Kazandibi Tarifi
- 4 bardak süt,
- 250 gram şeker,
- 1 bardak pirinç unu,
- 1 paket vanilya,
- 2 kaşık pudra şekeri
Altının kahverengi olması için tepsiyi ocak üzerinde döndürerek muhallebiyi kızartın. Kullandığınız tepsi büyüklüğündeki başka 1 tepsiyi soğuk su ile doldurmuş olun; kızaran muhallebi tepsisini buna batırın. Kazandibi tepsiden kolayca sıyrılacaktır. Soğuduğu vakit tatlıyı karelere bölün, spatula kullanarak kaldırın tabağa katlayarak yerleştirin. Böylece kazan dibinin yanık kısmı da üstte olacak.
Tavuk Göğsü Tarifi
Tavuk Göğsü Tarifi için gereken malzemeler şu şekilde sıralanmaktadır;
- 1 Su bardağı nişasta
- 2 Su bardağı toz şeker
- 2,5 su bardağı un
- 1 adet damla sakız
- 1 litre süt
- 150-200 gram margarin (tereyağı)
- Tarçın (İsteğe bağlı)
Katı kıvama gelene kadar karıştırılır daha sonra yağ atılır,süt kaynadıktan sonra ateşten alınır ve blender veya mixer ile karıştırılır tatlı konulacak tepsi ısıtılır. Tavuk göğsü, tepsiye dökülür.
Keşkül Tarifi
ıslak kek tarifi sitesinin bu günkü yazısında sizlerle herkesin beğendiği “Keşkül” tarifini paylaşmaya çalışacağız. Keşkül için gereken malzemeler aşağıda sıralanmaktadır;
Eğer robotunuz çok inceltmiyorsa biraz toz şeker ile havanda döverek bu işlemi yapabilirsiniz. Süt ve toz şekeri orta boy 1 tencerede kaynatın. Toz bademi kaynayan süte ekleyin. Pirinç unu, nişasta ve ve tuzu orta boy bir kasede soğuk su ile karıştırıp akıcı hale getirin. Kaynayan karışıma ince ince akıtarak, 1 yandanda tel çırpıcı veya tahta kaşıkla karıştırarak süte yedirin. Kısık ateşte koyulaşıp macun gibi olana kadar karıştırmaya devam edin. Kaselere aktarıp soğuduktan sonra istediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.
Sakızlı Muhallebili Güllaç Tarifi

- 1/3 su bardağı badem
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı pirinç unu
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağından az soğuk su
- 1 fiske tuz
- arzuya göre süslemek için çekilmiş yeşil fıstık, badem tozu, hindistan cevizi rendesi
Eğer robotunuz çok inceltmiyorsa biraz toz şeker ile havanda döverek bu işlemi yapabilirsiniz. Süt ve toz şekeri orta boy 1 tencerede kaynatın. Toz bademi kaynayan süte ekleyin. Pirinç unu, nişasta ve ve tuzu orta boy bir kasede soğuk su ile karıştırıp akıcı hale getirin. Kaynayan karışıma ince ince akıtarak, 1 yandanda tel çırpıcı veya tahta kaşıkla karıştırarak süte yedirin. Kısık ateşte koyulaşıp macun gibi olana kadar karıştırmaya devam edin. Kaselere aktarıp soğuduktan sonra istediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.
Sakızlı Muhallebili Güllaç Tarifi
Bu yazımızda sizlerle Sakızlı Muhallebili Güllaç tarifini paylaşacağız. ıslak kek tarifi sitesinden Sakızlı Muhallebili Güllaç için gereken malzemeleri verelim;
- 8-10 yaprak güllaç yufkası
- 1 buçuk lt. süt
- 3 su bardağından biraz fazla toz şeker
- arzuya göre gülsuyu
- yarım lt. süt
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 3/4 su bardağı un
- 2-3 parça damla sakızı
- kavrulmuş fındık, fıstık, nar tanel
Güllaç için sütü ve tozşekeri şeker eriyip süt ısınana kadar karıştırarak ısıtın. Güllaç yufkasını ikiye bölüp dikdörtgen cam tepsiye yerleştirin ve sütle ıslatın. Kalan yarım yufkayıda ters şekilde yerleştirip tekrar ıslatın.
Bu şekilde 5 güllaç yufkasını ıslatarak tepsiye yerleştirdikten sonra muhallebiyi üzerine döküp düzeltin. Diğer güllaçlarıda ayn şekilde ıslatarak yerleştirdikten sonra soğuması için buzdolabına alın. Servise yakın üst malzemeleri ile süsleyip dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Bu şekilde 5 güllaç yufkasını ıslatarak tepsiye yerleştirdikten sonra muhallebiyi üzerine döküp düzeltin. Diğer güllaçlarıda ayn şekilde ıslatarak yerleştirdikten sonra soğuması için buzdolabına alın. Servise yakın üst malzemeleri ile süsleyip dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Karamelli Puding Tarifi
- 1 adet yumurta
- 4 çorba kaşığı nişasta
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker (2 yemek kaşığı ayırın)
- yarım su bardağından az su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- yarım su bardağı iri kıyılmış kavrulmuş fındık
dikkatlice ekleyip tekrar eriyinceye kadar karıştırın. Yumurtalı sütlü karışımı tel çırpma aleti ile karıştırarak ekleyip ve orta ısılı ateşte koyulaşıp kabarcıklar çıkana kadar pişirmeye devam edin. Muhallebiyi kaselere boşaltıp buzdolabında soğutun. İri kıyılmış fındıkla süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Portakallı, Çikolata Soslu Muhallebi Tarifi
- 1 lt süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı tozşeker
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- yarım portakalın ince rendesi
- 2 yemek kaşığı kakao
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 buçuk- 2 su bardağı arası süt
- 3-4 yemek kaşığı damla çikolata veya göz kararı bitter çikolata parçaları
- 1 paket yulaflı bisküvi
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ veya tereyağı
- 1 yemek kaşığı kakao
Taban malzemelerini robottan geçirip dikdörtgen, kenarları yüksek 1 kaba aktarıp yayın ve buzdolabında bekletin. Muhallebi için yağ hariç diğer malzemeleri tencereye aktarıp koyulaşana kadar pişirin. Biraz ılındıktan sonra tereyağını ekleyip 5-8 dakika kadar yüksek devirde mikserle çırpın.
Karışımı yavaş yavaş tabanın üzerine yayarak aktarın ve düzeltip tekrar soğumaya bırakın. Sos malzemelerini 1 tencerede karıştırıp koyulaşana kadar pişirin. Muhallebiden daha akıcı bir kıvam oluşmalıdır. Gerekirse biraz daha su eklemesiyle ayarlayın. Ocağın altını kapatıp hafif ılındıktan sonra damla çikolatayı ilave edip eriyene kadar karıştırın. Sosu muhallebinin üzerine dökün ve tatlıyı tamamen soğumaya bırakın Servisten önce üzerini hindistan cevizi rendesi ve portakal kabuğu ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.
Muzlu Rulo Muhallebi Tarifi
- 1 lt süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 2-3 parça damla sakızı
- 3-4 yemek kaşığı tereyağı
- 2-3 adet fazla olgunlaşmamış muz
- yarım su bardağından fazla hindistan cevizi
- süslemek için ceviz, arzuya göre kavrulmuş şekerli kadayıf
Damla sakızını varsa havanda 1 yemek kaşığı toz şekerle döverek toz haline getirin. Kullanıyorsanız tereyağını ve damla sakızını kremaya ekleyip karıştırın ve altını kapatın. Su ile ıslatıp fazlasını döktüğünüz dikdörtgen cam 1 tepsiye muhallebiyi döküp düzelterek soğumaya bırakın. Su muhallebinin yapışmasını önleyecektir. Geniş 1 tabağa hindistan cevizini veya kakaolu bisküvi kırıntılarını alın. Soğumuş muhallebiyi tercihen spatulanızın genişliğinde dikdörtgenlere kesin.
Spatula ile muhallebiyi hindistan cevizli tabağa alın ve kenarına aynı uzunlukta muz parçası koyun ve spatula ile iterek muhallebiyi muzun etrafına dolayın. Hepsini aynı şekilde yaptıktan sonra servis tabağına alıp istediğiniz gibi süsledikten sonra servis yapın. Afiyet olsun…
Kıtır Kadayıflı Muhallebi Tarifi
- 1 lt. süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- arzuya göre aroma vermek için vanilya veya 3-4 parça damla sakızı
- 1 paket kremşanti veya süt kreması
- 250 gram kadayıf
- yarım veya 1 su bardağı arası orta ince çekilmiş fındık
- 2-3 yemek kaşığı tereyağı
- yarım su bardağı veya daha az toz şeker
Büyük 1 tavada tereyağını eritin. Kadayıfları aktarıp orta ateşte kahverengi hal alana kadar sürekli karıştırarak kavurun. Fındıklarınızda kavrulmamışsa kadayıfların rengi dönmeye başladıktan sonra, kavrulmuşsa en son ilave edip biraz daha kavurun. Toz şekeri ekleyip 1 dakika kadar daha kavurduktan sonra ocağın altını kapatın. Tava kızgın olacağından yanmasını önlemek için başka geniş 1 çelik tas veya tabağa alıp soğumaya bırakın. Bu arada muhallebiyi pişirin: Orta boy derin bir tencerede un ve toz şekeri tel çırpıcı ile karıştırıp azar azar süt ekleyip koyulaşana kadar karıştırarak orta ateşte pişirin.
Ateşten alıp biraz ılındıktan sonra kremşantiyi ilave edip 4-5 dakika mikserle karıştırınız. Muhallebi iyice ılındıktan sonra dikdörtgen cam kaba önce kavrulmuş fındıklı kadayıfın yarısını dökün. Muhallebinin tamamını yavaşça döküp düzeltin. Kalan kadayıfıda üzerine serpip buzdolabında iyice soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Portakallı ve Çikolatalı Kedidili Pastası
6-8 kişilik
Malzemeler:
- 6,5 su bardağı süt
- 2 paket kedidili bisküvi
- 2 paket kakaolu toz puding
- 1 paket vanilyalı toz puding
- 1 su bardağı portakal suyu
- 2 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
- 100gr bitter çikolata
- 2 çay bardağı iri dövülmüş fındık
- Kakaolu toz pudingi 5 su bardağı sütle pişirin. Çikolatayı ekleyip eriyinceye kadar karıştırın ve ocaktan alın.
- Vanilyalı toz pudingi 1,5 su bardağı süt, portakal suyu, rendelenmiş portakal kabuğu ile karıştırarak pişirin. Dikdörtgen borcamın tabanını kaplayacak kadar kedidili dizin ve üzerine çikolatalı pudingin üçte ikisini dökün.
- Tekrar bir sıra bisküvi dizin. Üzerine portakallı pudingi yayın. Tekrar bisküvi dizip çikolatalı pudingin kalanını ekleyin ve kaşığın tersi ile düzleyin. En üste fındıkları serperek en az 2 saat buzdolabında soğutup servis yapın.
GÜL TATLISI :
Malzemeler:
- 100 gram margarin
- 2 yumurta
- Yarım sb sıvıyağ
- Yarım sb yoğurt
- 1 sb irmik
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
( Hamurun kıvamı yumuşak olacak.)
Şerbeti :
3,5 sb şeker
4 sb su
Hazırlanması:
- Hamur açıldıktan sonra çay bardağı ile kesilir.
- Ortaya çıkan yuvarlaklar şekildeki gibi yan yana birleştirilir. En üstteki parçaya biri üstte diğeri altta olmak üzere iki adet fındık yerleştirilir.
- Fındık koyulan parçadan başlamak üzere aşağıya doğru parça sarılır ve ortadan kesilir.
not : şerbet soğuk , tatlı sıcak olacak
Burma Baklava:
- 150gr tereyağı, erimiş
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 3 yumurta
- 1 fiske tuz
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 paket (1 tatlı kaşığı) kabartma tozu
- 1 paket karbonat
- 1,5 su bardağı ılık süt
- aldığı kadar (yaklaşık 1kg) un
- 2 yemek kaşığı un
- 300gr nişasta
içi:
- 500gr ceviz içi, ince dövülmüş
şerbeti:
- 5 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- yarım limonun suyu
ayrıca:
- 200gr tereyağı
Hazırlanması:
- Servisten bir gün önce hamur malzemelerini yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. 10-15 dakika dinlendirin.
- Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparın. Bezeleri un+nişasta karışımıyla mümkün olduğunca ince açın. Yufkanın üçte birini içe doğru katlayın. Üzerine bolca ceviz serpin. Katlanmayan kenardan başlayarak oklavaya sarın.
- Elinizle iki ucundan büzerek tepsiye yerleştirin. Bu şekilde mümkünse buzdolabında 1 gece bekletin.
- Ertesi gün şerbeti hazırlayın, kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra kaynatın, yarım limonu sıkıp ocağı kapatın.
- 200gr tereyağını eritin. Üzerinde biriken köpükleri alın. Kızgın yağı baklavanın her tarafına değecek şekilde kaşıkla dökün. Dibinde biriken süt kısmını dökmemeye çalışın, yoksa üzerinde siyah siyah lekeler oluşur. Bıçağın ucuyla çok fazla ezmeden istediğiniz büyüklükte kesin.
- 190C fırında iyice kızarana kadar pişirin.Fırından çıktıktan sonra ılınmasını bekleyin. Soğuk şerbeti üzerine dökün.
Muhallebili Kadayıf
Malzemeler:
- 300gr kadayıf
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 5 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 su bardağı doğranmış ceviz
- Kadayıfı 1-2 saat öncesinden derin dondurucuya koyun. Dondurucudan alıp kolayca kırarak tencereye koyun.
- İçine yağı, şekeri lave edip orta harlı ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Pembe hale gelince cevizi ekleyin. Ateşten alıp soğutun.
- 1kg süt
- 4 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 türk kahvesi fincanı toz şeker
- 1 yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 küçük paket (süt paketinde) krema
- Krema hariç tüm malzemeyi muhallebi gibi pişirip soğutun. Soğuduktan sonra içine kremayı ekleyip mikserle karıştırın.
- Kadayıfın yarısını büyük dikdörtgen borcama serin. Üzerine muhallebiyi yayın. Kalan kadayıfı da serin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder