Popüler Yayınlar

1 Şubat 2012 Çarşamba

KEK TARİFLERİ

Meyveli Kıtırlı Kek Tarifi

Meyveli Kıtırlı Kek Tarifini yapmaya başlamadan önce Meyveli Kıtırlı Kek için gereken malzemelerimizi hazırlayalım. Meyveli Kıtırlı Kek için gereken malzemeler;
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı mısırözü yağı
  • 1 adet olgun muz
  • 1/4 su bardağı süt
  • 2buçuk su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4-5 adet incir
  • 1/2 su bardağı iri kıyılmış ceviz içi
Meyveli Kıtırlı Kek üstü için gereken malzemeler;
  • 3 yemek kaşığı tereyağı (oda ısısına tam gelmemiş katılıkta)
  • 3 yemek kaşığı kahverengi veya normal tozşeker
  • 1 silme tatlı kaşığı tarçın
  • 4-5 yemek kaşığı un
Meyveli Kıtırlı Kek için gereken malzemeleri hazırladıktan sonra Meyveli Kıtırlı Kek tarifini yapmaya başlayabiliriz. Yumurtalar ve toz şekeri mikserle kabarıp açık sarı olana kadar karıştırınız. Sıvıyağı ekleyerek karıştırmaya devam edin. Ezilmiş muzu ve sütü ekleyip hafif karıştırın.

Unu, kabartma tozu ve vanilya ile birlikte karışımın üzerine eleyip spatula ile veya düşük devirde mikserle karıştırın. Son olarak incir ve ceviz içini ekleyip çırpın. Dikdörtgen, ısıya dayanıklı, büyük cam fırın kabını yağlayıp keki içine dökün. Üstini yapmak için orta boy bir kasede tereyağ, un, tarçın ve toz şekeri parmak uçlarınızla karıştırıp ıslak kum görünümüne getirin. Çok ıslak gibi olursa biraz daha un ekleyebilirsiniz. Bu karışımı kekin üzerine yayarak serpiştirin. Önceden Isıtılmış fırında kızarıp kürdan batırdığınızda temiz çıkana kadar pişirin.


Islak Kek Tarifi

Islak Kek yapmaya başlamadan önce Islak Kek için gereken malzemeleri hazırlayınız. Islak Kek için gereken malzemeler şu şekilde sıralanmaktadır;
  • 1 + 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağından az mısırözü yağı
  • 1 + 1/2 su bardağı süt
  • 4 adet yumurta
  • 3 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • 1 vanilya
  • 1 kabartma tozu
  • 2 buçuk su bardağı un
Islak Kek için gereken malzemeleri temin ettikten sonra Islak Kek tarifini vermeye başlayabiliriz. Geniş karıştırma kabınıza toz şekeri, yağı, sütü koyup kakaoyu içine eleyin ve mikserle karışana kadar karıştırın. Bu karışımdan 1 buçuk su bardağı dolusu ayırın. Kalan sıvılara yumurtaları tek tek kırıp mikserle karıştırarak yedirin. Üzerine unu kabartma tozu ve vanilya ile birlikte eleyip düşük devirde çırpıp karıştırın. Yağlamış ve unlanmış dikdörtgen tepsiye keki döküp önceden ısıtılmış bir fırında kürdan batırdığınızda temiz çıkana kadar pişirip fırından alın. Hemen ayırdığınız karışımı dibe çöken şeker varsa tekrar kaşıkla karıştırıp kekin her tarafına gelecek şekilde dökün. 15 dakika kadar dinlendirin. Islak Keki afiyetle yiyebilirsiniz.

Portakallı Islak Kek Tarifi

Portakallı Islak Keki yapmaya başlamadan önce portakallı ıslak kek ve sosu için gereken malzemelerimizi hazırlayalım. Portakallı ıslak kek ve sosu için gereken malzemelerin listesi aşağıda verilmiştir;
  • 1/2 su bardağı öğütülmüş badem veya fındık
  • 1 buçuk su bardağı tozşeker
  • 2 buçuk su bardağı elenmiş un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 silme tatlı kaşığı tarçın
  • 1 silme çay kaşığı karbonat
  • 1 silme çay kaşığı tuz
  • 4 yumurta (akları ve sarısı birbirinden ayrılmış)
  • 2/3 su bardağı sıvıyağ (tercihen mısırözü)
  • 1/2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
  • 1 portakalın kabuğunun rendesi (ince rendelenmiş)
Portakallı Islak Kek Sosu için gereken malzemeler:
  • 1/2 su bardağı portakal suyu
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 2 tatlı kaşığı kadar portakal rendesi
Portakallı Islak Kek için gereken malzemelerimizi hazırladıktan sonra portakallı ıslak kek tarifini vermeye başlayabiliriz. Bir kabın içine unu, kabartma tozunu, karbonat, tuz ve tarçını birlikte eleyin. Öğütülmüş badem veya fındığı ekleyip karıştırın. Geniş 1 kapta yumurta aklarını biraz kabarana kadar çırpınız. Şekerin yarısını ilave edip katılaşana kadar yüksek hızda çırpmaya devam edin.

Ayrı 1 kaba aktarıp çırpma yaptığınız kaba bu sefer yumurta sarılarını ilave edin ve kalan şekerle kabarıp açık sarı 1 renk alana kadar çırpın.
Yumurta aklarının 1/3 ‘ini koyup spatula ile veya yoksa büyük metal kaşıkla yavaş hareketlerle karıştırın. Önce sıvıyağı ve portakal suyunu, daha sonra elediğiniz unlu karışımı ekleyip yine yavaşça karıştırın. Kalan yumurta akınıda ekledikten sonra havasını indirmemeye dikkat ederek karıştırma işlemini bitirin. Önceden ısıtığınız fırında yağlanıp unlanmış kek kalıbına yerleştirip 45 dakika ile bir saat arası kürdan batırınca temiz çıkana kadar pişirin.
Kekiniz pişerken küçük 1 tencerede portakal suyunu, portakal rendesini ve pudra şekerini kısık ateşte kaynamaya bırakın. Kekiniz fırından çıkar çıkmaz kürdanla her yerinden delikler açıp sıcak sosu keke gezdirerek çekmesini sağlayın. 20 ila 30 dakika kadar kalıbın içinde soğuduktan sonra ters çevirip tamamen soğumaya bırakın. Portakal rendesi ile süsleyip servis yapabilirsiniz.

Kakaolu ıslak kek tarifi

Kakaolu ıslak kek tarifi malzemeleri hazırlayalım.
  • 4 yumurta
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1,5 su bardağı kadar süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ zeytin yağıda olabilir
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3, 4 damla kadar limon suyu
Kakaolu ıslak kek için gereken malzemeleri hazırladığımıza göre Kakaolu ıslak kek tarifini vermeye başlayabiliriz. Şekerle yumurtayı 1 kaba ekliyoruz ve beyazlaşana kadar karıştırıyoruz. Ardından hemen kakaolu kek tarifi için Sütü yağı vanilyayı ve kakaoyu ilave edip 1,5 su bardağını ayırın en son üzerine dökmek için .

Sonra kalan malzememize elenmiş olan unu bunun yanında kakaolu ıslak kek için limon suyu damlattığımız kabartma tozunuda ekleyip, borcama ilave ediyoruz tabi yağlanmış olucak . Daha Önceden Isıtılmış olan 180 Derecelik Fırında 20 dakika kadar kakaolu ıslak keki pişiriyoruz 20 dakika sonra kürdan yöntemi ile pişip pişmediğini anlıyoruz . Fırından Çıkardıntan sonrada yine 1 kürdan yardımı ile delikler açıyoruz ve kalan sıvı karışımımızı kekimize döküyoruz he kakaolu ıslak kek tarifi hazır afiyet olsun

Vişneli ıslak kek tarifi

Vişneli ıslak kek tarifini vermeye başlamadan önce Vişneli ıslak kek için gereken malzemelerimizi hazırlayalım. Vişneli ıslak kek tarifi için gereken malzemeler şu şekilde sıralanmaktadır;
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 1 Paket kabartma tozu, vanilya
  • Vişnelik kekimiz için Bir su bardağı süt ve vişne suyu
Vişneli ıslak kek için gereken malzemeleri hazırladığımıza göre Vişneli ıslak kek tarifini vermeye başlayabiliriz. Yumurtaları ve şekerimizi bunun yanında kakaoyu 1 su bardağı sütümüzü ve sıvı yağımızı iyice karıştırıyoruz ve elde ettiğimiz bu karışımdan 1 su bardağını daha sonra vişneli kekimizde kullanacağımızdan ayırıyoruz. Karışımınıza unumuzu vanilyayı ve kabartma tozunu da ilave ederek çırpıyoruz.

Hazırlamış oılduğumuz ıslak kekimizi şimdilik kuru kek halinde olucak tabi 1 borcamı yağlayarak hazırladığımız kek karışımını yağlamış oldugumuz borcama döküyoruz ve önceden ısıtmış olduğumuz 180 derecelik borcamda kürdan yöntemi ile anlayana kadar pişiriyoruz. 20 dakika boyunca kapağı açmayın. Yoksa kek kabarmayabilir. Kekimiz piştikten sonra hemen alıp üzerine eşit derecede vişne suyunu döküyoruz ve tekrar fırına sürüyoruz. Vişneli ıslak kekimizi 5 dakika kadar durdurup çıkarıyoruz hemen Fırından bu yöntem vişne suyunu iyice çekmesini ve daha kıvamda olmasını sağlayacaktır. daha sonra ise kek karışımını üzerine yayıp yine 2 dakika kadar fırına Koyup sadece 2 dakika durdurup çıkarıyoruz . Vişneli ıslak keki afiyetle yiyebilirsiniz.

çikolata soslu ıslak kek tarifi


  • 4 Adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 125 gram Tereyağı
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiği miktarda kadar un
Çikolata Sosu Malzemeleri :
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 100 gram Çikolata
  • 1 çorba kaşığı kaka
çikolata soslu ıslak kek için gereken malzemeleri hazırladığımıza göre tarifi vermeye başlayabiliriz. 125 gram tereyağını eritiyoruz herhangi 1 kaba 4 adet yumurtayı kırarak Üzerine 1 su bardağı toz şeker ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz ardından üzerine 2 çorba kaşığı kakaoyu ve 1 su bardağı süt ekliyoruz karıştırmaya devam ediyoruz.

Üzerine ise erittigimiz tere yağını ekliyoruz. Üzerine de 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilya ekleyin.ardındanda üzerine 7 çorba kaşığı un ilave edip tekrar karıştırmaya devam edin. Fırınnımızın kabına yağlı kağıt yerleştiriyruz Üzerine kekimizin karışımını ekleyin. Önceden ısıtılmış fırınımıza 170 derecede pişirin.
Browni orjinal kek yapımı Sos Hazırlanışı
Sosu için tencereye 1.5 su bardağı sütü ekleyin Üzerine ise 1 su bardağı toz şeker ve 100 gram bitter çikolata yanındada 1 çorba kaşığı kakao ekleyin ve sosu kaynatmaya başlayın. Pişen kekimizi fırının kabından çıkartıyoruz. Altına koyduğumuz yağlı kağıdı çıkartıyoruz Tekrar fırın kabına koyuyoruz sonra kekin üzerine sosu dökün.

Fındıklı ıslak kek tarifi



  • 125 gram tereyağı
  • 180 gram bitter çikolata
  • 1 su bardağı (165 gram) toz şeker
  • 4 yumurta, çırpılmış
  • 1 su bardağı (150 gram) un, elenmiş
  • yarım su bardağı yoğurt
  • yarım su bardağı fındık, kavrulmuş ve irice dövülmüş
Gereken malzemeler hazırladığımıza göre Fındıklı ıslak kek tarifi vermeye başlayabiliriz. Öncelikle fırını 175 C getirin. Küçük boy bir borcama 20x30cm olabilir. Yağlı kağıt serin.

Tereyağını ve çikolatayı 1 tavada düşük ısıda eritin. Çikolatalı karışımı 1 kaba alıp şeker ve yumurtayı ilave edin. Elenmiş unu, yoğurdu ve fındıkları da ilave edip karışımı kaba dökün. Fırında kekinize kürdan batırdığınızda yapışmayacak fakat hala ıslak kalacak hal alıncaya kadar pişirin. Kendi kabında soğutup dilerseniz dondurma ve çikolatalı sos ile servis yapın.

Sütlü Islak Kek Tarifi



  • 3 adet yumurta
  • 1 kahve fincanı su
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 8 dolu yemek kaşığı şeker
  • aldığı kadar un
Sütlü Islak Kek Sosu için;
  • 6 dolu yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1,5 su bardağı süt
Sütlü Islak Kek Üzeri için;
  • krem şanti
  • kırılmış fındık ya da ceviz
Gereken malzemeleri hazırladığımıza göre Sütlü Islak Kek tarifini vermeye başlayabiliriz. Yumurta ile şeker beyazlayana kadar iyice karıştırınız. Kek için saydığımız diğer malzemeleri de ilave edip kek hamuru yapın.

Yağladığımız borcama dökülerek 180 derecede pişmeye bırakın. Keki fırndan aldıktan sonra üzerine kürdan ile delikler açın. Şeker, kakao ve süt karıştırılarak kekin üzerine dökün. Kek soğuduktan sonra krem şantisi hazırlanarak üzerine sürülür. Son olarakta üzerine fındık ya da ceviz serpilir.

Islak kek tarifinin bu günkü tarifinde sizlerle Kremalı Minik Kek tarifini paylaşacağız. Bu kekleri hazırlarken üçer üçer kağıtlara hamuru dökün veya metal kalıplardan kullanın. Böylece kekler dağılmaz. Kremalı Minik Kekler için gereken malzemeler aşağıda sıralanmıştır;
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • kabartma tozu
  • vanilya
  • aldığı kadar un
  • Krem şanti (süslemek için)
Gereken malzemelerimizi hazırladığımıza göre Kremalı Minik Kek Tarifini vermeye başlayabiliriz. Yumurta ile şeker 1 kaba koyarak iyice çırpılır. Daha sonra yağ ve yoğurt eklenerek çırpmaya devam edilir. Son olarak da un, kabartma tozu ve vanilya eklenerek kek hamuru oluşturulur.

Şıpşak Kek Tarifi




  • 160 gram Sana yağı (Oda sıcaklığında)
  • 1.5 su bardağından l parmak az pudra şekeri (160 gram)
  • 3 adet yumurta (Oda sıcaklığında)
  • 4 çay bardağı un (200 gram)
  • l paket kabartma tozu
  • l paket vanilya
Gereken malzemeleri hazırladığımıza göre Şıpşak Kek tarifini sunmaya başlayabiliriz. Fırınınızı 170 dereceye ısıtın. Dikdörtgen kek kalıbını yağlayın,hafif unlayın.Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı karıştırarak 1 kaba eleyin. Geniş 1 kaseye verilen bütün malzemeleri koyup,mikserin orta hızında 6 dakika çırpın.

Kolay Kakolu Kek Tarifi



  • 1 su bardağından biraz daha az sıvı yağ
  • 3 yumurta
  • süslemek için antep fıstığı
  • 2 su bardağı toz seker
  • 1 kabartma tozu
  • 2 su bardağı süt
  • 3 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı kakao
Gereken malzemeleri hazırladığımıza göre Kolay Kakolu Kek tarifini paylaşabiliriz. Yumurtaları ve şekeri geniş bir kapta iyice kabarana kadar çırpın. Daha sonra sıvıyağı yavaşça ekleyip çırparak yedirin.

Elmalı Havuçlu Kek Tarifi




  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2,5 bardak un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet elma
  • 1 adet havuç
  • limon veya portakal kabuğu rendesi
  • tarçın,
  • iri kıyılmış ceviz içi
Gereken malzemeleri hazırladığımıza göre Elmalı Havuçlu Kek tarifini vermeye başlayabiliriz. Yumurta ve şeker iyice karıştırın. Süt, sıvı yağ, unu ekleyerek topak kalmayıncaya dek çırpılmaya devam edilir.

Kremalı Minik Kek Tarifi

Islak kek tarifinin bu günkü tarifinde sizlerle Kremalı Minik Kek tarifini paylaşacağız. Bu kekleri hazırlarken üçer üçer kağıtlara hamuru dökün veya metal kalıplardan kullanın. Böylece kekler dağılmaz. Kremalı Minik Kekler için gereken malzemeler aşağıda sıralanmıştır;
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • kabartma tozu
  • vanilya
  • aldığı kadar un
  • Krem şanti (süslemek için)
Gereken malzemelerimizi hazırladığımıza göre Kremalı Minik Kek Tarifini vermeye başlayabiliriz. Yumurta ile şeker 1 kaba koyarak iyice çırpılır. Daha sonra yağ ve yoğurt eklenerek çırpmaya devam edilir. Son olarak da un, kabartma tozu ve vanilya eklenerek kek hamuru oluşturulur.



Zebra Kek Tarifi



ıslak kek tarifi sitemizin bu tarifinde sizlerle Zebra Keki paylaşacağız. Kekin görünüşünden dolayı keke bu ad verilmiş sanırım. Zebra Kek için gereken malzemeler şu şekilde sıralanmaktadır;
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Gereken malzemeleri hazırladığımıza göre Zebra Kek Tarifini vermeye başlayabiliriz. Yumurta ile şekeri beyazlayana kadar iyice çırpalım. Sıvı yağ, süt, un, kabartma tozu ve vanilyayı da ilave ederek kek hamurumuzu oluşturalım.


Armutlu Kek Tarifi



mazemeler
  • 2 adet armut ( mümkünse sert olanlarından)
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • yarım su bardağı süt
  • 2,5 su bardağı un
  • yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Üzerine:
  • 1 Çay kaşığı tarçın
  • iri çekilmiş ceviz içi veya fındık
Gereken malzemeleri hazırladığımıza göre Armutlu Kek Tarifini vermeye başlayabiliriz. Çukur 1 kasede yumurtaları şekerle birlikte beyazlaşıp, köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Sıvı yağı ilave edip yarım dakika daha çırpalım.
Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip düşük ayarla karıştırın.
Kalıbı margarinle yağlayıp kalıbın tabanına un serpelim. Hamuru kalıba boşaltalım. Armutları kabuklarını soyup, ikiye bölelim. Çekirdeklerini cıkarıp, enine ince ince dilimliyelim. Dlimlerken alttan tam kesmeyelim dilimler birbirinden ayrılmasın. Karşılıklı gelecek şekilde armutları kek hamurunun üzerine dizelim. Üzerine hafif bastıralım. Üzerine tarçın, ceviz, fındık ne varsa serpelim. 190 derece ısılı fırında Üzeri kızarana kadar pişirelim. Pişirme süresi 40 ile 45 dakika arasında değişiklik gösterebilir. Afiyet olsun

Yaban Mersinli Pancake Tarifi


mazemeler
  • 1 yumurta
  • Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı toz şeker 1 tutam tuz
  • Yarım su bardağı yaban mersini
Üzeri için
  • Bal
Gereken malzemeleri hazırladığımıza göre Yaban Mersinli Pancake Tarifini vermeye başlayabiliriz. Yaban Mersinli Pancake 4 kişiliktir. Yumurta, ayçiçeği yağı, süt ve şekeri büyük çaplı 1 kapta mikserle çırpın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip karıştırın.

Hamur haline gelince 20 dakika buzdolabında bekletin. Tavayı haf yağlayın. Kepçe yardımıyla hamurdan alıp daire şeklinde dökün. Üzerine yaban mersin serpiştirip diğer tarafını çevirerek pişirin. Üzerine bal dökerek servis yapın.

Peynirli Kek Tarifi



  • 1 Paket sade kek karışımı
  • 4 tane yumurta
  • 3 yemek kaşığı, yumuşak margarin
  • 1,5 çay fincanı, süt
  • 100 Gram, beyaz peynir
  • Bir miktar, dere otu
  • Bir miktar, maydanoz
Üzeri İçin:
  • Çörek Otu
Gereken malzemeler hazırladığımıza göre Peynirli Kek Tarifini vermeye başlayabiliriz. Karıştırma kabına, yumurtaları kıralım ve çırpalım. Üzerine margarini, sütü ve kek karışımını alalım karıştırmaya devam edelim. Dereotunu ve maydanozu doğrayıp peynirle karıştırıyoruz, harcın içine alalım kaşıkla karıştıralım. Yağlanmış kek kalıbına kek harcını dökelim. Üzerine çörek otu serpelim, 180 derecelik ısıda pişirelim.

Sade Kek Tarifi



mazemeler
  • 6 Yumurta
  • 1 1/4 su bardağı şeker(1,5 bardaktan az)
  • 2,5 su bardağı un
  • Yarım limon suyu
  • Limon kabuğu rendesi
  • Vanilya
Sade kek için gereken malzemeleri hazırladığımıza göre tarifi vermeye başlayabiliriz. Kalıp yağlayın ve fırın hazır duruma getirin. Bakır 1 kapta şeker ile yumurta çarpılıp koyu yoğurt kıvamına getirmeniz gerekiyor.
 Limon kabuğu rendesi vanilya,limon suyu konup 1-2 kerdaha çarpılır. Elenmiş un ekleyin. Çarpmadan karıştırılır. Kalıba boşalttırıp 35-40 dakika orta hareretli fırında pişirilir. Ilınınca kalıptan çıkarılır ve dilimlenir. Afiyet olsun.

Unsuz Kek Tarifi




  • 2 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 5 adet yumurtanın sarısı
  • 2 tatlı kaşığı vanilya
  • 1 çorba kaşığı bal
  • 2 yumurta
Gereken malzemeleri hazırladığımıza göre Unsuz Kek Tarifini vermeye başlayabiliriz. 5 yumurta sarısını, 2 adet yumurta ve 1 su bardağı şekerle çırpın. Vanilyayı, balı, tere yağ ve hindistan cevizini ilave edin hepsini karıştırın 1 kalıba dökün kalıbı tepsiye koyun ve tepsiye su dökün 180 derece fırında 20 dakika pişirin.

Haşhaşlı portakallı kek tarifi


 

mazemeler
  • 2 tane yumurta
  • 1 çay fincanı toz şeker
  • 1 çay bardak sıvı yağ
  • 1 çay bardak portakal suyu
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı haşhaş
  • 1 çay fincanı tam buğday unu
  • yarım su bardağı un
Gereken malzemeleri hazırladığımıza göre Haşhaşlı portakallı kek tarifini vermeye başlayabiliriz. Geniş 1 kaba şekeri ve yumurtayı alalım mikser ile köpürene kadar çırpalım.
Üzerine portakal kabuğu rendesi, sıvıyağı, portakal suyunu, 2 yemek kaşığı haşhaşı ve un, kabartma tozu ve vanilyayı bir kapta harmanlayıp, karışıma ekleyelim. Kaşık yardımı ile iyice karıştıralım, kek kalıbına boşaltalım. İçine sevginizi katmayı unutmayınız.170 derecelik ısıda pişmeye bırakalım.

Patatesli Kek Tarifi



mazemeler
  • 4 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 100 gram taze kaşar peyniri
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yeteri kadar tuz,
  • karabiber
  • taze fesleğen
Gereken malzemeler hazırladığımıza göre Patatesli Kek Tarifini vermeye başlayabiliriz. Patatesli kek yapmaya ilk önce patatesleri ve havuçları haşlamakla başlayın. Soğuduktan sonra bir kabın içine küp küp doğrayın. Üzerine kaşar peynirlerini küp küp doğrayarak ekleyin.
Ayrı 1 karıştırma kabının içine yumurtayı kırın. İçine yoğurdu, sıvı yağı, unu ve kabartma tozunu
ekleyin iyice karıştırın. Diğer tabaktaki doğranmış patates, havuç ve kaşar peynirlerini bu karışıma ekleyip, üzerine tuz, karabiber ve fesleğeni de ilave edip iyice karıştırın. Kek kalıbınızı yağlayın ve hazırladığınız kek harcını dökün. 5 dakika önceden ısıttığınız 170 derecedeki fırına her yeri kızarana kadar pişecek şekilde sürün. Pişen patatesli kekinizi fırından çıkardıktan 5 dakika sonra ters çevirerek servis tabağına çıkarın. Kekinizin kabından kolay çıkmasını istiyorsanız, fırından kalıbı çıkarır çıkarmaz servis tabağına ters kapatıp üzerine ıslak havlu bırakın. Böylece 5 dakika sonra kendiliğinden kekiniz servis tabağına düşecektir.

Kestaneli vanilya soslu kek Tarifi

mazemeler
  • 4 tane yumurta
  • 1,5 çay fincanı pudra şekeri
  • 1 paket margarin
  • 100 gram bitter çikolata
  • 1 paket. vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay b. süt
  • 1 kase kestane
  • alabildiği kadar un
Vanilya sos için:
  • 1 çay fincanı süt
  • 1 çay bardak toz şeker
  • 2 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşık nişasta
  • 1 yumurta sarısı
Gereken malzemeleri hazırladığımıza göre Kestaneli vanilya soslu kek Tarifini vermeye başlayabiliriz. Geniş 1 kaba pudra şekeri ve oda ısındaki margarini alalım, mikser ile çırpalım. Yumurtaları teker teker kıralım, çırpmaya devam edelim. Sütü, küçük parçalara kırdığımız çikolatayı, vanilya ve kabartma tozunu ilave edelim. Haşlayıp küçük parcalara kestiğimiz kestane ve unu katıp karıştıralım. Kıvamı koyu olacaktır, kek kalıbına boşaltalım,180 derecelik ısıda pişirelim.
Biz bu arada sosunu hazırlayalım. Orta boy tencereye sütü ve şekeri alalım, kaynamaya bırakalım. Cukur bir tasa yumurta sarısını alalım, nişasta ve vanilyayı ilave edip karıştıralım, süt ilave edip akışkan hale getirelim. Kaynayan süte ağır ağır ekleyelim kıvama gelince ocaktan alalım. Soğumaya bırakalım. Kekimiz pişince fırından çıkarır çıkarmaz,ılık olan sosu dökelim,6 dakika sonra servise sunabiliriz.

Elmalı Kıtırlı Kek Tarif


Elmalı Kıtırlı Kek için gereken malzemeler aşağıda sıralanmaktadır. Tarifteki elma yerine damla çikolata, kuru vişne veya herhangi bir kuru meyva da kullanabilirsiniz.
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 2 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı kabartma tozu
  • yarım çay kaşığı tuz
  • 1 tutam tarçın
  • yarım su bardağı eritilmiş margarin veya tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • 2 büyük boy yumurta, oda sıcaklığında
  • 1 tatlı kaşığı şekerli vanilin
  • 1,5 su bardağı minik doğranmış elma
Üzeri için:
  • 1 su bardağından biraz fazla un
  • 1 su bardağından biraz az kahverengi şeker
  • yarım su bardağı tereyağı, oda sıcaklığında ve küp küp kesilmiş
Gereken malzemeleri hazırladığımıza göre elmalı kıtır kekin tarifini vermeye başlayabiliriz.Hazırlık işlemlerinden yarım saat önce sütü ve limon suyunu karıştırıp bekletin. Kuru malzemeleri 1 kaseye eleyin.
Geniş 1 kabın içinde yağı ve şekeri 3 dakika kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyin ve her eklemeden sonra iyice çırpın. Vanilyayı ilave edin. Kuru karışımı ve sütü değiştirerek ekleyin. Elmaları ilave edin. Yağlanmış küçük kek kalıplarına dökün. Üst malzeme için yağı şeker ve un karışımına hamur karıştırma aleti ile veya 2 adet bıçakla yedirin. Kalıptaki keklerin üzerine taşırmadan paylaştırın. Önceden ısınmış 160C fırında 20-25 dakika pişirin.

Çikolatalı Kek Tarifi



  • 1 paket çikolatalı kek unu karışımı (şoko kek), 500 gram
  • 1 paket çikolatalı puding (toz halinde), 128 gram
  • 1 su bardağı süt
  • yarım su bardağı yoğurt
  • 4 yumurta
  • 2 su bardağı damla çikolata
  • 1 su bardağı ceviz
Gereken malzemeleri hazırladığımıza göre Çikolatakolik Kek Tarifini vermeye başlayabiliriz. Fırını 175C ayarlayın. En derin kek kalıbınızı yağlayın.Damla çikolata ve ceviz hariç kalan malzemeleri geniş 1 kaba alın. Önce mikserle düşük devirde hepsi özleşene kadar karıştırın. Daha sonra yüksek devirde 2 dakika çırpın.Çikolataları ve cevizleri ilave edin. Fırında 55-60 dakika (40 dakikadan sonra kontrole başlayın), batırdığınız bıçak temiz çıkana kadar pişirin.

Çilekli Çikolatalı Kek Tarifi


mazemeler
  • 1 + dörtte üç su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4/3 su bardağı kakao (yaklaşık 3 paket)
  • 1 + yarım tatlı kaşığı karbonat
  • yarım tatlı kaşığı tuz
  • 3/2 su bardağı tereyağı veya margarin, yumuşamış
  • 2 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 450 gram süzme yoğurt
  • 1 su bardağı minik minik doğranmış kurutulmuş çilek
  • üzerine meyveli sos (ahududulu ve çilekli)
Gereken malzemeleri hazırladığımıza göre Çilekli Çikolatalı Kek Tarifini vermeye başlayabiliriz. Öncelikle fırını 175C getirin. Derin 1 kek kalıbını yağlayın. Un, şeker, kakao, karbonat ve tuzu derin 1 kaseye eleyin. Yağ ve yumurtaları çırpın, vanilyayı ekleyin.

Unlu karışımı ve yoğurdu 3 seferde -aralarda çırparak- yağa ekleyin. Kurutulmuş çilekleri ilave edip karıştırın. Karışımı kalıba döküp 40-45 dakika -batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar- pişirin. Meyveli sosu paketteki tarife göre hazırlayin, kekiniz soğuyunca sosu üzerine dökün.

Kuru Meyveli Kek Tarifi


mazemeler
  • 200 gram kuru erik
  • 50 gram kuru üzüm
  • yarım litre süt
  • 1 paket vanilya
  • 5 adet yumurta
  • 150 gram pudra şekeri
  • 150 gram un
  • 1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 tutam tuz
Kuru Meyveli Kek için gereken malzemeleri hazırladığımıza göre tarifi vermeye başlayabiliriz. Eriklerin çekirdeklerini çıkarın ve 1 kaseye koyup, üstüne kuru üzümleri ekledikten ettikten sonra, diğer malzemeleri hazırlayıncaya kadar 1 kenarda bekletin.

Tencereye koyacağınız yarım litre süte bir tutam tuz ve vanilya ilave ederek kaynatın. Bir salata kâsesine beş yumurta kırıp, 150 gram pudra şekeri ekledikten sonra mikserle çırpın. Tepsiyi yağlayın. Kuru üzüm ve erikleri tepsinin dibine yerleştirin. Şekeri una ilave edip karıştırın. Vanilya ile kaynattığınız sütü, hazırladığınız hamura ilave edin. Iyice karıştırdıktan sonra yağlanmış tepsideki kuru meyvelerin üstüne dökün. Tepsiyi 210 derecede ısıtılmış fırına sürüp, 10 dakika pişirin. Termostatı 150 dereceye indirip, 45 dakika daha pişirdikten sonra, fırından çıkarıp servis yapın.

Ahududulu Böğürtlenli İngiliz Keki Tarifi


ıslak kek tarifi sitemizin bu günkü kek tarifinde sizlerle Ahududulu Böğürtlenli İngiliz Keki yapmaya çalışacağız. Ahududulu Böğürtlenli İngiliz Kek için gereken malzemeler aşağıda sıralanmaktadır;
  • 1 su bardağından iki parmak fazla un
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
  • 10 çorba kaşığı margarin
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı ahududu
  • 1 su bardağı böğürtlen
Malzemeleri hazırladığımıza göre Ahududulu Böğürtlenli İngiliz Kek tarifini vermeye başlayabiliriz. Oda sıcaklığındaki yumurtaları, toz şekerle birlikte çırpın. Oda sıcaklığındaki margarini ekleyin, iyice karışmasını sağlayın. Tuzu katıp, kabartma tozunu ilave edin.

Üzerine rendelenmiş limon kabuğu ve unu ekleyin. Mikserle bu karışımı iyice karıştırın. Ahududu ve böğürtlenleri hamura katın. 1 kaşık yardımı ile karıştırın. Yuvarlak kalıbı yağlayın. Hamuru içine dökün. Kalıbın üzerini 1 alüminyum folyo ile örtün ve içi su dolu başka 1 kabın içine oturtun. Önceden ısıtılmış 250 derece fırında 2-2.5 saat pişirin. Fırından almadan önce, kürdan yardımı ile pişip pişmediğini kontrol edin. Dilimleyip servis yapın.
  • 1 su bardağından iki parmak fazla un
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
  • 10 çorba kaşığı margarin
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı ahududu
  • 1 su bardağı böğürtlen
Malzemeleri hazırladığımıza göre Ahududulu Böğürtlenli İngiliz Kek tarifini vermeye başlayabiliriz. Oda sıcaklığındaki yumurtaları, toz şekerle birlikte çırpın. Oda sıcaklığındaki margarini ekleyin, iyice karışmasını sağlayın. Tuzu katıp, kabartma tozunu ilave edin.

Üzerine rendelenmiş limon kabuğu ve unu ekleyin. Mikserle bu karışımı iyice karıştırın. Ahududu ve böğürtlenleri hamura katın. 1 kaşık yardımı ile karıştırın. Yuvarlak kalıbı yağlayın. Hamuru içine dökün. Kalıbın üzerini 1 alüminyum folyo ile örtün ve içi su dolu başka 1 kabın içine oturtun. Önceden ısıtılmış 250 derece fırında 2-2.5 saat pişirin. Fırından almadan önce, kürdan yardımı ile pişip pişmediğini kontrol edin. Dilimleyip servis yapın.

Muzlu Hindistan Cevizli Kek Tarifi

mazemeler
  • 2 su bardağı un (200 gramlık bardak ile)
  • 2 tepeleme çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 tane iyice kararmış muz
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 iri yumurta
  • 1 tepeleme çay kaşığı vanilya
  • 1 tepeleme su bardağı hindistan cevizi rendesi
Muzlu Hindistan Cevizli Kek gereken malzemeleri hazırladığımıza göre tarifi vermeye başlayabiliriz. Unu, kabartma tozunu ve tuzu 1 kapta karıştırın. Muzu çatalla iyice ezin ve püre yapın.

Yağı, şekeri, hindistan cevizini, yumurtayı ve vanilyayı katarak çırpıcı ile karıştırınız. Un karışımını da katın ve hafif karıştırın. Harcı 12 muffin kabına eşit paylaştırın, üzerlerine birer tutam hindistancevizi serpin, 170 dereceye ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. Fırın telinde soğutun, mümkünse 1 gün dinlendirip servis edin.

Kremşantili Kek Tarifi


  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağından biraz fazla toz şeker
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • yarım su bardağından az ceviz içi
  • 2 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
Kremşantili Kek için gereken malzemeleri hazırladığımıza göre tarifi vermeye başlayabiliriz. Kremşantiyle sütü katılaşana kadar çırpıp 1 kenarda bekletin.

Yumurtaları ve toz şekeri mikserle kabarıp krema gibi olana kadar karıştırın. Sıvı yağı akıtarak ekleyip çırpmaya devam edin. Sütle çırpılmış kremşantiyi ekleyip spatula ile karıştırın. Unu vanilya ve kabartma tozu ile birlikte karışımın üstüne eleyin. Ceviz ve hindistan cevizinide ekleyip yine spatulayla karıştırın. Yağlanıp unlanmış kek kalıbına aktarıp ısıtılmış 170C dereceli fırında kabarıp kızarana kadar pişirin. Kağıtla batırdığınızda temiz çıkıyorsa fırından alın. Ilındıktan sonra kalıptan çıkarıp dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun…


Balkabaklı Muffin Tarifi

Balkabaklı Muffin Tarifini yapmaya başlamadan önce Balkabaklı Muffin için gereken malzemeleri hazırlayalım. Balkabaklı Muffin için gereken malzemeler şu şekilde sıralanmaktadır;
  • 1 buçuk 2 su bardağı un
  • 1 silme tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 su bardağı kabak püresi
  • 1/3 su bardağı sıvıyağ
  • 2 yumurta
  • Birer çay kaşığı tarçın, zencefil tozu
  • 2 adet öğütülmüş karanfil
  • 1 su bardağına yakın toz şeker
  • 1 silme tatlı kaşığı karbonat
  • tuz
  • arzuya göre yarım su bardağı iri kıyılmış ceviz içi
Balkabaklı Muffin için gereken malzemeleri hazırladığımıza göre Balkabaklı Muffin Tarifini yapmaya başlayabiliriz. Un ve kabartma tozunu 1 kaba eleyin. Ayrı 1 kapta yumurtaları, kabak püresini, yağı ve toz şekeri çırpın. Karbonat ve tuzu ilave edip tekrar karıştırın.

Son olarak elenmiş unu ekleyip tahta kaşıkla birleşene kadar çırpın. 12li muffin kalıplarına kağıt koyup hamuru kaplara kaşık yardımıyla paylaştırın. Üzerlerine tarçınla toz şekeri karıştırıp serpiştirin. Önceden Isıtılmış fırında kabarıp kızarana kadar pişirin. Kalıplardan çıkarıp 15 dakika kadar bekletin.

Mini Cheesecake Tarifi

Mini Cheesecake Tarifini yapmaya başlamadan önce Mini Cheesecake için gereken malzemeleri temin edelim. Mini Cheesecake Tarifi için gereken malzemeler;
Mini Cheesecake tabanı için gereken malzemeler;
  • 1 buçuk ufak paket yulaflı biskuvi
  • 1 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 12lik muffin kalıbı ve kağıtları
Mini Cheesecake içi için gereken malzemeler;
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 1 paket oda ısısında krem peynir
  • 2 adet yumurta (oda ısısında)
  • 2-3 yemek kaşığı katı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
Mini Cheesecake için gereken malzemeleri temin ettiğimize göre Mini Cheesecake tarifini yapmaya başlayabiliriz. Taban malzemelerini mutfak robotundan geçirin. Muffin kağıtlarını kalıplara yerleştirip birer yemek kaşığı taban karışımından koyup 1 çay bardağı yardımıyla hafif yanlara da taşacak şekilde bastırarak sıkıştırın.

Buzdolabında sertleşmesi için 30 dakika kadar bekletin. Mutfak robotunun içini bir kağıt peçete ile temizleyip krem peynir, portakal kabuğu rendesi ve toz şekeri koyun. Krema gibi olana kadar çırpın. Yumurtaları tek tek ekleyerek birleşene kadar karıştırmaya devam edin. En son unu ekleyip hafif karıştırdıktan sonra buzdolabında beklettiğiniz kalıplara peylaştırın. Önceden Isıtılmış fırında kızarıp hafif sertleşene kadar tutun. Cheesecake leriniz önce kabarıp sonra sönerlerse korkmayın. Bu normaldir ve tadını etkilemez. Fırını kapatıp aralayın ve içinde soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra sade yada vişne veya çikolata sosu ile servis yapın.

Yoğurtlu Üzümlü Muffin Tarifi

Yoğurtlu Üzümlü Muffin Tarifini yapmaya başlamadan önce Yoğurtlu Üzümlü Muffin için gereken malzemeleri hazırlayalım. Yoğurtlu Üzümlü Muffin için gereken malzemeler;
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 3/4 su bardağı yoğurt
  • 2 su bardağı un
  • 1 silme tatlı kaşığı karbonat
  • 1 silme tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım su bardağı kuru üzüm
  • Yarım su bardağı iri kıyılmış, kavrulmuş fındık
Yoğurtlu Üzümlü Muffin için gereken malzemeleri hazırladığımıza göre Yoğurtlu Üzümlü Muffin tarifini vermeye başlayabilir. Yumurta ve toz şekeri büyük 1 kapta tahta kaşıkla çırpın. Sıvıyağ ve yoğurdu ilave edip tekrar birleşene kadar karıştırın. Orta boy başka 1 kaseye unu, karbonat ve tarçınla birlikte eleyin.

Sıvı karışımın üzerine aktarıp 5-6 kez tahta kaşıkla karıştırarak birleşmesini sağlayın. Muffinlerimizi keklerin aksine nekadar az karıştırırsak okadar başarılı olacaklardır.Üzüm ve fındığı ekleyip tekrar 1 iki kez dibinde un kalmamasına dikkat ederek karıştırdıktan sonra muffin kağıdı serilmiş muffin kalıplarına kaşıkla paylaştırın. Önceden Isıtılmış fırında kabarıp kızarana kadar pişirin.

Tencerede Fincan Kek Tarifi


Tencerede Fincan Kek Tarifini yapmaya başlamadan önce Tencerede Fincan Kek için gereken malzemeleri hazırlayalım. Tencerede Fincan Kek için gereken malzemeler şu şekilde sıralanmaktadır;
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 buçuk çay bardağı toz şeker
  • 2 çay bardağı un
  • 1 paketten biraz az kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı toz vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • muffin kağıtları
Tencerede Fincan Kek için gereken malzemeleri hazırladığımıza göre Tencerede Fincan Kek Tarifini vermeye başlayabiliriz. Yumurta, süt ve tozşekeri orta boy 1 kasede çatalla çırpınız. Unu, kabartma tozu, vanilya ve kakao ile birlikte eleyip karışıma ekleyin.

Bir spatula yardımıyla çok fazla karıştırmadan birbiri ıslatıp akıcı 1 hamur haline gelene kadar karıştırıp bırakın. 6 adet orta boy kahve fincanına muffin kağıtları yerleştirin veya katı yağ ile yağlayıp unlayın. Kek hamurunu fincanlara paylaştırın. Fincanları alacak yayvan 1 tencereye fincanları yerleştirip yarısına gelecek kadar su doldurun ve ocağı açın.
Tencerenin üzerini 1 mutfak havlusu ile kapatıp kapağını kapatın. Bu sayede buharlaşan su keklerin üzerine damlamayacaktır. Su kaynamaya başlayınca ocağın altını kısabildiğiniz kadar kısıp 20 dakika bu şekilde pişirin. Altını kapatıp 15 dakika daha kapağını açmadan beklettikten sonra kekleri tencereden alıp soğumaya bırakın. Afiyet olsun

Acıbadem Kek Tarifi


Acıbadem Kekini hazırlamaya başlamadan önce Acıbadem Keki için gereken malzemeleri hazırlamaya başlıyalım. Acıbadem Keki için gereken malzemeler şu şekilde sıralanmaktadır;
  • Yarım pandispanya keki (hazır veya evde yapılmış)
  • 1 çay bardağı mısırözü yağı
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 çay bardağı kıyılmış fındık
  • 1 çay bardağı kıyılmış ceviz
  • 1 çay bardağı tozşeker
  • 1 adet yumurta
Acıbadem Keki için gereken malzemeleri hazırladıktan sonra Acıbadem Kek tarifini yapmaya başlayabiliriz. Pandispanya hariç tüm malzemeleri orta boy 1 kasede çırpın. Yarım pandispanya parçasına karışımı düzgünce yayın. Önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Yarım saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Mandalinalı Kek Tarifi

Mandalinalı Kek tarifini yapmaya başlamadan önce Mandalinalı Kek için gereken malzemeleri temin edelim. Mandalinalı Kek için gereken malzemeler şu şekilde sıralanmaktadır;
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 portakalın ince rendelenmiş kabuğu
  • 3 adet yumurta
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3/4 (yaklaşık 2 çay bardağı) su bardağı taze sıkılmış mandalina suyu
  • 2 su bardağı+2 yemek kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 4 yemek kaşığı iri kıyılmış ceviz içi
  • 1er çay kaşığı toz zencefil, tarçın
Mandalinalı Kek üzeri için gereken malzemeler:
  • 2 yemek kaşığı tereyağı (soğuk)
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
Mandalinalı Kek için gereken malzemeleri hazırladıktan sonra Mandalinalı Kek tarifini yapmaya başlayabiliriz. Toz şeker, portakal kabuğu rendesi ve yumurtaları geniş 1 kasede mikserle yüksek hızda kabarıp krema gibi olana kadar karıştırınız. Sıvı yağı yavaş yavaş ilave ederek çırpmaya devam edin.

Mandalina suyunu ekleyip hafif karıştırın. Unu kabartma tozu, vanilya ve baharatlarla birlikte karışımın üzerine eleyip spatula ile veya düşük devirde mikserde çırpın. Kuş üzümü ve cevizide ekleyip karıştırdıktan sonra yağlanıp hafif unlanmış dikdörtgen cam veya metal fırın kabınıza aktarın. Üzerine kullanacağınız malzemeleri 1 kapta birleştirip parmak uçları ile tereyağını diğer malzemelere yedirip kum gibi ıslak ve parça parça bir hal almasını sağlayın. Bu karışımı fırın kabındaki kekin üzerine serpiştirin. Önceden Isıtılmış fırında kabarıp altı üstü kızarana kadar pişirin. 30 dakika kadar dinlendirin.

Karışık Meyveli Kek Tarifi

Karışık Meyveli Kek tarifini yapmaya başlamadan önce Karışık Meyveli Kek için gereken malzemelerimizi temin edelim. Karışık Meyveli Kek için gereken malzemeler;
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 3/4 su bardağı sıvıyağ
  • 1 adet iri olgun muz
  • 1 adet ince rendelenmiş iri havuç
  • 1/4 su bardağı süt
  • 2 buçuk-3 su bardağı elenmiş un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 silme tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • arzuya göre yarım portakal kabuğu rendesi
  • 4-5 adet minik küplere doğranmış incir
  • 1/2 su bardağı iri kıyılmış veya çekilmiş kavrulmuş fındık veya ceviz içi
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü veya kuru üzüm
  • arzuya göre 1-2 yemek kaşığı kahverengi toz şeker
Karışık Meyveli Kek için gereken malzemelerimizi temin ettiğimize göre Karışık Meyveli Kek tarifini yapmaya başlayabiliriz. Yumurtaları tozşekerle birlikte kabarana kadar karıştırınız. Sıvı yağı ince akıtarak karıştırmaya devam edin ve karışıma yedirin. Muzu çatalla ezerek püre haline getirin. Muz, rende havuç, süt ve kullanıyorsanız portakal kabuğu rendesini ekleyip karıştırın.

2 buçuk su bardağı unu kab artma tozu, vanilya, tarçın ve zencefille birlikte karışıma eleyip spatula veya tahta kaşıkla çırpın. Doğranmış incir, fındık, ceviz ve kuru üzümleri ekleyip tekrar karıştırın. Kek hamurunu karıştırdığınızda çok ince akıyorsa biraz daha un ekleyip tekrar karıştırın. Eğer akıcılık daha kalın ise daha fazla eklemeyin. Yağlanmış unlanmış kek kalıbınıza hamuru aktarın. Varsa 1-2 yemek kaşığı kahverengi tozşekeri kek hamurunun üzerine serpiştirin. Önceden ısıtılmış fırında kabarıp üstü kızarana, kürdan batırdığınızda temiz çıkana kadar pişirin. Piştikten sonra 30 dakiaka kadar dinlenmesi için bekletin.

Limonlu Şerbetli Kek Tarifi

Limonlu Şerbetli Kek Tarifini yapmaya başlamadan önce Limonlu Şerbetli Kek için gereken malzemelerimizi hazırlayalım. Limonlu Şerbetli Kek Tarifi için gereken malzemeler şu şekilde sıralanmaktadır;
  • 125 gram tereyağı, oda ısısında
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 2 yumurta
  • 1/4 su bardağı süt (yaklaşık yarım çay bardağından biraz fazla)
  • 1 limonun kabuğunun rendesi
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 2 yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Limonlu Şerbetli Kek şerbeti için gereken malzemeler;
  • 5 yemek kaşığı su
  • 1/4 su bardağı tozşeker
  • 1 adet limonun suyu
Limonlu Şerbetli Kek üzeri için gereken malzemeler;
  • 1 su bardağıdan az
  • pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • yeterince su
Limonlu Şerbetli Kek için gereken malzemeleri hazırladıktan sonra Limonlu Şerbetli Kek Tarifini vermeye başlayabiliriz. Terayağı, toz şeker ve limon kabuğu rendesini mikserle kabarana kadar karıştırınız. Yumurtaları tek tek yedirin ve sütü ekleyerek tekrar karıştırın. Un, nişasta ve kabartma tozunu birlikte karışımın üzerine eleyin ve spatula ile karıştırın.

Yağlanmış ve unlanmış yuvarlak ufak kek kalıbına aktarıp önceden ısınmış fırında içi pişip üstü kızarana kadar pişirin. Ilındıktan sonra kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın. Bu arada şerbet malzemelerini beraber kaynatıp soğumuş kekin üzerine gezdirip çektirin. Pudra şekerine koyu ancak akabilecek kıvama gelene kadar limon suyu ve su ekleyip karıştırın ve çatalla kekin üzerinde gezdirin. Sos soğuyup sertleştikten sonra servis yapabilirsiniz.

Elmalı Kahve Kek Tarifi

Elmalı Kahve Keki yapmaya başlamadan önce Elmalı Kahve Kek için gereken malzemeleri hazırlayalım. Elmalı Kahve Kek tarifi için gereken malzemelerin listesi;
  • 2 su bardağı un
  • yarım paket kabartma tozu (1 silme tatlı kaşığı)
  • 1 silme tatlı kaşığı karbonat
  • 1-2 fiske tuz
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı+1 yemek kaşığı yoğurt
  • 4 yemek kaşığı (250gr. lık paketin dörtde biri) tereyağı veya margarin, oda ısısında
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 2 yumurta (oda ısısında)
  • 2 adet elma
Elmalı Kahve Kek üstü için gereken malzemeler:
  • 2/3 su bardağı kahverengi veya beyaz toz şeker
  • 2/3 su bardağı ceviz
  • 2/3 su bardağı un
  • 5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
Elmalı Kahve Kek için gereken malzemelerimizi temin ettikten sonra Elmalı Kahve Kek tarifini vermeye başlayabiliriz. Üst malzemesini yapmak için unu, ince kıyılmış cevizi, kahverengi veya beyaz tozşekeri, erimiş veya yumuşamış tereyağını ve tarçını mutfak robotundan kırıntılı 1 hale gelene kadar geçirin ve kullanmak üzere bekletin.

Oda ısısındaki tereyağını ve toz şekeri mikserle kabarıp krema gibi olana kadar, 3 ila 4 dakika arası karıştırınız. Yumurtaları tek tek yedirerek karıştırmaya devam edin. Unu, kabartma tozunu, vanilya, karbonat ve tuzu birlikte bir kaba eleyin. Biraz un, biraz yoğurttan yumurtallı karışıma ekleyerek çırpın ve kek hamurunuzu hazır hale getirin. Dikdörtgen ısıya dayanıklı cam veya normal fırın kabınızı yağlayıp karışımı döküp yayın. Elmaları soyup çekirdelerini ayıklayıp küp küp veya dilim doğrayarak kekin üzerine yayın. Üst malzemeyi karıştırıp elmaların üzerine serpiştirin. Önceden ısıtılmış fırında kürdan batırınca temiz çıkana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Hindistan Cevizli Baton Kek Tarifi

Hindistan Cevizli Baton Keki yapmaya başlamadan önce Hindistan Cevizli Baton Kek için gereken malzemelerimizi hazırlayalım. Hindistan Cevizli Baton Kek için gereken malzemelerin listesi;
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3/4 su bardağı süt
  • 3/4 su bardağı mısırözü veya sıvı yağ
  • 1 su bardağına yakın hindistan cevizi
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Hindistan Cevizli Baton Kek için gereken malzemeleri hazırladıktan sonra Hindistan Cevizli Baton Kek tarifini yapmaya başlayabiliriz. Tercihen oda ısısındaki yumurtaları ve şekeri kabarana kadar yüksek hızda iyice karıştırınız. Sıvı yağı yavaşça ekleyerek karıştırmaya devam edin. Sütü ekleyip karıştırdıktan sonra en son üzerine unu kabartma tozu ve vanilya ile birlikte eleyin ve Hindistan cevizinide ilave edip karışana kadar düşük devirde karıştırın. Dikdörtgen kek kalıbınızı katı yağ ile yağlayıp unlayın ve fazla unları geri silkeleyin. Kek hamurunu kalıba boşaltıp üzerine kahverengi veya normal toz şeker serpiştirip önceden ısıttığınız fırında kürdan batırdığınızda temşz çıkana kadar pişirin.


Türk Keki Tarifi


Türk Keki tarifini yapmadan Türk Keki için gereken malzemelerimizi hazırlayalım. Türk Keki için gereken malzemelerin listesi aşağıda verilmiştir;
  • 175 gram tere yağı
  • 1/2 su bardağı + 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 4 yumurta
  • 1 + 1/4 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı nişasta
  • 2 silme tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 silme çay kaşığı karbonat
  • 1/2 su bardağı kuru üzüm
  • 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz içi
  • çay kaşığının ucu ile tuz
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı kakule (öğütülmüş)
Türk Keki için gereken malzemelerimizi hazırladıktan sonra Türk Keki tarifini yapmaya başlayabiliriz. Tereyağını, şekeri ve limon kabuğu rendesini iyice kabarana kadar mikserle karıştırınız.Yumurtaları ilave edip biraz çırpın. Ayrı büyükçe 1 kasede un, nişasta, kabartma tozu, karbonat ve tuzu birlikte eleyin. Kuru üzüm, ceviz, tarçın ve kakuleyi ilave edip karıştırın. Daha önce karıştırdığınız tereyağlı karışıma spatula yardımı ile birleşene kadar yavaşça karıştırın. Yağlanıp unlanmış dikdörtgen kek kalıbınıza boşaltın. Önceden ısıtılmış fırında kurdan batırdığınızda temiz çıkana kadar pişirin. Arzuya göre 100 gram Benmari usulü eritilmiş çikolatayı kekin üst ve yan kısımlarına bıçakla şurup çikolata sertleşmeden üzerine kıyılmış yeşil fıstık serpiştirin.

Ağlayan Kek Tarifi

Ağlayan Keki yapmaya başlamadan önce Ağlayan Kek için gereken malzemelerimizi hazırlayalım. Ağlayan Kek için gereken malzemeler şu şekilde sıralanmaktadır;
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 buçuk su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1/3 su bardağı kakao
Kekin Üstüne: 2 su bardağı süt
Sosu için gereken malzemeler:
  • 1 paket kremşanti+1 su bardağı soğuk süt
  • 1 su bardağı süt
  • 1/3 su bardağı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı su
Ağlayan Kek için gereken malzemeleri hazırladıktan sonra Ağlayan Kek tarifini yapmaya başlayabiliriz. Yumurtaları toz şekerle iyice kabarıp krema gibi olana kadar karıştırınız. Sütü ekleyerek karıştırmaya devam ediniz. Un, kabartma tozu ve kakaoyu birlikte karışımın üstüne eleyip hafif karıştırın. En son sıvıyağıda ekledikten sonra hafif yağlanmış dikdörtgen yayvan kalıba döküp 170 derecede pişirin. Fırından çıkar çıkmaz kürdanla heryerinden delip 2 bardak soğuk sütü üstüne gezdirin.

Kremşantiyi soğuk sütle karıştırıp hazır hale getirin. Un, nişasta ve şekeri ufak bir tencerede karıştırın. Su ve sütü yavaşça ilave edip muhallebi gibi pişirin. Kek soğuduktan sonra önce kremşantiyi kekin üstüne yayın. Ardından sosunu dökün. Ağlayan Keki buzdolabın da 2 saat kadar dinlendirdikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

Havuçlu Kek Tarifi


Havuçlu Kekimizi yapmaya başlamadan önce Havuçlu Kek için gereken malzemeleri temin edelim. Havuçlu Kek için gereken malzemeler şu şekilde sıralanmaktadır;
  • 3 yumurta
  • 1 buçuk su bardağı toz şeker
  • 3/4 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3 orta boy havuç (ince rendelenmiş)
  • 3 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1/2 su bardağı kuru üzüm
  • 3/4 su bardağı iri kıyılmış ceviz içi
Havuçlu Kek için gereken malzemeleri hazırladıktan sonra Havuçlu Kek tarifini yapmaya başlayabiliriz. Yumurta ile şekeri kabarana kadar karıştırınız. Sıvı yağı ilave ederek karıştırmaya devam edin. Yoğurdu ilave edip çırpın. Sonra havuçları ekleyin. Karbonat ile birlikte elenmiş unu, üzümleri ve cevizi ekleyerek düşük ayarda karışana kadar karıştırın.
Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbınıza aktarıp önceden ısıtığınız fırında kabarıp kızarana ve kürdan batırdığınız da temiz çıkana kadar pişirin.
Hafif ılındıktan sonra kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın.

Kudretullah Tarifi

Kudretullah hazırlamaya başlamadan önce Kudretullah için gereken malzemeleri temin edelim. Kudretullah için gereken malzemeler şu şekilde sıralanmaktadır;
Karamel için gereken malzemeler;
  • Yarıdan fazla su bardağı şeker
Kreması için gereken malzemeler:
  • 500 gram süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 4 yumurta
  • Vanilya
  • Limon kabuğu rendesi
Kek için gereken malzemeler;
  • 3 yumurta
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 kabartma tozu
  • vanilya
  • limon kabuğu rendesi
Kudretullah için gereken malzemelerimizi hazırladıktan sonra Kudretullah tarifini yapmaya başlayabiliriz. Karameli yapmak için, yarım su bardağı şekeri teflon tavada yakın ve yağlanmış ortası delik veya düz 1 kek kalıbının tabanına yayın. Kreması için, süte tüm malzemeleri ilave ediniz ve mikserle karışana kadar karıştırın. Bu karışımı da kek kalıbına boşaltın. Kek hamurunu yapmak için, yumurta ve şekeri iyice çırpın. Vanilya ve limon kabuğu rendesini ilave edip karıştırın Sıvı yağ ince akıtarak aynı zamanda çırpmaya devam ederek karışıma yedirin. En son birlikte elediğiniz un+kakao+kabartma tozu karışımını ve de sütü aynı anda biraz un/biraz süt ilave ederek düşük hızda karışıma ekleyin ve kek hamuru da kalıba boşaltın. Pastayı benmari usulü yani içi sıcak su dolu 1 tepsinin içine oturtarak önceden ısıtılmış fırında pişirin. Fırına göre pişme süresi kekten daha uzun sürebilir 1 kürdanla kontrol edin. Kudretullah piştiğinden emin olduktan sonra 1 gün buzdolabında dinlenmeye bırakın.

Hurmalı Bar Tarifi

Hurmalı Bar yapmaya başlamadan önce Hurmalı Bar için gereken malzemeleri hazırlayınız. Hurmalı Bar malzemeleri şu şekilde sıralanmaktadır;
  • 1+ ¼ su bardağı un
  • 1 su bardağı yulaf
  • 1/2 su bardağı kahverengi şeker
  • 125 gram tereyağı veya margarin, oda sıcaklığında (1 çubuk)
  • 1 silme çay kaşığı karbonat
  • 1 silme çay kaşığı tarçın
  • 1 silme çay kaşığı tuz
Hurmalı Bar İçi için gereken malzemeler;
  • 1 su bardağı kadar çekirdeği ayıklanmış hurma
  • 3/4 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı kahverengi şeker
Hurmalı Bar için gereken malzemeleri hazırladıktan sonra Hurmalı Bar tarifini yapmaya başlayabiliriz. Kare kek kalıbınızı alüminyum folyo ile kenarlardan sarkacak şekilde kaplayın ve daha sonra yağlayın. Alt ve üst hamuru hazırlayan büyük 1 kasede elinizle unu, yulafı, şeker, yağ, karbonat, tarçın ve tuzu karışım 1 araya gelene kadar çırpın. İki su bardağını alıp hazırladığınız kalıba dokun ve iyice bastırarak düzeltin. 10 dakika ısıtılmış fırında pişirin. Fırından alıp tamamen soğuması için bırakın.
Hurmalı bar soğumaya devam ederken biz içi hazırlamaya başlayalım. Orta büyüklükte 1 tencerede hurmaları şeker ve su ile birlikte orta ısıda sık, sık karıştırarak pişirin. İçi kaseye boşaltıp dolapta yarım saat kadar soğutun. İç malzemeyi düzgünce yarı pişmiş hamura yayın. Kalan topaklı hamuru üstüne serpiştirin. 35 ila 40 dakika arası kadar üstü kızarana kadar pişirin. Kalıbın içinde soğumaya bırakınız. Afiyet olsun…

çıkardığınızda temiz çıkana kadar pişirin. Afiyet olsun…

Baharatlı Kek Tarifi

Baharatlı Kek yapmaya başlamadan önce Baharatlı Kek için gereken malzemeleri hazırlayınız. Baharatlı Kek için gereken malzemeler şu şekilde sıralanmaktadır;
  • 3 adet yumurta
  • 1+1/4 su bardağı toz şeker
  • 3/4 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 3 su bardağı un
  • 1 silme tatlı kaşığı tarçın
  • 1 buçuk silme tatlı kaşığı zencefil
  • 4-5 adet havanda döverek öğütülmüş karanfil tanesi
  • 3-4 adet havanda döverek öğütülmüş kakulenin içi
  • 1/2 su bardağı iri kıyılmış ceviz
  • 3/4 su bardağı kuru üzüm
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 limon kabuğu rendesi
Baharatlı Kek için gereken malzemeleri hazırladıktan sonra Baharatlı Kek tarifine geçebiliriz. Yumurta, şeker ve limon rendesini iyice kabarana kadar karıştırın. Karıştırmaya devam ederken sıvıyağı yavaşça ekleyip yedirin. Unla bütün baharatları, kabartma tozunu ve vanilyayı birlikte eleyin. Baharatlardan elekte kalanlarıda içine ilave edin. Biraz süt biraz unu eklemek sureti ile 3 seferde yumurtalı karışıma un ve sütü ekleyip düşük hızda çırpın. En son ceviz içi ve kuru üzümleri ekleyip karıştırdıktan sonra yağlanmış ve unlanmış kalıba hamuru döküp 160C li fırında kabarıp kızarana ve kürdan batınca temiz çıkana kadar pişirin.
Çikolata Soslu Sarı Kek Tarifi

Çikolata Soslu Sarı Kek için gereken malzemeler aşağıdaki verilmiştir. Çikolata Soslu Sarı Kek için gereken malzemeler şu şekilde sıralanmaktadır;
  • 6 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı elenmiş kek unu
  • 1 buçuk su bardağı tozşeker
  • 1 buçuk paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 170 gram tereyağ
Çikolata Sosu için gereken malzemeler:
  • 25 gram kadar bitter çikolata
  • 1/2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/4 su bardağı sıcak koyu süzme kahve, krema veya süt
  • 1/2 paket vanilya
  • 1 su bardağı pudra şekeri
Çikolata Soslu Sarı Kek gereken malzemelerimizi hazırladıktan sonra geçelim Çikolata Soslu Sarı Kek tarifine. Orta boy 1 kasede yumurta sarılarını ve 1.4 su bardağı sütü hafifçe çırpın. Büyük 1 kasede unu, kabartma tozunu, vanilyayı, tuzu ve şekeri birleştirip birbirine karışana kadar çırpın. Oda ısısındaki yağı ve tereyağını ekleyip düşük hızda kuru malzemeler ıslanana kadar karıştırın. Mikserin hızını artırıp 90 saniye kadar kekin yapısının oluşması için karıştırmayı sürdürün. Yanlara yapışan hamurları alıp içine sıyırın. Yumurtalı karışımı 3 seferde, her seferinde 20 saniye kadar çırparak ekleyin Unlanmış ve yağlanmış kek kalıbınıza aktarıp üstünü düzleyin. Önceden ısıtılmış fırında kürdan batırdığınızda temiz çıkana kadar pişirin.
Çikolata Sosun Yapılışı:
Ufak 1 tencereye 1 miktar su koyup kaynatın. Üstüne ısıya dayanıklı başka 1 metal kasede çikolatayı ve yağı koyup benmari usulü eritin.
Ocaktan alıp kahve veya sütle ve vanilya ile çırpın. Pudra şekerinide ekleyerek tekrar ocağa alın. Kısık ateşte 10 dakikaya yakın bir süre karıştırarak tutun. Ocaktan alıp sürülebilir yada koyu kıvama gelene kadar karıştırın. Çatal yardımı ile kekin üzerine istediğiniz biçimde akıtın.

Tahinli Kek Tarifi

Tahinli Keki hazırlamaya başlamadan önce aşağıdaki Tahinli Kek malzemelerini temin ediniz. Tahinli Kek malzemeleri şu şekilde sıralanmaktadır;
  • 2 su bardağı tozşeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt (veya yarısı süt konabilir)
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu (2 1/2 t s)
  • 3 yumurta
  • 6 yemek kaşığı tahin (3′ü hamurun üzerine)
  • Susam
Tahinli Kek malzemelerini hazırladıktan sonra Tahinli Kek tarifine geçelim. Şekerle yumurtaları krema gibi olanak dek iyice karıştırın. Sıvı yağ yavaşça akıtarak 1 yandan makine ile karıştırmaya devam edin. Yoğurt veya yoğurt-süt karışımını ve 3 yemek kaşığı tahini ekleyip çırptıktan sonra unu kabartma tozu ile karışıma ilave ediniz. Ancak birleşecek kadar karıştırın. Yağlanmış ve unlanmış geniş tepsiye döküp yayın. üstüne susam serpiştirin.

Önceden ısıtılmış fırında kızarıp kurdan batırdığınızda temiz çıkana kadar pişirin. Bu arada kalan tahini biraz tozşeker veya pudra şekeri ve dürülecek kıvama gelecek kadar su ilavesi ile karıştırın. Kekiniz fırından çıkınca, sıcakken fırça ile kekin üstüne bu karışımı şurup soğumaya bırakılır. Afiyet olsun.

Muzlu Kek Tarifi

Muzlu Keki hazırlamaya başlamadan önce aşağıdaki malzemeleri hazırlayın. Muzlu Keki hazırlarken geren malzemeler;
  • 1/2 su bardağı kahverengi şeker
  • 1/2 su bardağı normal şeker
  • 125 gram margarin
  • 2 yumurta
  • 1 bardak ezilip püre haline getirilmiş muz, yaklaşık 3 küçük
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 2 yemek kaşığı maple syrup
  • 2 bardak un
  • 1 cay kaşığı karbonat
  • 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
  • Tuz
  • yarım bardak ceviz, irice kıyılmış
Muzlu Keki hazırlarken gereken malzemeleri temin ettikten sonra gelelim Muzlu kekin tarifine. Oda ısısındaki margarin ve şekeri krema gibi olana dek karıştırın.Yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin. Maple syrup, süt ve muzu ilave ederek karıştırın. Un, kabartma tozu, karbonat ve tuzu birlikte eleyip ekleyin. Arzuya göre büyük bıçakla tahtada irice kıyılmış cevizi ekleyiniz. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbınıza dökün. Önceden ısıtılmış fırında pişirin. Muzlu Keki piştikten sonra fırından çıkartın ve 10 dakika kadar soğumaya bırakın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder