- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1/2 su bardağı mısırözü yağı
- 1 adet olgun muz
- 1/4 su bardağı süt
- 2buçuk su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 4-5 adet incir
- 1/2 su bardağı iri kıyılmış ceviz içi
- 3 yemek kaşığı tereyağı (oda ısısına tam gelmemiş katılıkta)
- 3 yemek kaşığı kahverengi veya normal tozşeker
- 1 silme tatlı kaşığı tarçın
- 4-5 yemek kaşığı un
Unu, kabartma tozu ve vanilya ile birlikte karışımın üzerine eleyip spatula ile veya düşük devirde mikserle karıştırın. Son olarak incir ve ceviz içini ekleyip çırpın. Dikdörtgen, ısıya dayanıklı, büyük cam fırın kabını yağlayıp keki içine dökün. Üstini yapmak için orta boy bir kasede tereyağ, un, tarçın ve toz şekeri parmak uçlarınızla karıştırıp ıslak kum görünümüne getirin. Çok ıslak gibi olursa biraz daha un ekleyebilirsiniz. Bu karışımı kekin üzerine yayarak serpiştirin. Önceden Isıtılmış fırında kızarıp kürdan batırdığınızda temiz çıkana kadar pişirin.
Islak Kek Tarifi
- 1 + 1/2 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağından az mısırözü yağı
- 1 + 1/2 su bardağı süt
- 4 adet yumurta
- 3 tepeleme yemek kaşığı kakao
- 1 vanilya
- 1 kabartma tozu
- 2 buçuk su bardağı un
Portakallı Islak Kek Tarifi
- 1/2 su bardağı öğütülmüş badem veya fındık
- 1 buçuk su bardağı tozşeker
- 2 buçuk su bardağı elenmiş un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 silme tatlı kaşığı tarçın
- 1 silme çay kaşığı karbonat
- 1 silme çay kaşığı tuz
- 4 yumurta (akları ve sarısı birbirinden ayrılmış)
- 2/3 su bardağı sıvıyağ (tercihen mısırözü)
- 1/2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
- 1 portakalın kabuğunun rendesi (ince rendelenmiş)
- 1/2 su bardağı portakal suyu
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
- 2 tatlı kaşığı kadar portakal rendesi
Ayrı 1 kaba aktarıp çırpma yaptığınız kaba bu sefer yumurta sarılarını ilave edin ve kalan şekerle kabarıp açık sarı 1 renk alana kadar çırpın.
Yumurta aklarının 1/3 ‘ini koyup spatula ile veya yoksa büyük metal kaşıkla yavaş hareketlerle karıştırın. Önce sıvıyağı ve portakal suyunu, daha sonra elediğiniz unlu karışımı ekleyip yine yavaşça karıştırın. Kalan yumurta akınıda ekledikten sonra havasını indirmemeye dikkat ederek karıştırma işlemini bitirin. Önceden ısıtığınız fırında yağlanıp unlanmış kek kalıbına yerleştirip 45 dakika ile bir saat arası kürdan batırınca temiz çıkana kadar pişirin.
Kekiniz pişerken küçük 1 tencerede portakal suyunu, portakal rendesini ve pudra şekerini kısık ateşte kaynamaya bırakın. Kekiniz fırından çıkar çıkmaz kürdanla her yerinden delikler açıp sıcak sosu keke gezdirerek çekmesini sağlayın. 20 ila 30 dakika kadar kalıbın içinde soğuduktan sonra ters çevirip tamamen soğumaya bırakın. Portakal rendesi ile süsleyip servis yapabilirsiniz.
Kakaolu ıslak kek tarifi
- 4 yumurta
- 2 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1,5 su bardağı kadar süt
- 1 su bardağı sıvıyağ zeytin yağıda olabilir
- 3 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3, 4 damla kadar limon suyu
Sonra kalan malzememize elenmiş olan unu bunun yanında kakaolu ıslak kek için limon suyu damlattığımız kabartma tozunuda ekleyip, borcama ilave ediyoruz tabi yağlanmış olucak . Daha Önceden Isıtılmış olan 180 Derecelik Fırında 20 dakika kadar kakaolu ıslak keki pişiriyoruz 20 dakika sonra kürdan yöntemi ile pişip pişmediğini anlıyoruz . Fırından Çıkardıntan sonrada yine 1 kürdan yardımı ile delikler açıyoruz ve kalan sıvı karışımımızı kekimize döküyoruz he kakaolu ıslak kek tarifi hazır afiyet olsun
Vişneli ıslak kek tarifi
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 2 çorba kaşığı kakao
- 1 Paket kabartma tozu, vanilya
- Vişnelik kekimiz için Bir su bardağı süt ve vişne suyu
Hazırlamış oılduğumuz ıslak kekimizi şimdilik kuru kek halinde olucak tabi 1 borcamı yağlayarak hazırladığımız kek karışımını yağlamış oldugumuz borcama döküyoruz ve önceden ısıtmış olduğumuz 180 derecelik borcamda kürdan yöntemi ile anlayana kadar pişiriyoruz. 20 dakika boyunca kapağı açmayın. Yoksa kek kabarmayabilir. Kekimiz piştikten sonra hemen alıp üzerine eşit derecede vişne suyunu döküyoruz ve tekrar fırına sürüyoruz. Vişneli ıslak kekimizi 5 dakika kadar durdurup çıkarıyoruz hemen Fırından bu yöntem vişne suyunu iyice çekmesini ve daha kıvamda olmasını sağlayacaktır. daha sonra ise kek karışımını üzerine yayıp yine 2 dakika kadar fırına Koyup sadece 2 dakika durdurup çıkarıyoruz . Vişneli ıslak keki afiyetle yiyebilirsiniz.
çikolata soslu ıslak kek tarifi
- 4 Adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 125 gram Tereyağı
- 2 çorba kaşığı kakao
- 1 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Alabildiği miktarda kadar un
- 1,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 100 gram Çikolata
- 1 çorba kaşığı kaka
Üzerine ise erittigimiz tere yağını ekliyoruz. Üzerine de 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilya ekleyin.ardındanda üzerine 7 çorba kaşığı un ilave edip tekrar karıştırmaya devam edin. Fırınnımızın kabına yağlı kağıt yerleştiriyruz Üzerine kekimizin karışımını ekleyin. Önceden ısıtılmış fırınımıza 170 derecede pişirin.
Browni orjinal kek yapımı Sos Hazırlanışı
Sosu için tencereye 1.5 su bardağı sütü ekleyin Üzerine ise 1 su bardağı toz şeker ve 100 gram bitter çikolata yanındada 1 çorba kaşığı kakao ekleyin ve sosu kaynatmaya başlayın. Pişen kekimizi fırının kabından çıkartıyoruz. Altına koyduğumuz yağlı kağıdı çıkartıyoruz Tekrar fırın kabına koyuyoruz sonra kekin üzerine sosu dökün.
Fındıklı ıslak kek tarifi
- 125 gram tereyağı
- 180 gram bitter çikolata
- 1 su bardağı (165 gram) toz şeker
- 4 yumurta, çırpılmış
- 1 su bardağı (150 gram) un, elenmiş
- yarım su bardağı yoğurt
- yarım su bardağı fındık, kavrulmuş ve irice dövülmüş
Tereyağını ve çikolatayı 1 tavada düşük ısıda eritin. Çikolatalı karışımı 1 kaba alıp şeker ve yumurtayı ilave edin. Elenmiş unu, yoğurdu ve fındıkları da ilave edip karışımı kaba dökün. Fırında kekinize kürdan batırdığınızda yapışmayacak fakat hala ıslak kalacak hal alıncaya kadar pişirin. Kendi kabında soğutup dilerseniz dondurma ve çikolatalı sos ile servis yapın.
Sütlü Islak Kek Tarifi
- 3 adet yumurta
- 1 kahve fincanı su
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 8 dolu yemek kaşığı şeker
- aldığı kadar un
- 6 dolu yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1,5 su bardağı süt
- krem şanti
- kırılmış fındık ya da ceviz
Yağladığımız borcama dökülerek 180 derecede pişmeye bırakın. Keki fırndan aldıktan sonra üzerine kürdan ile delikler açın. Şeker, kakao ve süt karıştırılarak kekin üzerine dökün. Kek soğuduktan sonra krem şantisi hazırlanarak üzerine sürülür. Son olarakta üzerine fındık ya da ceviz serpilir.
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- kabartma tozu
- vanilya
- aldığı kadar un
- Krem şanti (süslemek için)
Şıpşak Kek Tarifi
- 160 gram Sana yağı (Oda sıcaklığında)
- 1.5 su bardağından l parmak az pudra şekeri (160 gram)
- 3 adet yumurta (Oda sıcaklığında)
- 4 çay bardağı un (200 gram)
- l paket kabartma tozu
- l paket vanilya
Kolay Kakolu Kek Tarifi
- 1 su bardağından biraz daha az sıvı yağ
- 3 yumurta
- süslemek için antep fıstığı
- 2 su bardağı toz seker
- 1 kabartma tozu
- 2 su bardağı süt
- 3 su bardağı un
- 1/2 su bardağı kakao
Elmalı Havuçlu Kek Tarifi
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2,5 bardak un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet elma
- 1 adet havuç
- limon veya portakal kabuğu rendesi
- tarçın,
- iri kıyılmış ceviz içi
Kremalı Minik Kek Tarifi
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- kabartma tozu
- vanilya
- aldığı kadar un
- Krem şanti (süslemek için)
Zebra Kek Tarifi
ıslak kek tarifi sitemizin bu tarifinde sizlerle Zebra Keki paylaşacağız. Kekin görünüşünden dolayı keke bu ad verilmiş sanırım. Zebra Kek için gereken malzemeler şu şekilde sıralanmaktadır;
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 3 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Armutlu Kek Tarifi
mazemeler
- 2 adet armut ( mümkünse sert olanlarından)
- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- yarım su bardağı sıvı yağ
- yarım su bardağı süt
- 2,5 su bardağı un
- yarım paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 Çay kaşığı tarçın
- iri çekilmiş ceviz içi veya fındık
Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip düşük ayarla karıştırın.
Kalıbı margarinle yağlayıp kalıbın tabanına un serpelim. Hamuru kalıba boşaltalım. Armutları kabuklarını soyup, ikiye bölelim. Çekirdeklerini cıkarıp, enine ince ince dilimliyelim. Dlimlerken alttan tam kesmeyelim dilimler birbirinden ayrılmasın. Karşılıklı gelecek şekilde armutları kek hamurunun üzerine dizelim. Üzerine hafif bastıralım. Üzerine tarçın, ceviz, fındık ne varsa serpelim. 190 derece ısılı fırında Üzeri kızarana kadar pişirelim. Pişirme süresi 40 ile 45 dakika arasında değişiklik gösterebilir. Afiyet olsun
Kalıbı margarinle yağlayıp kalıbın tabanına un serpelim. Hamuru kalıba boşaltalım. Armutları kabuklarını soyup, ikiye bölelim. Çekirdeklerini cıkarıp, enine ince ince dilimliyelim. Dlimlerken alttan tam kesmeyelim dilimler birbirinden ayrılmasın. Karşılıklı gelecek şekilde armutları kek hamurunun üzerine dizelim. Üzerine hafif bastıralım. Üzerine tarçın, ceviz, fındık ne varsa serpelim. 190 derece ısılı fırında Üzeri kızarana kadar pişirelim. Pişirme süresi 40 ile 45 dakika arasında değişiklik gösterebilir. Afiyet olsun
Yaban Mersinli Pancake Tarifi
mazemeler
- 1 yumurta
- Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
- 1 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı toz şeker 1 tutam tuz
- Yarım su bardağı yaban mersini
- Bal
Hamur haline gelince 20 dakika buzdolabında bekletin. Tavayı haf yağlayın. Kepçe yardımıyla hamurdan alıp daire şeklinde dökün. Üzerine yaban mersin serpiştirip diğer tarafını çevirerek pişirin. Üzerine bal dökerek servis yapın.
Peynirli Kek Tarifi
- 1 Paket sade kek karışımı
- 4 tane yumurta
- 3 yemek kaşığı, yumuşak margarin
- 1,5 çay fincanı, süt
- 100 Gram, beyaz peynir
- Bir miktar, dere otu
- Bir miktar, maydanoz
- Çörek Otu
Sade Kek Tarifi
mazemeler
- 6 Yumurta
- 1 1/4 su bardağı şeker(1,5 bardaktan az)
- 2,5 su bardağı un
- Yarım limon suyu
- Limon kabuğu rendesi
- Vanilya
Limon kabuğu rendesi vanilya,limon suyu konup 1-2 kerdaha çarpılır. Elenmiş un ekleyin. Çarpmadan karıştırılır. Kalıba boşalttırıp 35-40 dakika orta hareretli fırında pişirilir. Ilınınca kalıptan çıkarılır ve dilimlenir. Afiyet olsun.
Unsuz Kek Tarifi
- 2 su bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı toz şeker
- 5 adet yumurtanın sarısı
- 2 tatlı kaşığı vanilya
- 1 çorba kaşığı bal
- 2 yumurta
Haşhaşlı portakallı kek tarifi
mazemeler
- 2 tane yumurta
- 1 çay fincanı toz şeker
- 1 çay bardak sıvı yağ
- 1 çay bardak portakal suyu
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı haşhaş
- 1 çay fincanı tam buğday unu
- yarım su bardağı un
Üzerine portakal kabuğu rendesi, sıvıyağı, portakal suyunu, 2 yemek kaşığı haşhaşı ve un, kabartma tozu ve vanilyayı bir kapta harmanlayıp, karışıma ekleyelim. Kaşık yardımı ile iyice karıştıralım, kek kalıbına boşaltalım. İçine sevginizi katmayı unutmayınız.170 derecelik ısıda pişmeye bırakalım.
Patatesli Kek Tarifi
mazemeler
- 4 adet patates
- 1 adet havuç
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 100 gram taze kaşar peyniri
- 1 su bardağı un
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- Yeteri kadar tuz,
- karabiber
- taze fesleğen
Ayrı 1 karıştırma kabının içine yumurtayı kırın. İçine yoğurdu, sıvı yağı, unu ve kabartma tozunu
ekleyin iyice karıştırın. Diğer tabaktaki doğranmış patates, havuç ve kaşar peynirlerini bu karışıma ekleyip, üzerine tuz, karabiber ve fesleğeni de ilave edip iyice karıştırın. Kek kalıbınızı yağlayın ve hazırladığınız kek harcını dökün. 5 dakika önceden ısıttığınız 170 derecedeki fırına her yeri kızarana kadar pişecek şekilde sürün. Pişen patatesli kekinizi fırından çıkardıktan 5 dakika sonra ters çevirerek servis tabağına çıkarın. Kekinizin kabından kolay çıkmasını istiyorsanız, fırından kalıbı çıkarır çıkarmaz servis tabağına ters kapatıp üzerine ıslak havlu bırakın. Böylece 5 dakika sonra kendiliğinden kekiniz servis tabağına düşecektir.
Kestaneli vanilya soslu kek Tarifi
mazemeler
Biz bu arada sosunu hazırlayalım. Orta boy tencereye sütü ve şekeri alalım, kaynamaya bırakalım. Cukur bir tasa yumurta sarısını alalım, nişasta ve vanilyayı ilave edip karıştıralım, süt ilave edip akışkan hale getirelim. Kaynayan süte ağır ağır ekleyelim kıvama gelince ocaktan alalım. Soğumaya bırakalım. Kekimiz pişince fırından çıkarır çıkarmaz,ılık olan sosu dökelim,6 dakika sonra servise sunabiliriz.
- 4 tane yumurta
- 1,5 çay fincanı pudra şekeri
- 1 paket margarin
- 100 gram bitter çikolata
- 1 paket. vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay b. süt
- 1 kase kestane
- alabildiği kadar un
- 1 çay fincanı süt
- 1 çay bardak toz şeker
- 2 paket vanilya
- 1 tatlı kaşık nişasta
- 1 yumurta sarısı
Biz bu arada sosunu hazırlayalım. Orta boy tencereye sütü ve şekeri alalım, kaynamaya bırakalım. Cukur bir tasa yumurta sarısını alalım, nişasta ve vanilyayı ilave edip karıştıralım, süt ilave edip akışkan hale getirelim. Kaynayan süte ağır ağır ekleyelim kıvama gelince ocaktan alalım. Soğumaya bırakalım. Kekimiz pişince fırından çıkarır çıkarmaz,ılık olan sosu dökelim,6 dakika sonra servise sunabiliriz.
Elmalı Kıtırlı Kek Tarif
Elmalı Kıtırlı Kek için gereken malzemeler aşağıda sıralanmaktadır. Tarifteki elma yerine damla çikolata, kuru vişne veya herhangi bir kuru meyva da kullanabilirsiniz.
- 1 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 2 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı kabartma tozu
- yarım çay kaşığı tuz
- 1 tutam tarçın
- yarım su bardağı eritilmiş margarin veya tereyağı
- 1 su bardağı un
- 2 büyük boy yumurta, oda sıcaklığında
- 1 tatlı kaşığı şekerli vanilin
- 1,5 su bardağı minik doğranmış elma
- 1 su bardağından biraz fazla un
- 1 su bardağından biraz az kahverengi şeker
- yarım su bardağı tereyağı, oda sıcaklığında ve küp küp kesilmiş
Geniş 1 kabın içinde yağı ve şekeri 3 dakika kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyin ve her eklemeden sonra iyice çırpın. Vanilyayı ilave edin. Kuru karışımı ve sütü değiştirerek ekleyin. Elmaları ilave edin. Yağlanmış küçük kek kalıplarına dökün. Üst malzeme için yağı şeker ve un karışımına hamur karıştırma aleti ile veya 2 adet bıçakla yedirin. Kalıptaki keklerin üzerine taşırmadan paylaştırın. Önceden ısınmış 160C fırında 20-25 dakika pişirin.
Çikolatalı Kek Tarifi
- 1 paket çikolatalı kek unu karışımı (şoko kek), 500 gram
- 1 paket çikolatalı puding (toz halinde), 128 gram
- 1 su bardağı süt
- yarım su bardağı yoğurt
- 4 yumurta
- 2 su bardağı damla çikolata
- 1 su bardağı ceviz
Çilekli Çikolatalı Kek Tarifi
mazemeler
- 1 + dörtte üç su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 4/3 su bardağı kakao (yaklaşık 3 paket)
- 1 + yarım tatlı kaşığı karbonat
- yarım tatlı kaşığı tuz
- 3/2 su bardağı tereyağı veya margarin, yumuşamış
- 2 yumurta
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- 450 gram süzme yoğurt
- 1 su bardağı minik minik doğranmış kurutulmuş çilek
- üzerine meyveli sos (ahududulu ve çilekli)
Unlu karışımı ve yoğurdu 3 seferde -aralarda çırparak- yağa ekleyin. Kurutulmuş çilekleri ilave edip karıştırın. Karışımı kalıba döküp 40-45 dakika -batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar- pişirin. Meyveli sosu paketteki tarife göre hazırlayin, kekiniz soğuyunca sosu üzerine dökün.
Kuru Meyveli Kek Tarifi
mazemeler
- 200 gram kuru erik
- 50 gram kuru üzüm
- yarım litre süt
- 1 paket vanilya
- 5 adet yumurta
- 150 gram pudra şekeri
- 150 gram un
- 1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
- 1 tutam tuz
Tencereye koyacağınız yarım litre süte bir tutam tuz ve vanilya ilave ederek kaynatın. Bir salata kâsesine beş yumurta kırıp, 150 gram pudra şekeri ekledikten sonra mikserle çırpın. Tepsiyi yağlayın. Kuru üzüm ve erikleri tepsinin dibine yerleştirin. Şekeri una ilave edip karıştırın. Vanilya ile kaynattığınız sütü, hazırladığınız hamura ilave edin. Iyice karıştırdıktan sonra yağlanmış tepsideki kuru meyvelerin üstüne dökün. Tepsiyi 210 derecede ısıtılmış fırına sürüp, 10 dakika pişirin. Termostatı 150 dereceye indirip, 45 dakika daha pişirdikten sonra, fırından çıkarıp servis yapın.
Ahududulu Böğürtlenli İngiliz Keki Tarifi
ıslak kek tarifi sitemizin bu günkü kek tarifinde sizlerle Ahududulu Böğürtlenli İngiliz Keki yapmaya çalışacağız. Ahududulu Böğürtlenli İngiliz Kek için gereken malzemeler aşağıda sıralanmaktadır;
Üzerine rendelenmiş limon kabuğu ve unu ekleyin. Mikserle bu karışımı iyice karıştırın. Ahududu ve böğürtlenleri hamura katın. 1 kaşık yardımı ile karıştırın. Yuvarlak kalıbı yağlayın. Hamuru içine dökün. Kalıbın üzerini 1 alüminyum folyo ile örtün ve içi su dolu başka 1 kabın içine oturtun. Önceden ısıtılmış 250 derece fırında 2-2.5 saat pişirin. Fırından almadan önce, kürdan yardımı ile pişip pişmediğini kontrol edin. Dilimleyip servis yapın.
- 1 su bardağından iki parmak fazla un
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 tutam tuz
- 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
- 10 çorba kaşığı margarin
- 2 çay bardağı toz şeker
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı ahududu
- 1 su bardağı böğürtlen
Üzerine rendelenmiş limon kabuğu ve unu ekleyin. Mikserle bu karışımı iyice karıştırın. Ahududu ve böğürtlenleri hamura katın. 1 kaşık yardımı ile karıştırın. Yuvarlak kalıbı yağlayın. Hamuru içine dökün. Kalıbın üzerini 1 alüminyum folyo ile örtün ve içi su dolu başka 1 kabın içine oturtun. Önceden ısıtılmış 250 derece fırında 2-2.5 saat pişirin. Fırından almadan önce, kürdan yardımı ile pişip pişmediğini kontrol edin. Dilimleyip servis yapın.
- 1 su bardağından iki parmak fazla un
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 tutam tuz
- 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
- 10 çorba kaşığı margarin
- 2 çay bardağı toz şeker
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı ahududu
- 1 su bardağı böğürtlen
Üzerine rendelenmiş limon kabuğu ve unu ekleyin. Mikserle bu karışımı iyice karıştırın. Ahududu ve böğürtlenleri hamura katın. 1 kaşık yardımı ile karıştırın. Yuvarlak kalıbı yağlayın. Hamuru içine dökün. Kalıbın üzerini 1 alüminyum folyo ile örtün ve içi su dolu başka 1 kabın içine oturtun. Önceden ısıtılmış 250 derece fırında 2-2.5 saat pişirin. Fırından almadan önce, kürdan yardımı ile pişip pişmediğini kontrol edin. Dilimleyip servis yapın.
Muzlu Hindistan Cevizli Kek Tarifi
- 2 su bardağı un (200 gramlık bardak ile)
- 2 tepeleme çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 tane iyice kararmış muz
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı şeker
- 1 iri yumurta
- 1 tepeleme çay kaşığı vanilya
- 1 tepeleme su bardağı hindistan cevizi rendesi
Yağı, şekeri, hindistan cevizini, yumurtayı ve vanilyayı katarak çırpıcı ile karıştırınız. Un karışımını da katın ve hafif karıştırın. Harcı 12 muffin kabına eşit paylaştırın, üzerlerine birer tutam hindistancevizi serpin, 170 dereceye ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. Fırın telinde soğutun, mümkünse 1 gün dinlendirip servis edin.
Kremşantili Kek Tarifi
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağından biraz fazla toz şeker
- yarım su bardağı sıvı yağ
- yarım su bardağından az ceviz içi
- 2 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
Yumurtaları ve toz şekeri mikserle kabarıp krema gibi olana kadar karıştırın. Sıvı yağı akıtarak ekleyip çırpmaya devam edin. Sütle çırpılmış kremşantiyi ekleyip spatula ile karıştırın. Unu vanilya ve kabartma tozu ile birlikte karışımın üstüne eleyin. Ceviz ve hindistan cevizinide ekleyip yine spatulayla karıştırın. Yağlanıp unlanmış kek kalıbına aktarıp ısıtılmış 170C dereceli fırında kabarıp kızarana kadar pişirin. Kağıtla batırdığınızda temiz çıkıyorsa fırından alın. Ilındıktan sonra kalıptan çıkarıp dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun…
Balkabaklı Muffin Tarifi
- 1 buçuk 2 su bardağı un
- 1 silme tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 su bardağı kabak püresi
- 1/3 su bardağı sıvıyağ
- 2 yumurta
- Birer çay kaşığı tarçın, zencefil tozu
- 2 adet öğütülmüş karanfil
- 1 su bardağına yakın toz şeker
- 1 silme tatlı kaşığı karbonat
- tuz
- arzuya göre yarım su bardağı iri kıyılmış ceviz içi
Son olarak elenmiş unu ekleyip tahta kaşıkla birleşene kadar çırpın. 12li muffin kalıplarına kağıt koyup hamuru kaplara kaşık yardımıyla paylaştırın. Üzerlerine tarçınla toz şekeri karıştırıp serpiştirin. Önceden Isıtılmış fırında kabarıp kızarana kadar pişirin. Kalıplardan çıkarıp 15 dakika kadar bekletin.
Mini Cheesecake Tarifi
Mini Cheesecake tabanı için gereken malzemeler;
- 1 buçuk ufak paket yulaflı biskuvi
- 1 tepeleme yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 12lik muffin kalıbı ve kağıtları
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 1 paket oda ısısında krem peynir
- 2 adet yumurta (oda ısısında)
- 2-3 yemek kaşığı katı yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
Buzdolabında sertleşmesi için 30 dakika kadar bekletin. Mutfak robotunun içini bir kağıt peçete ile temizleyip krem peynir, portakal kabuğu rendesi ve toz şekeri koyun. Krema gibi olana kadar çırpın. Yumurtaları tek tek ekleyerek birleşene kadar karıştırmaya devam edin. En son unu ekleyip hafif karıştırdıktan sonra buzdolabında beklettiğiniz kalıplara peylaştırın. Önceden Isıtılmış fırında kızarıp hafif sertleşene kadar tutun. Cheesecake leriniz önce kabarıp sonra sönerlerse korkmayın. Bu normaldir ve tadını etkilemez. Fırını kapatıp aralayın ve içinde soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra sade yada vişne veya çikolata sosu ile servis yapın.
Yoğurtlu Üzümlü Muffin Tarifi
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 3/4 su bardağı yoğurt
- 2 su bardağı un
- 1 silme tatlı kaşığı karbonat
- 1 silme tatlı kaşığı tarçın
- Yarım su bardağı kuru üzüm
- Yarım su bardağı iri kıyılmış, kavrulmuş fındık
Sıvı karışımın üzerine aktarıp 5-6 kez tahta kaşıkla karıştırarak birleşmesini sağlayın. Muffinlerimizi keklerin aksine nekadar az karıştırırsak okadar başarılı olacaklardır.Üzüm ve fındığı ekleyip tekrar 1 iki kez dibinde un kalmamasına dikkat ederek karıştırdıktan sonra muffin kağıdı serilmiş muffin kalıplarına kaşıkla paylaştırın. Önceden Isıtılmış fırında kabarıp kızarana kadar pişirin.
Tencerede Fincan Kek Tarifi
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 buçuk çay bardağı toz şeker
- 2 çay bardağı un
- 1 paketten biraz az kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı toz vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
- muffin kağıtları
Bir spatula yardımıyla çok fazla karıştırmadan birbiri ıslatıp akıcı 1 hamur haline gelene kadar karıştırıp bırakın. 6 adet orta boy kahve fincanına muffin kağıtları yerleştirin veya katı yağ ile yağlayıp unlayın. Kek hamurunu fincanlara paylaştırın. Fincanları alacak yayvan 1 tencereye fincanları yerleştirip yarısına gelecek kadar su doldurun ve ocağı açın.
Tencerenin üzerini 1 mutfak havlusu ile kapatıp kapağını kapatın. Bu sayede buharlaşan su keklerin üzerine damlamayacaktır. Su kaynamaya başlayınca ocağın altını kısabildiğiniz kadar kısıp 20 dakika bu şekilde pişirin. Altını kapatıp 15 dakika daha kapağını açmadan beklettikten sonra kekleri tencereden alıp soğumaya bırakın. Afiyet olsun
Acıbadem Kek Tarifi
- Yarım pandispanya keki (hazır veya evde yapılmış)
- 1 çay bardağı mısırözü yağı
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- 1 çay bardağı kıyılmış fındık
- 1 çay bardağı kıyılmış ceviz
- 1 çay bardağı tozşeker
- 1 adet yumurta
Mandalinalı Kek Tarifi
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 portakalın ince rendelenmiş kabuğu
- 3 adet yumurta
- yarım su bardağı sıvı yağ
- 3/4 (yaklaşık 2 çay bardağı) su bardağı taze sıkılmış mandalina suyu
- 2 su bardağı+2 yemek kaşığı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı kuş üzümü
- 4 yemek kaşığı iri kıyılmış ceviz içi
- 1er çay kaşığı toz zencefil, tarçın
- 2 yemek kaşığı tereyağı (soğuk)
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Mandalina suyunu ekleyip hafif karıştırın. Unu kabartma tozu, vanilya ve baharatlarla birlikte karışımın üzerine eleyip spatula ile veya düşük devirde mikserde çırpın. Kuş üzümü ve cevizide ekleyip karıştırdıktan sonra yağlanıp hafif unlanmış dikdörtgen cam veya metal fırın kabınıza aktarın. Üzerine kullanacağınız malzemeleri 1 kapta birleştirip parmak uçları ile tereyağını diğer malzemelere yedirip kum gibi ıslak ve parça parça bir hal almasını sağlayın. Bu karışımı fırın kabındaki kekin üzerine serpiştirin. Önceden Isıtılmış fırında kabarıp altı üstü kızarana kadar pişirin. 30 dakika kadar dinlendirin.
Karışık Meyveli Kek Tarifi
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı toz şeker
- 3/4 su bardağı sıvıyağ
- 1 adet iri olgun muz
- 1 adet ince rendelenmiş iri havuç
- 1/4 su bardağı süt
- 2 buçuk-3 su bardağı elenmiş un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 silme tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı toz zencefil
- arzuya göre yarım portakal kabuğu rendesi
- 4-5 adet minik küplere doğranmış incir
- 1/2 su bardağı iri kıyılmış veya çekilmiş kavrulmuş fındık veya ceviz içi
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü veya kuru üzüm
- arzuya göre 1-2 yemek kaşığı kahverengi toz şeker
2 buçuk su bardağı unu kab artma tozu, vanilya, tarçın ve zencefille birlikte karışıma eleyip spatula veya tahta kaşıkla çırpın. Doğranmış incir, fındık, ceviz ve kuru üzümleri ekleyip tekrar karıştırın. Kek hamurunu karıştırdığınızda çok ince akıyorsa biraz daha un ekleyip tekrar karıştırın. Eğer akıcılık daha kalın ise daha fazla eklemeyin. Yağlanmış unlanmış kek kalıbınıza hamuru aktarın. Varsa 1-2 yemek kaşığı kahverengi tozşekeri kek hamurunun üzerine serpiştirin. Önceden ısıtılmış fırında kabarıp üstü kızarana, kürdan batırdığınızda temiz çıkana kadar pişirin. Piştikten sonra 30 dakiaka kadar dinlenmesi için bekletin.
Limonlu Şerbetli Kek Tarifi
- 125 gram tereyağı, oda ısısında
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 2 yumurta
- 1/4 su bardağı süt (yaklaşık yarım çay bardağından biraz fazla)
- 1 limonun kabuğunun rendesi
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 2 yumurta
- 2 su bardağı un
- 1/2 su bardağı nişasta
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 5 yemek kaşığı su
- 1/4 su bardağı tozşeker
- 1 adet limonun suyu
- 1 su bardağıdan az
- pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- yeterince su
Yağlanmış ve unlanmış yuvarlak ufak kek kalıbına aktarıp önceden ısınmış fırında içi pişip üstü kızarana kadar pişirin. Ilındıktan sonra kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın. Bu arada şerbet malzemelerini beraber kaynatıp soğumuş kekin üzerine gezdirip çektirin. Pudra şekerine koyu ancak akabilecek kıvama gelene kadar limon suyu ve su ekleyip karıştırın ve çatalla kekin üzerinde gezdirin. Sos soğuyup sertleştikten sonra servis yapabilirsiniz.
Elmalı Kahve Kek Tarifi
- 2 su bardağı un
- yarım paket kabartma tozu (1 silme tatlı kaşığı)
- 1 silme tatlı kaşığı karbonat
- 1-2 fiske tuz
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı+1 yemek kaşığı yoğurt
- 4 yemek kaşığı (250gr. lık paketin dörtde biri) tereyağı veya margarin, oda ısısında
- 1 su bardağı tozşeker
- 2 yumurta (oda ısısında)
- 2 adet elma
- 2/3 su bardağı kahverengi veya beyaz toz şeker
- 2/3 su bardağı ceviz
- 2/3 su bardağı un
- 5 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Oda ısısındaki tereyağını ve toz şekeri mikserle kabarıp krema gibi olana kadar, 3 ila 4 dakika arası karıştırınız. Yumurtaları tek tek yedirerek karıştırmaya devam edin. Unu, kabartma tozunu, vanilya, karbonat ve tuzu birlikte bir kaba eleyin. Biraz un, biraz yoğurttan yumurtallı karışıma ekleyerek çırpın ve kek hamurunuzu hazır hale getirin. Dikdörtgen ısıya dayanıklı cam veya normal fırın kabınızı yağlayıp karışımı döküp yayın. Elmaları soyup çekirdelerini ayıklayıp küp küp veya dilim doğrayarak kekin üzerine yayın. Üst malzemeyi karıştırıp elmaların üzerine serpiştirin. Önceden ısıtılmış fırında kürdan batırınca temiz çıkana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Hindistan Cevizli Baton Kek Tarifi
- 2 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 3/4 su bardağı süt
- 3/4 su bardağı mısırözü veya sıvı yağ
- 1 su bardağına yakın hindistan cevizi
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Türk Keki Tarifi
- 175 gram tere yağı
- 1/2 su bardağı + 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 limon kabuğu rendesi
- 4 yumurta
- 1 + 1/4 su bardağı un
- 1/2 su bardağı nişasta
- 2 silme tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 silme çay kaşığı karbonat
- 1/2 su bardağı kuru üzüm
- 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz içi
- çay kaşığının ucu ile tuz
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı kakule (öğütülmüş)
Ağlayan Kek Tarifi
- 4 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 buçuk su bardağı un
- 2 yemek kaşığı süt
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1/3 su bardağı kakao
Sosu için gereken malzemeler:
- 1 paket kremşanti+1 su bardağı soğuk süt
- 1 su bardağı süt
- 1/3 su bardağı toz şeker
- 1 çorba kaşığı un
- 1 çorba kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı su
Kremşantiyi soğuk sütle karıştırıp hazır hale getirin. Un, nişasta ve şekeri ufak bir tencerede karıştırın. Su ve sütü yavaşça ilave edip muhallebi gibi pişirin. Kek soğuduktan sonra önce kremşantiyi kekin üstüne yayın. Ardından sosunu dökün. Ağlayan Keki buzdolabın da 2 saat kadar dinlendirdikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
Havuçlu Kek Tarifi
- 3 yumurta
- 1 buçuk su bardağı toz şeker
- 3/4 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 3 orta boy havuç (ince rendelenmiş)
- 3 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 1/2 su bardağı kuru üzüm
- 3/4 su bardağı iri kıyılmış ceviz içi
Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbınıza aktarıp önceden ısıtığınız fırında kabarıp kızarana ve kürdan batırdığınız da temiz çıkana kadar pişirin.
Hafif ılındıktan sonra kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın.
Kudretullah Tarifi
Karamel için gereken malzemeler;
- Yarıdan fazla su bardağı şeker
- 500 gram süt
- 3 yemek kaşığı şeker
- 4 yumurta
- Vanilya
- Limon kabuğu rendesi
- 3 yumurta
- 1,5 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1/2 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 kabartma tozu
- vanilya
- limon kabuğu rendesi
Hurmalı Bar Tarifi
- 1+ ¼ su bardağı un
- 1 su bardağı yulaf
- 1/2 su bardağı kahverengi şeker
- 125 gram tereyağı veya margarin, oda sıcaklığında (1 çubuk)
- 1 silme çay kaşığı karbonat
- 1 silme çay kaşığı tarçın
- 1 silme çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı kadar çekirdeği ayıklanmış hurma
- 3/4 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı kahverengi şeker
Hurmalı bar soğumaya devam ederken biz içi hazırlamaya başlayalım. Orta büyüklükte 1 tencerede hurmaları şeker ve su ile birlikte orta ısıda sık, sık karıştırarak pişirin. İçi kaseye boşaltıp dolapta yarım saat kadar soğutun. İç malzemeyi düzgünce yarı pişmiş hamura yayın. Kalan topaklı hamuru üstüne serpiştirin. 35 ila 40 dakika arası kadar üstü kızarana kadar pişirin. Kalıbın içinde soğumaya bırakınız. Afiyet olsun…
çıkardığınızda temiz çıkana kadar pişirin. Afiyet olsun…
Baharatlı Kek Tarifi
- 3 adet yumurta
- 1+1/4 su bardağı toz şeker
- 3/4 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 3 su bardağı un
- 1 silme tatlı kaşığı tarçın
- 1 buçuk silme tatlı kaşığı zencefil
- 4-5 adet havanda döverek öğütülmüş karanfil tanesi
- 3-4 adet havanda döverek öğütülmüş kakulenin içi
- 1/2 su bardağı iri kıyılmış ceviz
- 3/4 su bardağı kuru üzüm
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 limon kabuğu rendesi
Çikolata Soslu Sarı Kek Tarifi
- 6 yumurta sarısı
- 1 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı elenmiş kek unu
- 1 buçuk su bardağı tozşeker
- 1 buçuk paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 170 gram tereyağ
- 25 gram kadar bitter çikolata
- 1/2 yemek kaşığı tereyağı
- 1/4 su bardağı sıcak koyu süzme kahve, krema veya süt
- 1/2 paket vanilya
- 1 su bardağı pudra şekeri
Çikolata Sosun Yapılışı:
Ufak 1 tencereye 1 miktar su koyup kaynatın. Üstüne ısıya dayanıklı başka 1 metal kasede çikolatayı ve yağı koyup benmari usulü eritin.
Ocaktan alıp kahve veya sütle ve vanilya ile çırpın. Pudra şekerinide ekleyerek tekrar ocağa alın. Kısık ateşte 10 dakikaya yakın bir süre karıştırarak tutun. Ocaktan alıp sürülebilir yada koyu kıvama gelene kadar karıştırın. Çatal yardımı ile kekin üzerine istediğiniz biçimde akıtın.
Tahinli Kek Tarifi
- 2 su bardağı tozşeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt (veya yarısı süt konabilir)
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu (2 1/2 t s)
- 3 yumurta
- 6 yemek kaşığı tahin (3′ü hamurun üzerine)
- Susam
Önceden ısıtılmış fırında kızarıp kurdan batırdığınızda temiz çıkana kadar pişirin. Bu arada kalan tahini biraz tozşeker veya pudra şekeri ve dürülecek kıvama gelecek kadar su ilavesi ile karıştırın. Kekiniz fırından çıkınca, sıcakken fırça ile kekin üstüne bu karışımı şurup soğumaya bırakılır. Afiyet olsun.
Muzlu Kek Tarifi
- 1/2 su bardağı kahverengi şeker
- 1/2 su bardağı normal şeker
- 125 gram margarin
- 2 yumurta
- 1 bardak ezilip püre haline getirilmiş muz, yaklaşık 3 küçük
- 2 yemek kaşığı süt
- 2 yemek kaşığı maple syrup
- 2 bardak un
- 1 cay kaşığı karbonat
- 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
- Tuz
- yarım bardak ceviz, irice kıyılmış
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder