında kabarıp altı hafif kızarana kadar pişirin. Fırından alıp 1 dakika sonra spatula ile tercihen tel ızgaraya aktarıp soğumaya bırakın
Üzümlü Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi
Üzümlü Hindistan Cevizli Kurabiye için gereken malzemeler;
- 125 gram tereyağı
- 1 su bardağı tercihen ince toz şeker veya pudra şekeri
- 2 adet orta boy yumurta
- 1 paket vanilya
- 3-4 su bardağı arası un
- yarım paket kabartma tozu
- yarım çay kaşığı karbonat
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı hindistan cevizi
- yarım su bardağı kuru üzüm
- yarım su bardağına yakın iri kıyılmış ceviz içi
Malzemelerimizi hazırladığımıza göre tarifi vermeye başlayabiliriz. Tereyağı ile şekeri mikserle kabarana kadar karıştırınız. Yumurtaları tek tek ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Yoğurdu ilave edip karıştırın. Vanilya, kabartma tozu, karbonat ve 3 su bardağı unu birlikte karışımın üzerine eleyin. Tahta kaşıkla veya elinizle karıştırın. Hindistan cevizi, kuru üzüm, cevizi ekleyip yeterince un ilave ederek yapışmayan fakat çok katıda olmayan bir hamur elde edin.
Hafif yağlanmış tepsiye dizip ısıtılmış 170C dereceli fırında hafi kızarana kadar pişirin.
Fıstık Ezmeli Yulaflı Kurabiye Tarifi
Fıstık Ezmeli Yulaflı Kurabiye tarifini paylaşacağız. Gereken malzemeler şu şekilde sıralanmaktadır;
- 125 gram tereyağı, yarım paket
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 tepeleme yemek kaşığı yer fıstığı ezmesi
- 1 yumurta
- 1-1 buçuk su bardağı arası un
- 1 silme tatlı kaşığı karbonat
- 1 su bardağından az sade yulaf
- yarım su bardağı damla çikolata
Kurabiye için gereken malzemeleri hazırladığımıza göre tarifi yapmaya başlayabiliriz. Tereyağı ile toz şekeri mikserle kabarıp krema gibi olarna kadar karıştırınız.Fıstık ezmesini ekleyip tekrar karıştırınız . Yumurtayı ekleyip birleşene kadar mikserle karıştırınız.
Un ve karbonatı birlikte eleyip karışıma ekleyerek tahta kaşıkla karıştırın.
En son yulaf ve damla çikolatayı ekleyip karıştırın. Ele hafif yapışan 1 kıvamı olmalıdır. Gerekirse biraz daha un ekleyebilirsiniz. Tatlı kaşığı dolusu hamurrdan alarak hafif yağlı tepsiye aralıklı olarak bırakın. 175C derecede kabarıp altı ve yanları kızarana kadar pişirin.
Hindistan Cevizi Dolgulu Kurabiye Tarifi
Bu günkü yazımızda sizlerle
Hindistan Cevizi Dolgulu Kurabiye Tarifini paylaşacağız. Bunun için gereken malzemelerimizi temin edelim;
- 125 gram tereyağı
- 1/3 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı kakao
- yarım su bardağından biraz fazla pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- yaklaşık 3-4 su bardağı un
içine:
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 yumurtanın akı
Hindistan Cevizi Dolgulu Kurabiye için gerekenleri hazırladığımıza göre ıslak kek tarifi sitesinden kurabiyemizin yapılışını anlatmaya başlayabiliriz. Oda ısısındaki tereyağı ile pudra şekerini mikserle krema gibi kabarana kadar karıştırınız.
Karıştırmaya devam ederken önce sıvı yağı yedirin. Ardından yumurtayı ve 1 adet sarısını ilave edip çırparak karıştırın. 3 su bardağı unu kabartma tozu, vanilya ve kakao ile birlikte karışımın üstüne eleyip yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayacak 1 hamur elde edene kadar un ilave ederek hamuru hazır hale getirin. Hindistan cevizini pudra şekeri ve yumurta akı ile birlikte karıştırın. Kurabiye kalıbınız yoksa hamurdan yumurtadan küçük parça koparıp ortasını çukurlaştırın. 1 tatlı kaşığı dolusu h. cevizi dolgusu ilave edip hamuru tekrar kapatın ve kapatılan yer alta gelecek şekilde hafif yağlı tepsiye dizin. Kurabiye kalıbınız varsa hamurdan ceviz kadar parça koparın. Hafif una bulayıp kalıbın içini kaplayacak şekilde bastırıp yerleştirin. Hindistan cevizli dolgudan koyup tekrar bir parça hamuru hafif genişletip üstünü kapatın ve yanlardan birleştirin. Kalıbı ters çevirip masaya hafif vurarak kurabiyeyi çıkarın. Bu şekilde hamuru bitirip ısıtılmış fırında 15-25 dakika pişirin. Fazla tutmamaya özen gösterin, kurabiyeler çok sertleşebilir.
Dağılan Kurabiye Tarifi
ıslak kek tarifi sitesinin bu günkü yazısında sizlerle Dağılan Kurabiye Tarifini paylaşacağız.
Dağılan Kurabiye Tarifi için gereken malzemeler şu şekilde sıralanmaktadır;
- 125 gram tereyağı
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta sarısı
- 2-2 buçuk su bardağı arası un
- kurabiye kalıpları
Dağılan Kurabiye için gereken malzemeleri hazırladığımıza göre tarifi yapmaya başlayabiliriz. Oda ısısındaki tere yağını toz şekerle mikserde kabarıp krema gibi olana kadar karıştırınız. Sıvıyağı ince akıtaray 1 yandan karıştırmaya devam ederek yedirin.
Yumurta sarısıda ilave edip tekrar hafif karıştırınız. Elenmiş 2 bardak unu ekleyip tahta kaşıkla çırpın. Ele yapışmayacak çok sert olmayan 1 hamur elde edene kadar un ekleyerek hamuru yoğurun. Fazla un kurabiyelerin sert olmasına neden olacaktır. Hamuru toparlayıp disk haline getirin ve plastiğe sarıp buzdolabında 15 dakika bekletin. Hamuru hafif unlu tezgaha alıp yine unladığınız merdane ile arada vurarak yaklaşık 1 santimetreden biraz fazla kalınlıkta açın. Unlanmış kurabiye kalıpları ile kesip hafif yağlanmış veya fırın kağıdı serilmiş tepsiye aktarın. Önceden ısıtılmış fırında içi pişip kenarları hafif kızarmış hale gelene kadar pişirin.
İncirli Cevizli Kurabiye Tarifi
İncirli Cevizli Kurabiye Tarifi başlamadan önce gereken malzemelerimizi temin edelim. İncirli Cevizli Kurabiye Tarifi için gerekenler;
- 1/2 su bardağına yakın sıvı yağ
- 2 kaşık tereyağı
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 portakal kabuğunun rendesi
- 5-6 adet küp doğranmış kuru incir
- yarım su bardağı kadar iri kıyılmış ceviz içi
- 1 silme tatlı kaşığı karbonat
- 2-3 su bardağı kadar un
İncirli Cevizli Kurabiye Tarifini vermeye başlayabiliriz. Oda ısısındaki tereyağını toz şeker ve portakal kabuğu rendesi ile mikserde karıştırınız.
Yumurtayı ilave edip tekrar karıştırınız. Sıvıyağı ilave edip çırparak karıştırın. Yoğurdu ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. 2 bardak unu, karbonatı, doğranmış incir ve cevizleri ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Hafif ele yapışacak 1 kıvama gelene kadar un ekleyerek hamuru hazır hale getirin. Hafif yağlanmış tepsiye tatlı kaşığı ile hamurdan alıp başka bir kaşıkla sıyırarak aralıklı olarak aktarın. Isıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.
Hurma Dolgulu Kurabiye Tarifi
Hurma Dolgulu Kurabiye Tarifi için gereken malzemelerimizi sıralayalım ;
- Yaklaşık 1 su bardağı çekirdeği ayıklanmış doğranmış hurma
- 2 yemek kaşığı su
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- bir çimdik tuz
- 2-3 yemek kaşığı iri kıyılmış ceviz içi
Hamuru için:
- 2 su bardağı kadar un
- 1 silme tatlı kaşığı kabartma tozu
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
- 100 gram tereyağı
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- yaklaşık 2 yemek kaşığı süt
Malzemelerimizi hazırladığımıza göre Hurma Dolgulu Kurabiye Tarifini vermeye başlayabiliriz. İçini yapmak için malzemeleri robotta çekip 1 kenarda bekletin.
Hamur malzemelerinide süt hariç bir araya getirip yeterince süt eklemesiyle yoğurarak orta sertlikte ele yapışmayan 1 hamur elde edin. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde açın ve ortasına harçtan koyup kapatın. Yağlanmış tepsiye dizip 170C dereceli fırında altı üstü kızarana kadar pişirin. Ilındıktan sonra üzerlerie pudra şekeri eleyip servis yapın.
Antep Fıstıklı Kurabiye Tarifi
ıslak kek tarifi sitesinin bu günkü yazısında sizlerle Antep Fıstıklı Kurabiye Tarifini paylaşacağız.
Antep Fıstıklı Kurabiye için gerekenler;
- 125 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- yarım su bardağı ince çekilmiş toz antep fıstığı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3-4 su bardağı arası un
- ayrıca soyulmuş bütün antep fıstıkları
Antep Fıstıklı Kurabiye için gerekenleri hazırladığımıza göre tarifi yapmaya başlayabiliriz. Tereyağı ve pudra şekerini krema gibi olana kadar mikserle karıştırın. Sıvı yağı ve yumurtaları tek tek ekleyip yedirin.
3 su bardağı unu vanilya ve kabartma tozu ile birlikte karışımın üstüne eleyin. Öğütülmüş fıstığıda ekleyip yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan, çok katı olmayan 1 hamur elde edene kadar gerekirse un ilavesiyle kurabiye hamurunu yoğurun. Cevizden biraz büyük parçalar koparıp önce hafif uzun şekil verip sonra uçlarını birleştirin ve birleşme noktasına 1 adet bütün antep fıstığı yerleştirin. Hafif yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizip ısıtılmış 170C fırında altı hafif kızarna kadar pişirin.
Yumurta Sarılı Kurabiye Tarifi
mazemeler
- 3 adet haşlanmış yumurta sarısı
- 200 gram oda ısısında tereyağı
- 5 çorba kaşığı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 3-3,5 su bardağı un
üzerine:
- yarım su bardağından az pudra şekeri
- yarım su bardağından az kakao
- yarım su bardağından az hazır kakaolu süt hazırlamak için kullanılan kakao tozu
Yumurta Sarılı Kurabiye için gerekenleri hazırladığımıza göre tarifi vermeye başlayabiliriz. Yumurta sarılarını ufalayıp tereyağı ve pudra şekeri ile birlikte krema haline getirin. 2 bardak un ve vanilyayı ekleyip azar azar un ilavesiyle orta sertlikte 1 hamur elde edene kadar yoğurun.
Ceviz büyüklüğünde toplar yapıp hafif yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin. Sürenin sonuna doğru fırının ısısını biraz azaltın. Fırından çıkarıp 5 dakika tepside bekletin. Bu arada üzeri için gereken malzemeleri geniş bir kasede karıştırın. Kurabiyelerden biraz alıp tamamen heryerini bu karışımla bulayın. Hepsini bitirdikten sonra kurabiyeler servise hazırdır.
Pekmezli Cevizli Kurabiye Tarifi
Pekmezli Cevizli Kurabiye tarifini vermeye başlamadan önce
ıslak kek tarifi sitemizden gereken malzemeleri sıralayalım;
- 1 adet yumurta
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 4-5 yemek kaşığı tereyağı
- 4-5 yemek kaşığı sıvıyağ
- 3 yemek kaşığı pekmez
- 4 yemek kaşığı süt
- yaklaşık 3 su bardağı un
- 1 silme tatlı kaşığı karbonat
- 1 silme tatlı kaşığı tarçın ve zencefil
- yarım su bardağına yakın iri kıyılmış ceviz veya fındık içi
Pekmezli Cevizli Kurabiye için gereken malzemeler hazırlandığı göre tarife başlayabiliriz. Toz şeker ve tereyağını mikserle kabarana kadar karıştırınız. Sıvı yağı ilave edip yedirin ve yumurtayıda ekleyerek karışana kadar mikserle biraz daha çırpın.
Süt ve pekmezi ilave edip spatula ile karıştırın. 2 buçuk su bardağı unu karbonat, tarçın ve zencefille birlikte yağlı karışımın üzerine ilave edin. Fındık veya ceviz içini de ekleyip karıştırın. Çok katı olmayan ancak ele yapışmayan 1 hamur elde edin. Tatlı kaşığı yardımıyla toplar yapıp hafif yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış fırında altı üstü pembeleşene kadar pişirin.
Baharatlı Kabartma Kurabiye
mazemeler
- 125 gram tereyağı
- 1/2 su bardağı beyaz toz şeker
- 1/2 su bardağı kahverengi toz şeker
- 1 yumurta
- 2 su bardağından biraz az un
- 1 silme tatlı kaşığı karbonat
- 1 silme tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı öğütülmüş karanfil
- 1 çay kaşığı zencefil
- yarım çay kaşığı hint cevizi
- 1 çimdik tuz
- 2-3 yemek kaşığı kıyılmış badem
Gereken malzemeler hazırlandığına göre Baharatlı Kabartma Kurabiye tarifine başlayabiliriz. Oda ısısındaki tereyağı ve toz şekerleri mikserle kabarana kadar karıştırınız. Yumurtayı ekleyip tekrar yedirene kadar karıştırmaya devam edin.
Unu karbonat ve baharatlarla birlikte karışımın içine eleyin. Bademleri ekleyin. Spatula veya tahta kaşıkla toplarlanıp hamur olana kadar çırpın. Yumuşak ancak ele yapışmayan 1 hamur elde edin. Hamuru dinlenip biraz sertleşmesi için buzdolabına kaldırın. Tahta kalıbınıza hafif un eleyin. Alternatif olarak cevizden büyük aldığınız hamur parçasını elinizi hafif unlayıp kalıbın şeklini verin ve kalıba hamuru bastırın. Kalıbın ucunu masaya vurarak hamurun kalıptan çıkmasını sağlayın. Hafif yağlanmış tepsiye dizip bütün hamuru aynı işlemden geçirin. Önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
Lokumlu Kurabiye Tarifi
mazemeler
- 125 gram tereyağı
- 1/3 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağından az pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 buçuk su bardağı nişasta
- 2-3 su bardağı arası un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 10-15 adet sade veya istediğiniz çeşit lokum
- arzuya göre üzerine serpmek için hindistan cevizi ve pudra şekeri
Lokumlu Kurabiye için gereken malzemeleri verdiğimize göre tarifi yapmaya başlayabiliriz. Terayağını ve toz şekeri geniş 1 kapta mikserle kabarana kadar karıştırınız. Sıvı yağı ekleyip karıştırın. Yumurtayı mikserle çırparak karışıma ilave edin.
Nişasta, kabartma tozu, vanilya ve bir buçuk bardak unu ilave edip yoğurmaya başlayın.
Çok katı olmayacak fakat elede yapışmayan 1 hamur elde edene kadar un ekleyerek hamuru çok mıncıklamadan yoğurun. Lokumlarınız çok iri ise mutfak makası veya bıçak ile ikiye bölün. Kurabiye hamurundan ymurtadan ufak parça koparıp ortasını biraz açın ve lokum parçası koyun. Tekrar kapatıp yuvarlayarak hafif yağlanmış tepsiye kapanan taraf alta gelecek şekilde aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış dereceli fırında altı ve kenarları kızarmaya başlayana kadar pişirin. ılındıktan sonra sade veya pudra şekeri ve hindistan cevizi serperek servis yapın.
Boninonlu Kurabiye Tarifi
Boninonlu Kurabiye tarifini yapmaya başlamadan önce Boninonlu Kurabiye için gereken malzemeleri hazırlayalım. Boninonlu Kurabiye için gereken malzemeler;
- 125 gram tereyağı
- 3/4 su bardağı kahverengi veya normal toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1-1 buçuk su bardağı arası un
- 1 yemek kaşığı dolusu kakao
- 1 silme tatlı kaşığı karbonat
- 1 silme tatlı kaşığı vanilya
- 1 su bardağı sade yulaf
- 1/2 su bardağı iri kıyılmış ceviz içi
- 1/2 su bardağı kadar bonibon şekerler
ıslak kek tarifi sitesinden bu gün de Boninonlu Kurabiye tarifini vermeye başlayacağız. Tereyağı ve toz şekeri mikserle kabarıp krema gibi olana kadar karıştırın. Yumurtayı ekleyip mikserle karışıma yedirin.
1 su bardağı unu kakao, karbonat ve vanilya ile birlikte eleyip tahta kaşıkla karıştırın. Yulaf, ceviz içi ve bonibon şekerlerini ilave edip tekrar çırpın. Ele yapışan, fakat kaşıkla tepsiye koyduğunuzda şeklini koruyacak kadar katı bir hamur olması gerekir. Eğer gerekli ise bu aşamada kaşık kaşık un ilave ederek hamuru ayarlayın. Hafif yaplanmış tepsiye büyük tatlı kaşığı dolusu alıp başka 1 kaşık yardımı ile tepsiye aktarıp aralıklı olarak dizin. Isıtılmış 170C dereceli fırında 10-12 dakika pişirip elinizi batırdığınızda hafif dibe çökecek halde iken fırından alın. Kurabiyeniz soğudukça sertleşecektir. Bir dakika kadar tepside bekletip spatula ile tel ızgaraya alıp soğumaya bırakın.
Kahve Çekirdeği Kurabiye Tarifi
mazemeler
- 1/2 su bardağı un
- 1/2 su bardağı mısır nişastası
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 adet yumurta sarısı
- 125 gram tere yağı
- 1/2 çay bardağından fazla sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı granül kahve
Kahve Çekirdeği Kurabiye için gerekenleri hazırladığımıza göre tarifi vermeye başlayabiliriz. Kuru malzemeleri hamur yoğurma kabına birlikte eleyin. Tereyağı, sıvıyağ, yumurta sarısı ve eritilmiş kahveyi ilave edip elinizle mıncıklayarak yumuşak 1 hamur haline gelene kadar yoğurun.
Gerekirse un ekleyin. Tatlı kaşığı veya daha ufak parçalar alıp oval şekli verip yağlanmış tepsiye dizin. Kürdanla ortalarından derin çizgi olacak şekilde bastırın. Önceden ısıtılmış fırında kabarıp hafif kızarana kadar pişirin.
Makaron Kurabiye Tarifi
mazemeler
- 2 adet oda ısısında yumurta akı
- 1/4 su bardağı toz şeker
- 1 tutam tuz
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1/2 su bardağı badem unu
- büyük krema sıkma torbası ve düz uç
kreması için:
- 50 gram kıyılmış bitter çikolata
- 1/4 su bardağından biraz az çiğ krema
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Makaron Kurabiye için gereken malzemeleri hazırladığımıza göre
Makaron Kurabiye tarifini vermeye başlayabiliriz. Yumurta aklarını cam veya metal geniş 1 kapta bir tutam tuz ile karıştırınız.
Köpükler oluşmaya başlayınca toz şekeri kaşık kaşık yedirerek ve yüksek hızda parlak, sert ve pürüzsüz olana kadar çırpmaya devam edin.
Pudra şekeri ile toz bademi ilave edip spatula ile havasını indirmeden yavaşça karıştırın. Krema sıkma torbasına karışımı aktarın. Fırın kağıdı serilmiş tepsiye yaklaşık 1 cm lik yuvarlaklar sıkın. Tepsiyi 1 kere tezgaha vurup varsa kabarcıkların çıkmasını sağlayın. 60 dakika kadar oda sıcaklığında üstünün kuruyup kabuk bağlaması için bekletin. Önceden ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirin. Çıkarıp soğutun. Soğuduktan sonra fırın kağıdı ile tepsi arası biraz soğuk su döküp tepside yayılmasını sağlayın. Bu şekilde marakonlarınızı daha rahat kağıttan ayırabilirsiniz.
Bir tane makaronun arasına krema sürüp ikinciyi birleştirin. Krema donduktan sonra makaronlarınız servise hazırdır.
Makaron Kurabiye Kreması için :
Kremayı ufak 1 tencere veya cevzede ısıtıp kıyılmış çikolata parçalarını ekleyin. Tereyağınıda ilave edip karıştırarak eritin. Oda sıcaklığında bekletip katılaşmaya başladığında kremanızı makaronlarınızı birleştirmek için kullanabilirsiniz.
Kakaolu ıslak kurabiye tarifi
Kakaolu ıslak kurabiye için gereken malzemeler şu şekilde sıralanmaktadır;
- 250 gram oda ısısında tereyağı
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- yarım paket vanilya
- yaklaşık 2- 2buçuk su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 fiske tuz
- damla çikolata
Kakaolu ıslak kurabiye için gerekenleri hazırladığımıza göre tarifi yapmaya başlayabiliriz. Tereyağı ile toz şekeri kabarıp krema gibi olana kadar mikserle karıştırınız. Yumurta sarısını ekleyip yedirinceye kadar tekrar karıştırınız.
Un, tarçın, tuz ve vanilyayı 1 kaba eleyin. Düşük hızda karıştırarak tereyağlı karışıma yedirerek yumuşak fakat ele yapışmayan 1 hamur haline getirin. Bu kıvamdan sonra daha fazla un koymayın.Varsa şekilli kurabiye sıkma aletinize veya geniş yıldız duy takılı krema torbasına hamuru aktarıp hafif yağlanmış tepsiye kurabiye hamurunu aralıklı olarak sıkın. Ortalarına çikolata damlası yerleştirip ısıtılmış 175C dereceli fırında hafif kızarana kadar pişirdikten sonra fırından alın. Tel ızgaraya aktarıp soğuttuktan sonra servis yapın.
Tarçınlı Çiçek Kurabiye Tarifi
Tarçınlı Çiçek Kurabiye tarifini vermeye başlamadan önce malzemelerimizi hazırlamaya başlayalım.
Tarçınlı Çiçek Kurabiye için gerekenler;
- 250 gram oda ısısında tereyağı
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 adet yumurta sarısı
- yarım paket vanilya
- yaklaşık 2- 2buçuk su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 fiske tuz
- damla çikolata
ıslak kek tarifi sitemizden
Tarçınlı Çiçek Kurabiye tarifi ile karşınızdayız. Malzemeleri temin ettikten sonra tereyağı ile toz şekeri kabarıp krema gibi olana kadar mikserle karıştırın. Yumurta sarısını ekleyip yedirinceye kadar tekrar çırpın.
Un, tarçın, tuz ve vanilyayı 1 kaba eleyin. Düşük hızda karıştırarak tereyağlı karışıma yedirerek yumuşak fakat ele yapışmayan 1 hamur haline getirin. Bu kıvamdan sonra daha fazla un koymayın. Varsa şekilli kurabiye sıkma aletinize veya geniş yıldız duy takılı krema torbasına hamuru aktarıp hafif yağlanmış tepsiye kurabiye hamurunu aralıklı olarak sıkın. Ortalarına çikolata damlası yerleştirip ısıtılmış 175C dereceli fırında hafif kızarana kadar pişirdikten sonra fırından alın.Tel ızgaraya aktarıp soğuttuktan sonra servis yapın. Afiyet olsun
Çikolata Parçalı Yulaflı Kurabiye Tarifi
mazemeler
- 125 gram oda ısısında tereyağı
- 2/3 su bardağı kahverengi toz şeker veya normal toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1/2 paket vanilya
- 1+1/2 su bardağı un
- 1/2 su bardağı sade yulaf
- 1 paket kabartma tozu
- 1/2 su bardağı kadar iri kıyılmış bitter çikolata
Çikolata Parçalı Yulaflı Kurabiye için gereken malzemeleri hazırladığımıza göre Çikolata Parçalı Yulaflı Kurabiye tarifini vermeye başlayacağız. Tereyağını toz şeker ile birlikte kabarıp krema gibi oluncaya kadar mikserle karıştırınız. Yumurtayı ekleyip tekrar çırpın.
Unu, kabartma tozu ve vanilya ile birlikte karışımın üzerine eleyip tahta kaşıkla birleşene kadar karıştırın. Yulafı ve parça çikolataları ilave edip kaşıkla tekrar karıştırdıktan sonra hafif yağlanmış tepsiye 2 tatlı kaşığı yardımıyla aralıklı olarak parçalar yerleştirin. 12-15 dakika kadar 175C derecede kızarmaya başlayana kadar pişirip 2-3 dakika tepside beklettikten sonra ızgara teline veya servis tabağına aktarıp soğumaya bırakın.
Limonlu S Kurabiye Tarifi
mazemeler
- 125 gram oda ısısında tereyağı
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1 adet limonun ince rendesi
- 1 adet yumurta, hafif çırpılmış
- 3 yemek kaşığı limon suyu
- 2 buçuk – 3 su bardağı arası un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı süt
- üzerine serpmek için pudra şekeri
Limonlu S Kurabiye için gerekenleri hazırladığımıza göre Limonlu S Kurabiye tarifini yapmaya başlayabiliriz. Tereyağı, toz şeker ve limon kabupu rendesini mikserle kabarııp krema gibi olana kadar karıştırınız. Hafif çırpılmış yumurtayı ve limon suyunu azar azar ekleyip, karıştırmaya devam ederek tereyağlı karışıma mikserle yedirin.
Un ve kabartma tozunu karışımın üzerine ilave edip karştırın. Sütü ekleyerek orta sert 1 hamur elde edene kadar yoğurup daha fazla yoğurmadan bırakın. Hamurdan cevizden küçük parçalar koparıp uzun çubuklar yapın. Bunları bükerek S şekli verin ve hafif yağlanmış tepsiye yerleştirin. 170C dereceli fırında altı üstü hafif kızarmaya başlayana kadar pişirin. Tercihe
Fındıklı Mini Kurabiye Tarifi
Bu yazımızda sizlerle
Fındıklı Mini Kurabiye tarifini paylaşacağız.
Fındıklı Mini Kurabiye için gereken malzemeler şu şekilde sıralanmaktadır;
- 125 gram tereyağı veya margarin
- 3/4 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1/4 su bardağı mısırözü veya zeytinyağı
- 3-4 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 3/4 su bardağı ince kıyılmış veya makineden geçirilmiş fındık
ıslak kek tarifi sitesinden
Fındıklı Mini Kurabiye tarifine başlayabiliriz. Oda ısısındaki yağı ve pudra şekerini 1 hamur yoğurma kabına alıp mikserle kabarana kadar karıştırınız. Yumurtayı ekleyip tekrar çırpıp hamura yedirin.
3 su bardağı unu kabartma tozu ile birlikte karışımın üstüne eleyin. Fındığı ve koyup hamuru elinizle yoğurun. Çok katı olmayan 1 hamur elde edene kadar un eklemesiyle hamuru yoğurun. Bütün cevizden daha ufak parçalar koparıp yuvarlayarak yağlanmış tepsiye aralıklı olarak yerleştirin. Önceden ısıtılmış fırında altı pişip hafif kızarana kadar pişirin. Arzuya göre pudra şekeri eleyip servis yapın.n tel ızgaraya aktarıp soğuması için bırakın. Bol pudra şekeri serpip servis yapın.
Kurabiyeli Milföy Tarifi
mazemeler
- 1 buçuk su bardağı un
- 3 yemek kaşığı tereyağı (soğuk)
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1/2 paket vanilya
- 1 çimdik tuz
- 1 adet yumurta akı
- 4-5 adet milföy hamuru
- küçük kalp veya farklı kurabiye kalıpları
- üzerine: 1 yumurta sarısı
- 1 yumurta akı, hafif çırpılmış
- süslemek için çekirdeği ayıklanmış vişne taneleri
- pudra şekeri
Kurabiyeli Milföy için gereken malzemeleri temin ettiğimize göre tarifi vermeye başlayabiliriz. Kurabiye hamuru için yumurta akı hariç diğer malzemeleri karıştırın. Tereyağını parmak uçları ile ufalanana kadar una yedirin.
Yumurta akını ilave edip yapışmayan yumuşak 1 hamur olana kadar yoğurup bırakın. Hamuru biraz dinlendirdikten sonra hafif unlu tezgahta yarım parmak kalınlıpında açıp şekiller kesin ve yağlanmış tepsiye yerleştirin. Üzerlerine hafif çırpılmış yumurta akını sürün, bu milföylerin kurabiyeye yapışmasını sağlayacaktır. Milföy hamurunuda aynı şekilde kesip üzerlerine yerleştirin. Isıtılmış 180C fırında 20-25 dakika kızarana kadar pişirin. Ilınınca pudra şekeri serpip vişne taneleri koyarak servis yapın.
Kakaolu Çatlak Kurabiye Tarifi
mazemeler
- 1 su bardağına yakın un
- 1/4 su bardağı kakao
- 1 silme çay kaşığı kabartma tozu
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı soğuk tereyağı, küplere kesilmiş
- 1 adet yumurta, hafif çırpılmış
- 1 tatlı kaşığı taze sıkılmış portakal suyu veya süt
- bulamak için 1/2 su bardağı pudra şekeri
- tepsiye yapışmaması için fırın kağıdı
Kakaolu Çatlak Kurabiye için gerekenleri hazırladığımıza göre Kakaolu Çatlak Kurabiye tarifini yapmaya başlayabiliriz. Un, kabartma tozu ve kakaoyu hamur yoğurma kabına birlikte eleyin. Pudra şekerini ekleyip karıştırın.
Tereyağını ilave edip parmak uçlarınızla yağı una ufalanana kadar yedirin. Çırpılmış yumurtayı ve portakal suyu veya sütü ekleyip karıştırın. Hamur ele yapışan ancak yinede katıca olmalı. Eğer kendini çok salıyorsa biraz daha un ekleyebilirsiniz . Hamurun üzerini örtüp buzdolabında katılaşması için 30 dakika bekletin.
Bir kaseye bulamak için pudra şekerini alın ve fırını 200C dereceye ayarlayın. Kurabiye hamurundan tatlı kaşığı ile 1 parça alıp başka 1 kaşık yardımıyla sıyırarak pudra şekerine atın. Elinizle çok oynamadan top şekli verip pudra şekerine iyice buladıktan sonra kağıt serili tepsiye alın. Hepsini aynı şekilde yapıp bitirin, pişerken yayılacakları için aralıklı olarak dizin. Isınmış fırında kabarıp fakat sertleşmiş hale gelene kadar pişirin, yaklaşık 10 dakika kadar. Kağıttan varsa ızgara tele aktarıp soğuduktan sonra servis yapın.
Kuru Kayısı Püreli Kurabiye Tarifi
Kuru Kayısı Püreli Kurabiye Tarifini yapmaya başlamadan önce Kuru Kayısı Püreli Kurabiye için gereken malzemeleri hazırlayalım.
Kuru Kayısı Püreli Kurabiye için gerekenler;
- 125 gram tereyağı
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı süt
- 1 çimdik tuz
- 1 hafif çırpılmış yumurta
- 1 buçuk ile 2 su bardağından biraz fazla arası un
- 1 paket vanilya
İçine:
- 1 su bardağı kadar kuru kayısı
- 1 çubuk tarçın veya 1 silme çay kaşığı toz tarçın
- 3 yemek kaşığı toz şeker
ıslak kek tarifi sitesinden
Kuru Kayısı Püreli Kurabiye tarifini yapmaya başlayalım. Oda ısısındaki tereyağını ve şekeri krema haline gelene kadar karıştırınız. Ayrı 1 kapta yumurta, süt ve tuzu karıştırın.
Üçüncü 1 kapta unu vanilya ile birlikte eleyin. Unun yarıya yakınını tereyağlı karışıma ilave edip karıştırın. Kalan unu azar azar sütlü karışımla birlikte ekleyip hamur haline getirin. Eğer hamur çok katı olursa biraz daha süt ilave edebilirsiniz. Buzdolabında 60 dakika kadar bekletin. Bu sırada içini yapmak için malzemeleri ufak bir tencereye alıp kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra altını kısıp 15 dakika kadar suyunu çekene kadar pişirin. Çubuk tarçını içinden alıp mutfak robotundan geçirip püre yapın. Çok katı olursa biraz su ekleyerek edebilirsiniz. Koyuca 1 kıvamda olması gerekir. Hamuru hafif unlu tezgahta yarım cm. kalınlığında açıp tercihen keskin büyük su bardağı ile yuvarlaklar kesin. İçine hazırladığınız içten bir tatlı kaşığından fazla koyup üç köşeli olarak kenarlarını yukarı katlayıp orta kısmında bir miktar iç malzeme görünecek şekilde kapatın. 170C dereceye ısıtılmış fırında 15-18 dakika veya kenarları kızarıncaya kadar pişirin. Ilık veya soğuk olarak pudra şekeri serperek servis yapın.
Portakallı Perişan Kurabiye Tarifi
Portakallı Perişan Kurabiye tarifine başlamadan önce Portakallı Perişan Kurabiye için gereken malzemeleri hazırlayalım.
Portakallı Perişan Kurabiye gerekenler;
- 1 portakalın suyu ve ince rende kabukları
- 1 yumurta
- 1 kabartma tozu
- 1 cay bardağı sıvı yağ
- yarım su bardağı üzüm
- yarım su bardağı iri çekilmiş fındık
- 1 su bardağı toz şeker
- aldığı kadar un
- arzuya göre file fıstık
Portakallı Perişan Kurabiye için gerekenleri hazırladığımıza göre Portakallı Perişan Kurabiye tarifini yapmaya başlayabiliriz. Un, kabrtma tozu, fındık, üzüm hariç diğer malzemeleri kaba alıp karıştırın.
2 bardaktan fazla unu kabartma tozu ile birlikte malzemelerin üstüne eleyin. Fındık, üzüm ve yumuşak bir hamur olacak kadar un ilavesiyle hamuru yoğurun. Hamurun kıvamı elinize ancak yapışmayacak cıvıklıkta olmalıdır. Hafif yağlanmış tepsiye cevizden büyük parçaları koparıp şekil vermeden aralıklı olarak yerleştirin. İsterseniz üzerlerine file fıstık serpiştirin. Isıtılmış 170C dereceli fırında hafif kızarana kadar pişirin. En güzel
ıslak kek tarifi burada bulabilirsiniz.
Tırtıl Kurabiye Tarifi
mazemeler
- 125 gram oda ısısıda tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3-4 su bardağı arası un
süslemek için:
- marmelat
- file fıstık
- bitter çikolata
- süt kreması veya süt
- tırtıl kurabiye sıkma aleti
Malzemeleri hazırladığımıza göre
Tırtıl Kurabiye tarifini paylaşacağız. Oda ısısındaki tereyağı be pudra şekerini hamur yoğurma kabına alıp mikserle krema gibi olana kadar karıştırınız. Yumurtaları tek tek çırparak yedirin.
Sıvı yağı ilave edip 3 buçuk su badağı unu kabartma tozu ve vanilya ile birlikte kabın içine eleyin ve yumuşak 1 hamur elde edene kadar un ilavesiyle hamuru yoğurun. Bir parça hamur alıp tırtıl kurabiye kalıbından parmağınızla uzun şeritler sıkarak hafif yağlanmış tepsiye aralıklı olarak diziniz.165C dereceli fırında hafif kızarana kadar pişirin. Ilındıktan sonra tepsiden alıp düz kısmına marmelat sürerek diğerini yapıştırın. Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Kağıttan yapacağınız ufak 1 külaha doldurup şekiller çizin ve file antep fıstığı serpiştirin. Alternatif olarak yapışık ikili kurabiyenin ucunu önce çikolataya sonra hindistan cevizine bulayıp tepsiye dizerek çikolatanın sertleşmesi için bekletip servise hazır hale getirin.
Portakallı Üzümlü Kurabiye Tarifi
Portakallı Üzümlü Kurabiye Tarifini vermeye başlamadan önce malzemelerimizi temin edelim.
Portakallı Üzümlü Kurabiye için gerekenler;
- 3 adet yumurta
- 200 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 buçuk su bardağı toz şeker
- 1 adet portakalın suyu ve kabuklarının rendesi
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 3 buçuk – 4 buçuk su bardağı arası un
- 1/2 su bardağı kuru üzüm
- 1/2 su bardağı iri kıyılmış ceviz
- Hindistan cevizi
Portakallı Üzümlü Kurabiye için gerekenleri hazırladığımıza göre
ıslak kek tarifi sitemizde
Portakallı Üzümlü Kurabiye Tarifini anlatmaya başlayabiliriz. Tereyağı, şeker ve portakal rendesini birlikte mikserle karıştırın. Sıvı yağı ilave edip tekrar karıştırın.
Yumurtaları tek tek kırın ve çırpmaya devam edin.Portakal suyunu, karbonat ile birlikte elenmiş 3 su bardağı unu, ceviz ve üzümleri ilave edip yumuşak 1 hamur olana kadar unu eklemeye devam ederek hamuru hazırlayın.Ceviz büyüklüğünde hamurlar kopararak oval şekiller vererek hindistan cevizine batırık ve hafif yağlnamış tepsiye dizin. 170C dereceli fırında kızarıp çatlayana kadar pişirin.
Tahinli Kurabiye Tarifi
Tahinli Kurabiye için gereken malzemelerimizi hazırlayalım.
- 1 su bardağı tahin
- 1+1/2 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı fındık veya ceviz
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 4-4+1/2 su bardağı un
- 1/2 paket kabartma tozu
- üstüne serpmek için 100 gram kadar pudra şekeri
Tahinli Kurabiye için gereken malzemeleri hazırladığımıza göre tarifi vermeye başlayabiliriz. Hamur yoğurma kabınıza önce tahin, toz şeker, sıvıyağı koyup çırpın.Daha sonra 4 bardağa yakın unu ve kabartma tozunu birlikte eleyip ekleyin
Çekilmiş fındık veya cevizide ilave edip yumuşakça 1 hamur olana kadar gerekirse un ilavesiyle yoğurun. Hamuru ikiye ayırıp uzun kalın çubuk şekli verin. Keskin bir bıçakla verev keserek hafif yağlanmış tepsiye dizin.
Hafif pempeleşene kadar 170C de pişirin.
Yulaflı Kurabiye Tarifi
Yulaflı Kurabiye Tarifini başlamadan önce
Yulaflı Kurabiye için gereken malzemeleri hazırlamaya başlayalım.
Yulaflı Kurabiye için gereken malzemeler;
- 125 gram (1 çubuk) tere yağı veya margarin
- 1/3 su bardağı kahverengi şeker
- 1/3 su bardağı toz şeker
- 1 yumurta
- 3/4 ile 1 su bardağı arası un
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1/2 paket vanilya
- 1 cimdik tuz
- 1 + 1/2 su bardağı yulaf
- 1/2 su bardağı kuru üzüm veya çikolata damlası
- 1.2 su bardağı iri kıyılmış ceviz
ıslak kek tarifi sitesinden, Yulaflı Kurabiye için gereken malzemeleri hazırladığımıza göre tarifi yapmaya başlayalım. Oda ısısındaki yağı ve 2 çeşit şekeri genişçe 1 kapta mikserle iyice kabarıp krema gibi olana kadar karıştırınız. Yumurtayı ilave edip çırpmaya devam edin.
Unu, karbonatı, tarçını, vanilyayı ve tuzu karışımın içine eleyip tekrar karıştırın. Yulafı da ekledikten sonra en son ekleyeceğiniz malzemeleri ilave edip karıştırın. Katıca ve yapışkan bir hamur elde edeceksiniz. Yağlanmamış tepsinize tatlı kaşığı dolusu kurabiye harcından alıp başka bir kaşık yardımı ile aralıklı olarak tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış 375F (185C) dereceli fırında yaklaşık 8-11 dakika kadar, kabarıp üstü hafif kızarana kadar pişirin. Daha fazla pişirmemeye dikkat edin. İlk çıkardığınızda kurabiyeler biraz yumuşak olacaktır. 1 dakika tepside bekletip hafif sertleştikten sonra spatula ile varsa tel ızgaraya veya temiz tezgaha alıp soğumaya bırakın.
Ballı Cevizli Kurabiye Tarifi
mazemeler
- 125 gram margarin yada tere yağı (1 çubuk)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 3 yumurtanın sarısı
- yarım su bardağı süt
- 1 çorba kaşığı bal
- 1 paket kabartma tozu
- alabildiği kadar un
Üzerine:
- 2 yumurta akı (hafif çırpılmış)
- batırmak için makinenden geçirilmiş ceviz, hindistan cevizi yada tarçın-şeker karışımı.
Ballı Cevizli Kurabiye için gerekenleri hazırladığımıza göre tarifi vermeye başlayabiliriz. Geniş hamur yoğurma kabına küçük parçalar halinde kesilmiş yağı alin, azar, azar üzerine un serperek unu yağa yedirin. Özdeşleştikten sonra diğer bütün iç malzemeleri ekleyin. Gerektiği kadar un ekleyerek katı olmayan, kulak memesi yumuşaklığında 1 hamur yoğurun. Hamuru 1 kaç dakika dinlendirin.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde kabaca 1 çubuk şekli verin. Uçları kendiliğinden daha ince olacaktır zaten. Sonra uçlarını hafifçe büküp hilal şekli verin.Çırpılmış yumurta akına batırıp istediğiniz malzemeye batırın. Yağlanmış tepsiye dizin. 350F derece (orta ısıda) de hafif kızarana kadar pişirin.
Elmalı Kurabiye Tarifi
Elmalı Kurabiye tarifini vermeye başlamadan önce Elmalı Kurabiye için gereken malzemelerimizi hazırlayalım. Elmalı Kurabiye için gereken malzemeler şu şekilde sıralanmaktadır;
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı limon suyu
- 200 gram Tere yağ veya margarin (oda ısısında)
- 1/3 su bardağı sıvı yağ
- 1/3 su bardağı yoğurt
- 8-9 yemek kaşığı şeker
- 3-4 su bardağı un (yeterince)
İçine:
- 3-4 rendelenmiş elma
- 3 yemek kasıgı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1/2 su bardağı veya daha fazla iri çekilmiş ceviz veya fındık içi
ıslak kek tarifi sitesinin bu günkü kurabiye tarifi olan
Elmalı Kurabiye Tarifini anlatmaya başlayabiliriz. Bir kabin içinde karbonatı koyup limon suyunu ekleyin. Yumuşamış yağ, şeker, yoğurt ve sıvı yağı koyup çırpın.
Yeterince unu ekleyip çok katı olmayan 1 hamur elde edene kadar yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avucunuzda açın. İçine alabildiğince elmalı içten koyup kapatın. Kapattığınız kısmı üste getirip oval 1 biçimde yağlanmış tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında ustu hafif kızarana kadar pişirin. Soğuyunca pudra şekeri serpin.
Çaylı Kurabiye Tarifi
ıslak kek tarifi sitesinin bu yazısında sizlerle
Çaylı Kurabiye Tarifini paylaşacağımız . Bunun için ilk önce malzemelerimizi hazırlamaya başlayalım.
- 150 gram margarin
- 1/2 su bardağı kahverengi şeker
- 1-2 yemek kaşığı Early Grey çay yaprağı
- 1 hafif çırpılmış yumurta
- 1+ 3/4 su bardağı un
- Arzuya göre kalın kristal şeker
Çaylı Kurabiye için gereken malzemelerimizi hazırladığımıza göre tarifi vermeye başlayabiliriz. Bu arada oda ısısındaki yağı ve şekeri krema gibi olana kadar karıştırınız. Cay yapraklarını ekleyip karıştırdıktan sonra yumurtayı da ilave edip tekrar karıştırın.
Yavaşça unu tahta kaşık veya daha iyisi spatula ile karıştırın.Hafif unlu tezgahta elinizle hamuru kalın rulo haline getirin. Daha sonra üstten biraz bastırarak hamuru yassılaştır. Plastiğe sarıp buzdolabında sertleşip rahat kesilebilecek hale gelene kadar, yaklaşık 60 dakika kadar soğutun. Fırını 375F (185C) dereceye getirip ısıtın. Keskin 1 bıçakla yaklaşık 1/2 cm. kalınlığında dilimler kesip yağlanmış tepsinize hafif aralıklarla dizin. Üstlerine kristal şekerden serpiştirip hafif kızarana kadar 10-15 dakika kadar pişirin. Tepsiden alıp soğumaya bırakın
Pirinç Patlaklı Kurabiye Tarifi
Pirinç Patlaklı Kurabiye Tarifini vermeye başlamadan önce ilk olarak malzemelerimizi hazırlamaya başlayalım.
Pirinç Patlaklı Kurabiye için gerekenler;
- 1 çubuk tereyağı
- 1 su bardağı şeker
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı vanilya tozu
- 1+1/4 bardak un
- 1 çay kaşığı karbonat
- çay kaşığının ucuyla tuz
- 2 su bardağı pirinç patlağı
- 1 bardak damla çikolata
Pirinç Patlaklı Kurabiye için gereken malzemelerimizi hazırladığımıza göre
ıslak kek tarifi sitesinden Pirinç Patlaklı Kurabiye tarifini yapmaya başlayabiliriz. Mikserinizle oda ısısındaki yağı ve şekeri karıştırınız. Yumurtayı da ilave edip iyice karıştırın. Üstüne un, karbonat ve vanilyayı birlikte eleyip karıştırın.
En son içine pirinç patlağı ve çikolata damlalarını ekleyip karıştırın. Arzuya göre daha çıtır olması için yarım bardak kadar iri kıyılmış cevizde ilave edebilirsiniz. Yemek kaşığı ile hamurdan alıp hafifçe yağlanmış tepsinize başka 1 kaşık yardımı ile koyun. Altın sarisi gibi kızarana kadar 10-12 dakika önceden ısıtılmış fırında pişirin. Çok fazla pişirmeyin, fazla sertleşir. Tepsiden çıkarıp soğumaya bırakın.
Portakallı Cevizli Kurabiye Tarifi
ıslak kek tarifi bu yazısında sizlerle Portakallı Cevizli Kurabiye Tarifini paylaşacak. Bunun için ilk önce
Portakallı Cevizli Kurabiye için gereken malzemelerimizi hazırlayalım.
- 125 gram Tere yağı veya margarin
- Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ
- Yarım su bardağı toz şeker
- 2 su bardağından 2 parmak fazla un
- 1 portakal kabuğu rendesi, rendenin en ince yerinden rendelenmiş
- Yarım su bardağı ince çekilmiş ceviz
- Arzuya göre 1 çay kaşığı toz vanilya
Oda sıcaklığındaki tere yağı yada margarini, portakal kabuğu rendesini ve şekeri iyice kabarıp krema gibi olana kadar karıştırınız. İçine elenmiş unu, isterseniz vanilyayı ekleyip karıştırın. Cevizi de ilave edip hamur haline getirin.
Eğer hamur haline gelmiyorsa bu aşamada biraz sıvı yağ biraz süt ilave ederek tutması sağlayın. Yumuşakça bir hamur olacak . Hamuru 2-3 cm kalınlığında uzunca kalem şeklinde yuvarlayın. Tahta üzerinde bastırarak dikdörtgen sekli verin. Daha sonra parsoment kağıdı veya alüminyum folyo ya serpilmiş şeker kristallerinin üstünde bastırarak bulayın. İri şeker kristalleriniz yoksa normal şekere veya çekilmiş ceviz, fındık, bademe karıştırabilirsiniz. Folyo ile sarıp 30 dakika buzlukta soğumasını sağlayın. Daha sonra çıkarıp kalınca dilimler halinde keserek yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış fırında kenarları hafif kızarana kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişirin. 20 dakikada daha kızarmamışsa fırının ısısı biraz daha artırabilirsiniz. Biraz ılındıktan sonra tepsiden alıp soğumaya bırakın.
Hindistan Cevizi Kurabiye Tarifi
Hindistan Cevizi Kurabiye tarifini vermeye başlamadan önce Hindistan Cevizi Kurabiye için gereken malzemelerimizi hazırlayalım. Hindistan Cevizi Kurabiye için gerekenler;
- 1/3 su bardağı un
- 1 cimdik tuz
- 2 buçuk su bardağı hindistan cevizi rendesi
- 2/3 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı toz vanilya
ıslak kek tarifi sitesinin bu günkü kurabiye tarifini bekleyenlerini daha da meraklandırmadan tarifi yapmaya başlayalım. Fırını 350F (175C) derecede ısıtın. Unu tuzla 1 kaba eleyip hindistan cevizi ile karıştırın.
Sütü ve vanilyayı koyup karıştırın. Çok koyuca 1 hal alacaktır. Doluca tatlı kaşığı ile parsoment kağıdı serilmiş tepsiye kaşık yardımı ile toplar yapıp aralıklı yerleştirin. Üstü kızarana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Tel üzerine alıp soğumaya bırakın.
Fıstık Ezmeli Kurabiye Tarifi
mazemeler
- 2 bucuk su bardağı un
- 2 cay kaşığı kabartma tozu
- 1 cay kaşığı karbonat
- yarım çay kaşığı tuz
- 1/4 su bardağı sıvı yağ
- 2/3 su bardağı fıstık ezmesi
- 1 buçuk tere yağı (180gr kadar), oda ısısında
- 1/3 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı kahverengi şeker
- 1 yumurta, 1 yumurta sarısı – bir paket vanilya
Fıstık Ezmeli Kurabiye için gereken malzemelerimizi hazırladığımıza göre
Fıstık Ezmeli Kurabiye tarifini vermeye başlayabiliriz. Un, kabartma tozu, karbonat, vanilya ve tuzu 1 kapta çırpın. Ayrı 1 derince kapta sıvı yağı, fıstık ezmesini, tere yağı/margarini, pudra şekerini ve kahverengi şekeri iyice kabarıp karışana kadar çırpın.
İçine bir yumurta, 1 yumurta sarısını ekleyip iyice karışana kadar karıştırın. Unlu karışımı içine ekleyin. Eğer çok yumuşaksa yarım bardağa kadar daha un ilave edebilirsiniz. 5 dakika kadar dinlendirin daha da şekil alacak hale gelecektir. Küçük parçalar alıp yuvarlak sekil verin. hamur biraz yumuşakça olacaktır. Yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizin. İki tane tepsi gerekebilir. Hepsini bitirdikten sonra 1 çatalla çaprazlama şekilde iki kere hafifçe bastırarak top şeklindeki hamurları yassılaştırın. Önceden ısıtılmış fırında 9-13 dakika arası kenarları hafifçe kahverengileşmeye başlayıncaya kadar pişirin. Tepsileri tek ,tek pişirin. Kurabiyeler biraz sertleşinceye kadar bekleyip tepsiden alin.
Cevizli Kıtır Kurabiye Tarifi
mazemeler
- 1 çubuk tereyağı veya margarin
- 3/4 su bardağı şeker
- 1 bardaktan biraz fazla un
- 1 paket den az vanilya
- 1 su bardağı ince kıyılmış ceviz içi
Cevizli Kıtır Kurabiye için gereken malzemeleri hazırladığımıza göre tarifi vermeye başlayabiliriz. Oda sıcaklığındaki yağı krem gibi olana dek karıştırınız. Şekerin yarısını ekleyip kabarıp hafif krema gibi olana kadar çırpmaya devam edin.
Un, vanilya ve cevizi ilave edip karıştırın. Çok yağlı ise biraz daha un ekleyebilirsiniz. Hafif yağlanmış tepsiye tatlı kaşığı ile alıp elinizle kaşıktan alırken yuvarlak şekil verip tepsiye aralıklı yerleştirin. Çatalla hafif bastırıp düzleştirin. Fırında altın sarısı gibi kızarana kadar 25 dakika kadar pişirin. 20 dakikada kızarmaya başlamışsa fırının ısısı biraz daha arttırın. Fırından çıkınca tepsiden alıp üstüne kalan toz şekeri serpiştirip soğumaya bırakın. Veya isterseniz ılındıktan sonra pudra şekerine batırabilirsiniz.
Beze Kurabiye Tarifi
Beze Kurabiye tarifini yapmaya başlamadan önce Beze Kurabiye için gereken malzemelerimizi hazırlayalım. Beze Kurabiye malzemeler;
- 3 yumurtanın akı
- 1 su bardağı toz şeker
- 1/2 çay kaşığı tartar kremi yumurta aklarının fırında sönmemesi için
- Arzuya göre 1 tatlı kaşığı gül suyu
- Arzuya göre çikolata damlaları, yada ceviz
Malzemelerimizi hazırladığımıza göre
Beze Kurabiye Tarifini yapmaya başlayabiliriz. Yumurta aklarını çok temiz cam veya metal 1 kapta tartar kremi ile yumuşak kardan zirveler olana kadar mikserin son hızında çırpın.
Daha sonra toz şekerin yarısını karışıma ilave edip yine son hızda iyice katılaşana ve şeklini alana kadar çırpmaya devam edin. Kalan şekeri de ekleyip metal kaşıkla havasını gidermeden geniş yuvarlaklar halinde şekeri karıştırın. İlave ediyorsanız gül suyu ve yarim bardak kadar çikolata damlasını koyup hafifçe karıştırın havasını indirmeden. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine tatlı kaşığı dolusu alıp başka bir kaşık yardımı ile top, top aralıklı olarak yerleştirin.
Düşük ısıdaki fırında bezelerin büyüklüğüne göre 1,5 ile 2,5 saat arasında pişirin. Beyaz kalmaları gerekiyor yalnız tamamen sertleşmiş olacak. içini keserek veya tadına bakarak anlayabilirsiniz. Hava almayan kapaklı kutularda saklayın. Nem alınca yumuşarlar. İçindeki malzemesi çok basit ama yapılışına ve pişmesine göre değişen bir tadı, kıvamı vardır.
Zencefil Karanfilli Kurabiye Tarifi
Mazemeler
- 2 buçuk su bardağı un
- tepeleme çay kaşığı karbonat
- 2 tepeleme çay kaşığı toz zencefil
- yarım cay kaşığı tarçın
- yarım cay kaşığı havanda ezilmiş toz karanfil
- 125 gram tere yağı veya margarin (oda ısısında)
- 1+1/4 bardak ince toz şeker
- 1/4 bardak kadar kurabiyeleri batırmak için ince toz şeker
- 1 yumurta
- 4 yemek kaşığı pekmez
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Zencefil Karanfilli Kurabiye için gereken malzemeler hazır olduğuna göre tarifi vermeye başlayabiliriz. Unu, karbonatı ve baharatları 1 kaba birlikte ekleyin. Başka genişçe 1 kapta yağı ve şekeri kabarıp krema gibi olana dek iyice karıştırın. Yumurtayı ilave edip hafifçe çırpın.
Pekmez ve limon suyunu ilave ederek karıştırın. Unlu baharatlı karışımı tahta kaşıkla yumuşak 1 hamur olana kadar karıştırın. Hamurdan cevizden küçük, ufak parçalar koparıp toplar yapın. Bunları 1 kasedeki şekerin içine bulayıp yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış dereceli fırında yaklaşık 12 dakika kadar elinizle üstüne bastırdığınızda sertleşmiş olana kadar pişirin. 30 dakika kadar soğumaya bırakın.